Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reductor putere statie cb


valentin23

Postări Recomandate

salutare, as dori un mic ajutor din partea dumneavoastra, am o statie cb cu amplificator de 100w si ma gandeam daca exista o posibilitate de a conecta ceva intre statie si amplificator astfel incat sa obtin la iesirea amplificatorului puteri mai mici de 100 w (ex 25,50,75si 100w) ceva ca un potentiometru la amplificatoarele audio.multa stima.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • valentin23

    6

  • kuchta Petru

    1

  • yo2mhj

    1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu mai, omul are o statie de 4W si un amplificator. Vrea sa reduca drive-ul amplificatorulul asfel incat puterea de iesire sa scada. Intr-adevar se folosesc divizoare rezistive la intrare, la 4W nu-i trebuie nu stiu ce mari rezistori de putere. Nu se facecu potentiometru, ci cu comutator in trepte. Zetagi B300 si B300P au asa ceva, trebuie copiata schema de acolo si asta e tot.

Link spre comentariu

statia este un midland 220 si scoate 12w masurati cu sarcina artificiala de 50 ohm. amplificatorul este kl200p, in datele tehnice ale amplificatorului zice ca puterea de intrare maxima sa nu depaseasca 5watt, dar am inteles ca puterea maxima ar scoate-o atacat cu 8-10watti. eu as vrea sa construiesc ceva dincare sa pot regla puterea care intra in amplificator, ceva de genul un comutator cu mai multe trepte (3-4 trepte) multumesc pentru ajutor.

Link spre comentariu

m-am uitat peste schema de la zetagi b300 dar nu imi dau seama cum lucreaza comutatorul ala rotativ , ma poate lumina cineva? multumesc.din ce inteleg eu pe treapta unu semnalul trece prin cele 3 rezistente de 15 ohm si este pus la masa prin rezistenta de 27 ohm.

post-28796-139829469008_thumb.gif

Link spre comentariu

pai nu e altceva decat un divizor potentiometric, doar ca foloseste rezistori ficsi de puteri mai mari...De ex, pe pozitia 1, puterea aplicata amplifului este cea mai mica, semnalul trecand de la releul Tx/Rx in cei 3 rezistori de 15 ohmi inseriati, dupa care ajunge in partea de jos a comutatorului, unde este pus la masa prin rez de 27 ohm. De pe aceasta rez se ia semnal pt atacul amplifului. Pe pozitia 2, semnalul trece tot prin cei 3X15 ohm inseriati, dar spre masa este pus prin 74 ohmi (rez de 27 + rez 47 ohmi). Pe pozitia 3 demnalul trece prin doar 2 rez. de 15 ohm, spre masa ramanand tot 74 ohmi... etc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări