Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

boxe home made

Vizitator kosty50

Postări Recomandate

Vizitator kosty50

salut...vreau sa imi fac niste boxe home made...am basi de 40cm niste difuri mai mici pe care ma gandeam sa le folosesc pentru medii si mai am niste tweetere Intrebarea mea e dak amplificatoarele au limita de ohmi...ma refer k basii au 4 ohmi...difurile 8 iar tweeterele 12...recomandati.mi si niste filtre mai ieftine k nu prea am bani.............precizez k am un amplif de 250w pe canal cu 2 canale....difurile sunt cam no name....eu vreau doar chesta asta cu ohmii sa o stiu si cum sa le leg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• stefan94stefan

6

• tranzistor

3

• Luca

2

• icar

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Amplificatoarele au doar limita minima de ohmi, maxima nu exista.In general este bine ca toate difuzoarele sa aibe aceasi impedanta, in cazul de fata posibil sa faci niste boxe foarte bune pt manele, si chefuri cocalaresti, Pt Muzica de calitate nucred ca vei reusi.

Link spre comentariu
Vizitator kosty50

si totusi daca folosesc basii si mai pun niste tweetere piezoelectrice (doar atat fara alt ceva)...sa pun un filtru la bas de vreo 300w si tweeterul direct la amplificator....am inteles ca duce destul de mult un tweeter piezo...mai ales k basul o sa ia majoritatea puterii...ce ziceti?

P.S:ma intreb oare daca basul e asa de mare, o sa faca fata doar un tweeter?...sa pun 2 pe fiecare boxa (tweetere)?

acesta e filtrul pe care vreau sa il achizitionez:

http://www.mivarom.ro/catalog/product_i ... hvs-p-4477

iar asta e tweeterul

http://www.mivarom.ro/catalog/product_i ... f32-p-3606

Link spre comentariu
Vizitator kosty50

nu prea am bani...si cele mai ieftine sunt de 100w...si nu cred k duce basul la putere f mare...tu ce zici...sa iau pe doua cai de 100w?...avand in vedere k ampliful da 250w doar pe un canalNu pasteste nimic daca are doar 100w?

Link spre comentariu

Ce amplif ai?Poti face niste boxe pe 2 cai, asa cum zice cineva mai sus bass-medii si inalte si daca ai noroc vor canta la limita bunului simt, insa nu iti face sperante prea mari de la difuzoare no-name si inalte piezo. Cea mai ieftina metoda de a face filtrele este sa folosesti un condensator de 3-4-5uF in serie cu inalta si difuzorul de bass in lasi liber, ca se descurca el si asa.

Link spre comentariu
Vizitator kosty50

difuzorul de bas e sonic bang :-?...nu scrie pe el decat ohmi dar presupun ca are cam 250-300w deoarece pentru marimea lui (40cm) nu are magnetul foarte mare...ampliful este LQP-600 2X240Wtranzistor...lasa`mi un msg in privat te rog cu id tau de mess sa imi explici in mai detaliu te rog.Precizez k eu am deja niste tweetere dinamice mai mici (5cm) luate de pe o boxa jbl...si mi`e mai usor sa le pun pe alea decat sa le cumpar

Link spre comentariu

Vorba cuiva de mai sus, tu vrei sa faci o boxa pentru manele si chefuri cocalaresti cu care sa innebunesti vecinii! O boxa nu e o adunatura de 6 scinduri cu doua gauri, aia e cosciug sau lada de tinut cartifii peste iarna!

Link spre comentariu

nu prea am timp sa stau pe messenger sunt foarte ocupat atat ziua cat si noaptea :freaza: scrie in mod clar ceea ce vrei, ce ai, ce astepti de la boxa, bugetul, pe o sacara de la 1 la 10 cat esti de experimentat cu electronica (eventual iti pot recomanda ceva articole de citit si chestii de astea) si cand imi fac timp iti scriu exact ce ar fi optim (dupa parea mea) sa faci. De asemenea, se vor gasi9 si destul de multi colegi care probabil sunt cel putin la fel de experimentati ca mine sa iti dea sfaturi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări