Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Raritati vintage

Vizitator

Postări Recomandate

Vizitator ionut_b

Va salut!

Pun si eu cateva poze cu un amplificator mai micut pe care il detin de cativa ani, ROTA OTL-2200. Este fabricat in Japonia (candva in prima jumatate a anilor '70, cred), are 18w pe canal si este destul de fiabil, neavand nevoie nici macar de spray de contact pana acum. Din pacate cine l-a detinut inaintea mea l-a ,,tunat'' cu o sigla Sony...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Aveam amplificatorul asta intr-un topic separat, dar fara sa vreau, am sters pozele. Il adaug aici, unul din cele mai bune sunete pe care l-am gasit la un amplificator( etaje finale pe germaniu), este vorba de o vechitura Korting Neckermann

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

@hpavictor Finalii sunt AL 102, se monteaza in socluri, de aceea am si scos unul sa-i fac poza.@milaExact, sunt trafo defazoare, pe fiecare canal cate unul. Desi nu am schema, m-am gandit sa o scot de pe cablaj, ceea ce nu ar fi foarte greu, insa m-am oprit la transformatoare. Nu vreau sa fac bucati nici unul din ele pentru a masura numarul de spire, diamtetrul sarmei, etc.Nu stiu care e modelul amplificatorului, trebuie sapat pe net.

Link spre comentariu

Nu stiu care e modelul amplificatorului, trebuie sapat pe net.

Modelul e trecut pe eticheta de lânga sigurante. Se poate sa-l gasiti aici: http://www.radiomuseum.org/r/korting_ne ... 21772.htmlKörting a fost unul din cei mai prestigiosi producatori de electronica de larg consum din RFG si a produs pentru majoritatea marcilor mari si cunoscute (Elac, Blaupunkt, Siemens, etc).
Link spre comentariu

Multumiri tuturor, desi achizitia e facuta...sa fie vreo 8 luni....timp in care "a batut la fund" muuuulte espirituri :limb:

@mila

Daca ai mai mult timp disponibil, iti trimit aparatul si ii scoti tu schema, fara a umbla la lipituri. Apoi mi-l trimiti inapoi( totul pe cheltuiala ta).

@franzm

Nu am stiut ca acea serie de cifre reprezinta modelul. Pacat ca nu are cineva cont pe radiomuseum pentru schema.

Iata si topicul de care ziceam mai devreme...vad ca nu s-au sters pozele(probabil le-am urcat cu tinypic.com

viewtopic.php?f=216&t=105238&p=955105&hilit=final+pe+germaniu#p955105

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

am intrat in posesia unui radio auto rusesc AT64, atat scrie pe el; 2 lungimi de unda UL si UM, este mono, functional, fara nicio interventie in interior. Acordul nu se face cu condensator variabil ci modelul cu bobine cu miez reglabil. o sa incerc sa-i fac niste poze, este foarte interesant!

Link spre comentariu

Am mai gasit un Korting superb si mai am cateva raritati de prezentat, las pozele sa vorbeasca;

Exceptional amplificatorul,daca nu este cu suparare sau nu-i ceva clasificat,se poate o scanare mai clara pentru schema,chiar pe bucati ??

Va multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări