Myhayxx Postat Iulie 24, 2012 Partajează Postat Iulie 24, 2012 am acest modul de centrala pe care il puteti obsrva in imagine,singura problema pe care o are e ca nu mai aprinde flacara in rest functioneaza normal.scanteia trebuie sa vina de la bobina spre care am pus o sageata rosie..rugamintea mea este daca cineva are o schema si ma poate ajuta..sau orice sfat cu privire la ce trebuie sa verific mai intai. problema e ca modulul nu e de la centrala mea,e al unui prieten si nu-mi dau seama cum as putea verifica daca scoate tensiune acea bobina sau ce trebuie sa fac sa-mi dau seama daca e functional avand in vedere ca testele le fac pe "masa" si nu direct in centralaorice sfat este binevenit! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 24, 2012 Partajează Postat Iulie 24, 2012 Schimba condensatorul acela galben rotund de 470nF/250vca;nu am timp sa editez pe imagine.Refa lipiturile la conectori si relee;o sa functioneze cu siguranta. Link spre comentariu
cioarga Postat Iulie 24, 2012 Partajează Postat Iulie 24, 2012 Schimba condensatorul acela galben rotund de 470nF/250vca;nu am timp sa editez pe imagine.Refa lipiturile la conectori si relee;o sa functioneze cu siguranta.da, cel galben si cel alb de langa releuam schimbat si eu la cateva placi Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Iulie 24, 2012 Partajează Postat Iulie 24, 2012 Schimba condensatorul acela galben rotund de 470nF/250vca;nu am timp sa editez pe imagine.Refa lipiturile la conectori si relee;o sa functioneze cu siguranta.Confirm si eu ....daca-l masurati are decat 180...220 nF.Cu ocazia asta va recomand sa schimbati si c-ul celalalt alb tot la 250Vca...de acelasi format Link spre comentariu
Myhayxx Postat Iulie 24, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2012 o sa schimb si condensatoarele respective dar intre timp am dat releele jos sa le verific iar cel pe care scrie SCHRACK care este un bistabil nu lucreaza.cand alimentezi intru-n sens se aude bobina "tac", am continuitate intre doi pini din 3 apoi inversez polaritatea, se aude la fel dar tot pe aceiasi 2 pini am continuitate nu decupleaza..multumesc de sfaturi! o sa revin cu detalii dupa ce inlocuiesc condensatoarele si releul Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Iulie 24, 2012 Partajează Postat Iulie 24, 2012 o....dupa ce inlocuiesc condensatoarele si releulincercati intai numai C-urile ...o sa fiti surprins...(se poate verifica totusi prezenta celor 48Vcc) Link spre comentariu
Myhayxx Postat Iulie 24, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2012 incercati intai numai C-urile ...o sa fiti surprins...(se poate verifica totusi prezenta celor 48Vcc) asa o sa fac o sa inlocuiesc C-urile,trimit la proba si daca nu merge inlocuiesc si releul.. n-am verificat prezenta tensiunii pe bobina releului deoarece n-am alimentat modulul..eu am dat releul jos am dat tensiune dintr-o sursa reglabila si am verificat contactii cu un buzzer si asa mi-am dat seama ca nu lucreazamultumesc inca odata pentru ajutor,sper sa se remedieze problema,daca nu mai stresez lumea pe aici Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 24, 2012 Partajează Postat Iulie 24, 2012 o sa schimb si condensatoarele respective dar intre timp am dat releele jos sa le verific iar cel pe care scrie SCHRACK care este un bistabil nu lucreaza.cand alimentezi intru-n sens se aude bobina "tac", am continuitate intre doi pini din 3 apoi inversez polaritatea, se aude la fel dar tot pe aceiasi 2 pini am continuitate nu decupleaza..multumesc de sfaturi! o sa revin cu detalii dupa ce inlocuiesc condensatoarele si releulSCHRACK-ul este un releu polarizat;este in legatura directa cu intrarea centralei in "avarie"ramine in pozitia respectiva pana primeste urmatoarea comanda(de deblocare a automatului de aprindere).Tot acest tip de releu(ca principiu) este si in unele termostate de camera;la un impuls cupleaza,la urmatorul decupleaza in acest fel un set de baterii tine 2-3ani. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum