feri.visky Postat August 6, 2012 Autor Partajează Postat August 6, 2012 Am expediat, azi revistele... Probail maine sau cel tarziu poimaine le veti primi... Daca va mai pot ajuta cu ceva sa spuneti... Ajutati-va unii pe altii si participati cat de multi...Cine nu lasa "urma" nu exista... Link spre comentariu
xaxa Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 scuze ca intru peste un alt topic, dar se leaga de titlus-ar putea organiza o astfel de expozitie la bucuresti prin noiembrie. numa sa fie cineva interesat... Link spre comentariu
nicolae57 Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 scuze ca intru peste un alt topic, dar se leaga de titlus-ar putea organiza o astfel de expozitie la bucuresti prin noiembrie. numa sa fie cineva interesat...Interesati ar fi multi.....Catava detalii, locatie,costuri,conditii de participare etc... Link spre comentariu
xaxa Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 pai mai intii ar fi bine sa stringem pe cei interesatilocatie se gaseste central in bucurestistabilim o tematicacosturi: standurile de expozitie sampania pentru vernisaj transportul exponatelor cartile de vizita fisele de prezentare pentru exponate Link spre comentariu
nicolae57 Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 Asadar invitatia a fost lansata, asteptam cu interes ....interesatii. Link spre comentariu
viopa Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 Da, sunt interesat.Insa as vrea ca sa fie o expozitie doar de aparate de radio, nu cuplata, nu lipita [ sau prinsa cu lipici] de alta expozitie .Cum sa fie organizata, sub egida asociatiunii sau de cativa [cati pot] colectionari ??Tematica poate fi de genul : Evolutia radioului in Romania [intrand toate marcile produse, comercializate, cumparate de peste hotare]; Expozitie cu aparate de radio; Radio-ul cu lampi in trecut si... in prezent. Deci, tematici cred ca pot fi multe.Pe langa asta trebuie :-stabilita o perioada de desfasurare a expozitiei, repectiv 3-4 saptamani ;-stabilit cine vine sigur si cu ce aparate, in functie de spatiul disponibil;-stabilite conditiile de securitate al exponatelor;-stabilite reguli cum sa fie exponatele [cu piesele originale in primul rand, functionale sau nu s. a];-stabilite niste taxe de inscriere pentru diferite cheltuieli;-STABILITE PERSOANELE CE SE OCUPA DE ACEASTA ACTIVITATE.Pe langa astea sunt si alte aspecte cum ar fi : transport,cazare o noapte [la inceput si sfarsit de expozitie], asigurarea unei mese sdandard sponsorizata de o institutie.In ce priveste masa festiva de SOCIALIZARE , se stabileste de obicei in incinta locului de cazare sau in apropiere , cu plata consumatiei "nemteste'.Subiectul se poate dezvolta. Link spre comentariu
xaxa Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 Pai as zice ca ar fi 2 optiuni:Optiunea 1 – profi, expozitie independentaSala de expozitie 3 saptamini: (sa zicem dalles sau simeze), aprox. 300 ron/zi cu reducere, sa zicem 6000ronCustode pe perioada de vizitare: 50ron/zi (incl. taxe) 1050ron Cazare 2 nopti garsoniera regim hotelier 360ron4 mese x 50ron = 200ronafise, pliante, etc = 600Confectionare stand sa zicem 300ron/bucCocktail la vernisaj 1500Sa presupunem 10 expozanti, asta face un total pe la 24000ronRestul (cine se ocupa, ce tema, chestii, fiind bucatarie interna nu intra la cheltuieli).Mai ramine sa gasim sponsorul sau sa pune o taxa de participare de 2400ron/participant. Ar iesi pe la 500eur de persoana, cit o inscriere la un seminar international de 3-4 zile.Optiune 2 – amatoriceasca, intre prieteni si impatimitiSala – undeva central, da nu musai gindita pentru o expozitie, sa zicem foaierul unui teatru – gratisDurata 1-2 saptaminiCustode pe perioada respectiva: 700 cu taxe, 400 la negru, gratis daca se ofera participantii bucuresteniCocktail la vernisaj, 400ronAfise, pliante, etc. 600 (se poate si mai putin, in functie de ce calitate se doreste)In rest bataia de cap si cheltuielile sint suportate individual. Link spre comentariu
viopa Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 Si in foaier CUM SE ASIGURA SIGURANTA APARATELOR?Ar mai fi una, tot amatoriceasca. Intr-un spatiu privat.In oricare varianta este nevoie de implicarea autoritatilor locale din domeniul cultural. Link spre comentariu
xaxa Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 Si in foaier CUM SE ASIGURA SIGURANTA APARATELOR? Custode pe perioada respectiva: 700 cu taxe, 400 la negru, gratis daca se ofera participantii bucuresteni Ar mai fi una, tot amatoriceasca. Intr-un spatiu privat. aici eu nu am contacte In oricare varianta este nevoie de implicarea autoritatilor locale din domeniul cultural. de ce? Link spre comentariu
feri.visky Postat August 9, 2012 Autor Partajează Postat August 9, 2012 Ma bucur ca s-a declansat aceasta discutie... Tema ar fi data: 40 ani Tehnoton... In Bucuresti, problema pare sa fie spatiul: cost si mai ales ca si amplasare... Oriunde se va face trebuie sa se obtina o aprobare... locala... Problema este sa se vrea... Pentru a aniversa un eveniment se pot expune orice fel de aparate radio. Dar daca se vrea o xpozitie ne "conectata" la nici un eveniment este foarte bine si asa... Nici macar de Pro Radio Antic nu trebuie sa se lipeasca initiativa... @doru si Iesenii: ati mai dezvoltat ceva? Link spre comentariu
doru3160 Postat August 9, 2012 Partajează Postat August 9, 2012 Am aparatele pregatite,le bag in masina si vad ce voi gasi acolo...de pe tusa,totdeauna meciul pare mai usor.Probabil maine va voi putea povesti mai multe...sper sa am timp sa pun si ceva poze.In mod normal,plecarea mea din iasi era programata ieri,am amanat-o ca sa pot participa macar vineri,si voi pleca sambata.Speram sa fie o expozitie reusita. Link spre comentariu
xaxa Postat August 9, 2012 Partajează Postat August 9, 2012 exista o lege in baza careia trebuie obtinuta o aprobare de la autoritatile locale pentru o expozitie organizata privat? Eu nu am auzit ca artistii plastici care isi organizeaza expozitia pe banii lor sa ceara aprobare de la ministerul culturii sau de la primarie.eu organizez felurite evenimente de 15 ani si cu exceptia celor legate de manifestari care implica autoritea publica nu am avut nevoie decit de acceptul proprietarului spatiului. desigur, daca vreau sa fac o expozitie legata de aniversarea tehnoton, care tehnoton este actualmente proprietate privata, atunci s-ar putea sa am nevoie de permisiunea lor, ca poate nu le place ideea sau modul in care se materializeaza ea.dar imi pare ca in cazul acesta ar fi doua subiecte importante de abordat mai intii:a. scopul actiuniib. securitatea exponatelor. Link spre comentariu
feri.visky Postat August 10, 2012 Autor Partajează Postat August 10, 2012 Locatiile in care se organizeaza expozitii deobicei nu sunt private... deci te dai pe langa un Muzeu care are in planul sau anual capitolul "expozitii"... si atunci nu trebuie sa ceri aprobare... si nu te costa!Referitor la "scop":-popularizarea propriei colectii-popularizarea patrimoniului industrial (autohton sau universal) legat de industria radioului-pedagogic (elevi, studenti etc.)-aniversar-etc.Referitor la "protectie":-in general locatiile sunt pazite de firme specializate...-se poate incheia un contract de paza pe durata expozitiei cu o asemenea firma...-se poate incheia un contrect de asigurare cu o firma de Asigurari tot pe durata expozitiei-etc. Link spre comentariu
SOLDAN CONSTANTIN Postat August 11, 2012 Partajează Postat August 11, 2012 Domnule Feri Visky am participat cu domnul Doru la Simpozionul National YO 2012,prin amabilitatea domnului Cocos Virgil am primit o masa unde am expus aparatele si documentatia.Am facut cunostinta cu citeva persoane ,ne-am intilnit cu domnul director al Tehnoton IASI si am dat revistele primite de la dvs. a mai ramas patru reviste,a fost si doamna de la muzeul Tehnic IASI etc. Cu stima Soldan . Link spre comentariu
feri.visky Postat August 11, 2012 Autor Partajează Postat August 11, 2012 Ma bucur de cele auzite... Daca cei doi si-ar fi dat seama de responsabilitatea lor, ei ar fi trebuit sa organizeze tot... Sper ca la aniversarea de 50 de ani ei vor fi cei care o sa puna "osul"...Asteptam un mic reportaj si poze pe care o sa le publicam si in revista de toamna... ca tot anul TEHNOTON este... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum