Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat pentru cumpararea unei combini frigorifice

ababiteodor

Postări Recomandate

Buna seara.As dori un sfat pentru cumpararea unei combini frigorifice. Postarile anterioare sunt destul de vechi iar intre timp meseriasii au mai intalnit defecte noi.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ababiteodor

2

• blazeu

1

• belasajgo

1

• worker

1

Top autori în acest subiect

Parerea mea este sa ramai la frigiderul/combina veche.Dupa 4 ani mi-am schimbat combina si am luat una antibacteriana si cu dozator de apa.Acum am observat ca produsele din el, inclusiv fructele, mucegaiesc.Daca plec de acasa 3 zile gasesc mancarea stricata in el.Daca nu renuntam definitiv la combina veche o bagam din nou in functiune.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator Distinct

Nu ştiu cum sunt celălalte mărci din punct de vedere calitativ, dar de Beko şi de Artic să te fereşti... :speriat

eu am arctic si sunt super multumit. nu este un model extrem de avansat insa isi face treaba iar la pretul la care a fost..e excelent!Pe de alta parte un prieten si-a cumparat Samsung si cum sistemul de tevi nu este cel standard aparatul se incalzeste pe laterale, ceea ce afecteaza echilibrul termic al produsului => consuma mai mult si se duce mai repede.Arctic sunt mai mult decat ok... si in fapt si Beko, fiind vorba de acelasi grup de producatori, cum Electrolux = Zanussi.
Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Eu recent am cumparat o combina frigorifica Liebherr, pretul este mai mare decat la alte combine asemanatoare (de exemplu Whirlpool), insa pretul se reflecta in calitatea produsului (este "Made in Germany").Mai am de cativa ani o combina frigorifica Whirlpool cu care sunt la fel de multumit. Diferenta intre combina Whirlpool si combina Liebherr se observa la compartimentele interioare, care la Liebherr sunt mai masive / rezistente decat la Whirlpool. Insa daca se foloseste cu grija, nici cu Whirlpool nu sunt probleme.Initial inainte sa ma decid pentru Liebherr ma gandeam la Bosch, dar cand am vazut ca acestea sunt "Made in Turkey" si pe compresor scrie "Made in China", cumva mi-a disparut increderea in Bosch... Si altcineva m-a mai avertizat ca la Bosch doar electrocasnicele premium "Made in Germany" sunt fiabile (pret de 3-5 ori mai mare decat de exemplu la un Whirlpool echivalent), restul nu sunt cu nimic mai bune decat cele ieftine de la alti producatori. Ba chiar e o alegere mai buna un Whirlpool, Gorenje, Indesit sau Beko decat un Bosch din seria mai ieftina.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Hmm, de obicei, electrocasnicele astea cam crapa pe neasteptate sau...neplanificate. Situatie care dezechilibreaza bugetul, motiv pentru care cei mai multi se uita serios la pret. Bineinteles ca nu se va cumpara un frigider cu volumul la jumatate din cel vechi, dar...Din pacate, pretul nu mai reflecta, de destul de mult timp calitatea. Nici denumirea marcii nu mai e foarte semnificativa, globalizarea face ca orice produs sa contina componente fabricate pe parte a cealalta a pamantului, unde muncitorii sunt ieftini si poluarea permisa tin costurile mici. Problema sta de fapt in acel prag sub care, pentru cativa centi, scaderea calitatii devine dramatica; in "china" se produce si marfa de foarte buna calitate, unde scaderea costurilor este controlata si temperata de dorinta de a avea si calitate.Si poate cel mai important, pe baza unei informari corecte, trebuie realizata concordanta intre caracteristici si asteptari. Onestitatea, pe cale de disparitie, a comerciantilor e principalul factor care conduce la luarea de tepe de gen marfa scumpa dar proasta. O alta caracteristica destul de generala e ca marfa e produsa cu o durata de functionare din conceptie limitata. Componentele sunt foarte aproape de limite si unele elemente se uzeaza ciudat de rapid, fiind in acelasi timp de negasit sau la un pret care descurajeaza orice tentativa de reparare. Nici meseriasi nu mai prea gasesti: aparatul e relativ ieftin iar reparatia e scumpa, dureaza mult si e nesigura ca rezultat; odata reparat, ca e din cauza priceperii meseriasului, a dotarii cu scule, a calitatii pieselor sau materialelor de inlocuire, sau poate a uzurii "planificate", aparatul se defecteaza repetat si tot mai repede, incat fie se cheltuie cat nu face (unul nou), fie suntem sfatuiti de insusi depanatorul exasperat de apelurile tot mai artagoase sa ne orientam spre "unu' nou".Ca reguli generale, dupa care ma orientez eu:1 Cel mai sigur (din experienta mea) e sa nu cumparati chiar cel mai ieftin model; probabil ca e un model mai vechi, veti avea discutii cu estetii (sau mai precis esteticienele!). Nici modelele cele mai scumpe nu vi le recomand; adesea acestea au gabarite excesive si vor avea si consumuri pe masura. Evitati, in masura posibilului dotarile "de ultima ora" gen dozator de apa rece sau producere de cuburi de gheata. Acestea sunt problematice ca functionare si incarca mult pretul. 2 Masurati inainte locul unde veti pune achizitia, dar si punctele inguste de pe traseu. Eu era sa nu pot baga frigiderul pe ultima usa (noroc ca scotind usa din balamale a trecut! Pfui, ce emotie am avut!)Legat de amplasament, ca o regula generala, evitati conditiile tehnic dificile: zonele prea calde si cu ventilatie deficitara, mai ales pentru frigidere (langa aragaz sau in bataia soarelui de vara, in general in bucatariile mici si prost ventilate unde se gateste intens - supraincalzite; masinile de spalat NU in mediile umede din bai, electronicele in general ferite de umezeala (aburul din bai dar si din bucatariile unde se fierb ore intregi ciorbe si altele), etc.)3 Intensitatea utilizarii. Fiecare electrocasnic are o forma specifica de uzura: Frigiderul e mai solicitat la reglajul la o temperatura mai joasa, la expunerea la temperatura ridicata si ventilatie proasta (bagat in mobila, ca sa fie "frumos"), la numarul si durata deschiderilor usii; la masina de spalat se uzeaza cureaua odata cu numarul de spalari, etc.4 In sfarsit dar nu in ultimul rand, mai exista si un factor de noroc, aparatele beneficiaza de un progres in calitatea si performanta materialelor, dar, fiind produse de serie mare mai "scapa" si defecte (de-aia au garantie). Sau puteti avea ghinion si va trebui sa umblati pentru reparatie, inlocuire sau "banii inapoi", ceea ce nu doresc nimanui!Mai exista si defecte in afara fabricatiei, de exemplu produse in timpul transportului, motiv pentru care e bine de controlat integritatea ambalajului (acesta e destinat protejarii si deteriorarile lui semnificative sunt semne catre o deteriorare a continutului). Daca ajungem sa achizitionam un aparat care a fost dez-ambalat, e bine de controlat sa nu prezinte urme de lovituri, inclusiv la partile nevazute (dedesubt, de exemplu). De obicei aparatul e re-ambalat pentru transporul de la magazin la domiciliu, unde e bine sa re-verificati sa nu fi fost lovit pe acest ultim segmant de transport.In ultimul timp s-a dezvoltat si comertul prin afara magazinelor (on-line, prin posta si curierat-coletarie). Si aici, la primirea coletului verificati integritatea ambalajului si refuzati primirea daca acesta e turtit, intepat, rupt etc. Transportatorul este (ar trebui sa fie) asigurat la asemenea pagube (sau va fi tras la raspundere personalul neglijent).Bafta!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări