Vizitator lpciprian Postat Iulie 23, 2012 Partajează Postat Iulie 23, 2012 Am un laptop Acer aspire 5020 care are ecranul defect(afiseaza alb).Am gasit un inlocuitor compatibil doar ca afiseaza imaginea completa pe numai 2/3 din ecran, restul fiind negru(si in DOS si in Windows).Modelul ecranului defect este N154i2-L07 Rev.C1Modelul ecranului bun este N154i2-L02 Rev.C1.Din fisele lor tehnice reiese ca au aceiasi pini si specificatii electrice cu o singura diferenta la EDID SIGNAL care tine de identificarea tipului de ecran. Cel stricat necesita 2.2 pana la 2.7V si cel nou intre 2.7 si 5.5V. OK trag concluzie ca laptopul nu poate identifica tipul de ecran si ii da o rezolutie de la el 1024x768(alta nu-i pot pune)....dar asta tine de windows si apoi ar trebui ca imaginea sa fie centrata sau full screen(stretched).Aveti idee cum ar putea fi remediata problema de afisare? Link spre comentariu
mastodontu Postat Iulie 23, 2012 Partajează Postat Iulie 23, 2012 salutcum ai constatat ca ecranul este defect? Ai incercat sa legi si un monitor pe portul extern si afiseaza ok?Incearca sa montezi lcd-ul nou si spune-ne atunci ce probleme apar. Ar trebui sa fie compatibil, lasa concluziile dinainte, nu ar avea ce sa se arda. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Iulie 23, 2012 Partajează Postat Iulie 23, 2012 Cei de la entech taiwan (parca asa se numeau) au un soft pentru EDID nu stiu daca poate doar sa-l citeasca sau si scrie.Mai sunt si alte softuri,nu-mi amintesc acum,cauta dcc monitor moninfo vezi ce gasesti.Asta ca sa vezi daca poate fi citit EDID si problema nu e din alta parte.Sunt cazuri in care pe display e doar o simpla memorie,gnd comun,alimentare separata,scl si sda.Daca alte solutii nu merg poti incerca o transplantare a acelui eeprom pe care eventual il programezi cu ce rezolutii ai nevoie.Totusi sunt si cazuri in care acei pini de la display nu sunt folosit,in schimb VBIOS (bios-ul placii video) lucreaza cu un fel de EDID emulat sa spun asa.Dupa ce spui displayul original e defect,fiind alb. Totusi verifica pe placa aia a lui sa nu ai vreo siguranta arsa,vezi traseul cu alimentarea.Daca esti sigur ca e dus de tot,urmareste traseele de la pinii de EDID,vezi unde merg,ar trebui sa ajunga la un EEPROMDaca restul parametrilor la cele 2 display-uri sunt identici si difera doar tensiunile pe EDID poti incerca cu foarte mare atentie la foliile cu trase ce duc pe sticla display-ului sa faci o rocada intre cele doua memorii Link spre comentariu
Vizitator lpciprian Postat Iulie 24, 2012 Partajează Postat Iulie 24, 2012 salutcum ai constatat ca ecranul este defect? Ai incercat sa legi si un monitor pe portul extern si afiseaza ok?Incearca sa montezi lcd-ul nou si spune-ne atunci ce probleme apar. Ar trebui sa fie compatibil, lasa concluziile dinainte, nu ar avea ce sa se arda.Am legat un monitor extern la el. A fost primul lucru pe care l-am facut. Asta ca sa vad daca e bun laptopul de ceva si merge foarte bine. Link spre comentariu
Vizitator lpciprian Postat Iulie 24, 2012 Partajează Postat Iulie 24, 2012 Cei de la entech taiwan (parca asa se numeau) au un soft pentru EDID nu stiu daca poate doar sa-l citeasca sau si scrie.Mai sunt si alte softuri,nu-mi amintesc acum,cauta dcc monitor moninfo vezi ce gasesti.Asta ca sa vezi daca poate fi citit EDID si problema nu e din alta parte.Sunt cazuri in care pe display e doar o simpla memorie,gnd comun,alimentare separata,scl si sda.Daca alte solutii nu merg poti incerca o transplantare a acelui eeprom pe care eventual il programezi cu ce rezolutii ai nevoie.Totusi sunt si cazuri in care acei pini de la display nu sunt folosit,in schimb VBIOS (bios-ul placii video) lucreaza cu un fel de EDID emulat sa spun asa.Dupa ce spui displayul original e defect,fiind alb. Totusi verifica pe placa aia a lui sa nu ai vreo siguranta arsa,vezi traseul cu alimentarea.Daca esti sigur ca e dus de tot,urmareste traseele de la pinii de EDID,vezi unde merg,ar trebui sa ajunga la un EEPROMDaca restul parametrilor la cele 2 display-uri sunt identici si difera doar tensiunile pe EDID poti incerca cu foarte mare atentie la foliile cu trase ce duc pe sticla display-ului sa faci o rocada intre cele doua memoriiMultumesc frumos de raspuns(plin de informatii). O sa am de lucru si cu displayul defect :DAm incercat sa abordez problema si altfel: am instalat linux pe laptop ca am gasit ca-i poti pune fortat ce rezolutie doresti si a mers sa afisez pe noul ecran rezolutie de 1280x800. Pana la urma ce sa cred...o fi problema de la EDID!? Ramane sa verific azi cu soft dcc monitor info. Macar stiu ca noul ecran e functional.Cat despre transplantare eeprom...mi se pare greu tare. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iulie 24, 2012 Partajează Postat Iulie 24, 2012 Rezolutia o poti forta si in Windows cu utilitarul PowerStrip, cum s'a mai spus. Link spre comentariu
Vizitator lpciprian Postat Iulie 24, 2012 Partajează Postat Iulie 24, 2012 Rezolutia o poti forta si in Windows cu utilitarul PowerStrip, cum s'a mai spus.Sorry ca neuronu meu nu face legatura dar...cum se utilizeaza PowerStrip? Am incercat eu dar...nu-mi iese Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum