Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

defect modul centrala termica

Myhayxx

Postări Recomandate

am acest modul de centrala pe care il puteti obsrva in imagine,singura problema pe care o are e ca nu mai aprinde flacara in rest functioneaza normal.scanteia trebuie sa vina de la bobina spre care am pus o sageata rosie..rugamintea mea este daca cineva are o schema si ma poate ajuta..sau orice sfat cu privire la ce trebuie sa verific mai intai. problema e ca modulul nu e de la centrala mea,e al unui prieten si nu-mi dau seama cum as putea verifica daca scoate tensiune acea bobina sau ce trebuie sa fac sa-mi dau seama daca e functional avand in vedere ca testele le fac pe "masa" si nu direct in centralaorice sfat este binevenit!

post-27344-139829466502_thumb.jpg

post-27344-139829466509_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Myhayxx

3

• Eusebiu Angelescu

2

• cioarga

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Schimba condensatorul acela galben rotund de 470nF/250vca;nu am timp sa editez pe imagine.Refa lipiturile la conectori si relee;o sa functioneze cu siguranta.

Link spre comentariu

Schimba condensatorul acela galben rotund de 470nF/250vca;nu am timp sa editez pe imagine.Refa lipiturile la conectori si relee;o sa functioneze cu siguranta.

da, cel galben si cel alb de langa releuam schimbat si eu la cateva placi
Link spre comentariu

Confirm si eu ....daca-l masurati are decat 180...220 nF.Cu ocazia asta va recomand sa schimbati si c-ul celalalt alb tot la 250Vca...de acelasi format
Link spre comentariu

o sa schimb si condensatoarele respective dar intre timp am dat releele jos sa le verific iar cel pe care scrie SCHRACK care este un bistabil nu lucreaza.cand alimentezi intru-n sens se aude bobina "tac", am continuitate intre doi pini din 3 apoi inversez polaritatea, se aude la fel dar tot pe aceiasi 2 pini am continuitate nu decupleaza..multumesc de sfaturi! o sa revin cu detalii dupa ce inlocuiesc condensatoarele si releul

Link spre comentariu

o....dupa ce inlocuiesc condensatoarele si releul

incercati intai numai C-urile ...o sa fiti surprins...(se poate verifica totusi prezenta celor 48Vcc)
Link spre comentariu

incercati intai numai C-urile ...o sa fiti surprins...(se poate verifica totusi prezenta celor 48Vcc)

asa o sa fac o sa inlocuiesc C-urile,trimit la proba si daca nu merge inlocuiesc si releul.. n-am verificat prezenta tensiunii pe bobina releului deoarece n-am alimentat modulul..eu am dat releul jos am dat tensiune dintr-o sursa reglabila si am verificat contactii cu un buzzer si asa mi-am dat seama ca nu lucreazamultumesc inca odata pentru ajutor,sper sa se remedieze problema,daca nu mai stresez lumea pe aici :nebunrau:
Link spre comentariu

o sa schimb si condensatoarele respective dar intre timp am dat releele jos sa le verific iar cel pe care scrie SCHRACK care este un bistabil nu lucreaza.cand alimentezi intru-n sens se aude bobina "tac", am continuitate intre doi pini din 3 apoi inversez polaritatea, se aude la fel dar tot pe aceiasi 2 pini am continuitate nu decupleaza..multumesc de sfaturi! o sa revin cu detalii dupa ce inlocuiesc condensatoarele si releul

SCHRACK-ul este un releu polarizat;este in legatura directa cu intrarea centralei in "avarie"ramine in pozitia respectiva pana primeste urmatoarea comanda(de deblocare a automatului de aprindere).Tot acest tip de releu(ca principiu) este si in unele termostate de camera;la un impuls cupleaza,la urmatorul decupleaza in acest fel un set de baterii tine 2-3ani.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări