Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

A "trage in banda"

Vizitator buzaiandras

Postări Recomandate

Vizitator buzaiandras

Salut,I-am auzit pe unii electronisti folosind expresia: a trage in banda.De exemplu: radioul asta trebuie tras in banda ca sa prinda postul X. Sau TV-ul asta trebuie tras in banda ...Ce inseamna mai exact acest lucru? Ce inseamna tragerea in banda si de ce este necesara?Multumesc,Buzai

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• leoncris

3

• dan cod

1

• filypvas

1

Top autori în acest subiect

Vizitator argova

Salut. Pana la Revolutie majoritatea tv si RR care le detineam foloseau norma est,referitor la blocul comunist.Odata cu libera circulatie au aparut Tv-uri din vest care functionau ff.bine dar sunetul era decalat de imagine.In acest sens exista un montaj denumit convertor de sunet care aducea sunetul pe aceiasi frecventa cu imaginea.Am facut bani frumosi cu montarea acestor convertoare.Acum Tv-urile au toate modurile de sunet.. La radio se folosea in FM tot norma est,de la 63 mhz pana la 74 mhz.Acum nu poti receptiona nimic in acest interval.fiind necesara o acordare a frecventei,in functie de constructia receptorului,adica modificari bobine,condensatori.Exista de altfel kituri de convertoare banda est vest (oirt-ccir). Un sfat NU dezacorda bobinele din aparate sub nici un fel daca nu te pricepi.Un astfel de defect este foarte greu de remediat.Sper ca te-am lamurit cat de cat.

Link spre comentariu
Vizitator buzaiandras

Multumesc pentru lamuriri.@argova Inca nu ma pricep. Dar sunt dornic sa invat :). Asa ca orice sfat sau indrumare legata de aceasta operatie e bine venita.De unde sa incep? ce ar trebui sa iau in calcul? care sunt greselile frecvente legate de aceasta operatie ... etc :).Apreciez orice informatie in acest sens :).Multumesc,Buzai.

Link spre comentariu
Vizitator argova

Maestre,baiatul doar a vrut sa inteleaga expresia ,,a trage in banda,,.Restul va descoperii pas cu pas prin sfaturile celor invatati si prin munca.

Link spre comentariu
Vizitator buzaiandras

Salut,

daca ai spune concret ce aparat vrei ,,sa tragi in banda,, ai primi explicatii mai concrete.Asa e mai greu.

Dupa cum zicea si argova nu am un aparat anume. Vreau doar sa inteleg despre ce este vorba si in linii mari cum se face aceasta operatie.

Indiferent de aparat (dar pentru aceeasi gama de aparate: ex: radiouri), ma gandesc ca in linii mari, operatiile necesare pentru tragerea in banda sunt aceleasi.

Ar putea cineva sa-mi descrie in linii mari cum se face tragerea in banda pentru un radiou de exemplu?

Multumesc,

Buzai.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări