cristianvalentin Postat Iulie 23, 2012 Partajează Postat Iulie 23, 2012 Salutare,poate aces topic este mult deplasat de electronica,dar sunt curios daca se poate face un smps alimentat de un traf normal!?Am reusit sa intru in posesia unei surse in comutatie ATX de 400W dar nu am cunostintele necesare in domeniua astfel incat sa imi pot baga nasul si sa modific tensiunile de iesire pentru a alimenta un amplificator cu TDA 7294.Ma gandeam ca se poate face cu piesele din sursa care sa imi mareasca curentul pana pe la 7-8 A la o tensiune de 2x22 Vca(sau 30 Vcc),suficient pentru TDA in sarcina de 4 ohmi!Multumesc!PS: nu ma criticati,eu am intreabat doar daca se poate reliaza.In caz ca este posibil o sa ma documentez mai mult despre modul de functionare si daca domniile voastre au cateva idei sau scheme care pot fi folosite astept cu nerabdare! Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 23, 2012 Partajează Postat Iulie 23, 2012 Cunosc problema ta si am incercat pe cat posibil sa te ajut insa principala piedica pentru tine pare a fi pretul unui transformator nou pentru aplicatia respectiva ( alimentarea unui amplificator stereo cu cate un TDA7294 per canal ), dar solutii sunt si fara trafuri noi si fara sarma noua cumparata ( care mi se pare ridicol de scumpa la unele magazine ), poti merge prin targuri de vechituri unde se pot gasi trafuri mai vechi dar care pot fi reconditionate ( cu cateva luni in urma am gasit o mica/mare comoara de acest fel intr-un targ de prin vitan si la un pret pe care nu l-ai crede daca ti-as spune ), asadar ai putea cauta sau aici pe forum la bazar, sau prin targuri chiar daca nu gasesti exact traful cu secundarele necesare, daca miezul magnetic este suficient de mare si in stare buna, si primarul este ok atunci nu mai trebuie bobinat decat secundarul/secundarele, si cu putin noroc si atentie sarma buna se poate gasi si in trafurile mai vechi ( spun asta din proprie experienta ), nevoia te invata, important este sa ai imaginatie Si ca sa fiu on, ideea de hibrid intre traf de retea si ATX nu este valida tocmai datorita tipologiei fiecaruia, traful este o sursa liniara in schimb ATX este una in comutatie ( 2 lucruri la fel de diferite precum ziua de noapte ), se pot insa modifica sursele ATX pentru a scoate in secundar tensiunile necesare doar ca asta necesita un bagaj solid de cunostinte si multa experienta in bibilirea acestor jucarii, eventual poti ruga pe cineva sa iti modifice o astfel de sursa contracost. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Iulie 23, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2012 Am inteles! Imi cer scuze de post se poate inchide/sterge Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Iulie 25, 2012 Partajează Postat Iulie 25, 2012 salut, am făcut eu o modificare la o sursă şi alimentez vreo 4 tda7294 cu ea , e fără reacţie. Şi aş scoate-o la vânzare, dar încă mă gândesc. Am modificat aici o sursă cu succes pentru tda7294, http://elforum.info/viewtopic.php?f=41&t=5262&start=195 Referitor la întrebarea ta sursele în comutaţie lucrează la frecvenţe de zeci de khz, pe când un traf normal lucrează la 50hz. Ca să nu mai zic ca ai de debobinat de pe el, pentru că trafurile în comutaţie nu utilizează spire multe, de exemplu la un half bridge chinezesc traful forţă are în jur de 36 spire primar şi vreo 7-8 în secundar, raportul e undeva la 5. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum