Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PARERI Titanium 12"...

yuly4you

Postări Recomandate

Vizitator TheOne

1. X-max-ul de 7mm este gresit in pdf (s-a mai discutat asta pe forum la poweraudio de curand) este 14 in realitate

2. Extrem, daca ai construit incinta aceea din PDf, retine ca era proiectat pt utilizare in autoo

ai pus subwooferul in coltul camerei?

tin sa te contrazic !! Xmax nu e 14mm pentru ca IM a zis ca bobinajul are 25mm lungime deci 14mm Xmax liniar e imposibil +/-7mm este o valoare mai umana !!!

NeXuS_3 imi poti explica si mie cum GZ radioactive cu o bobina de 36mm inaltime (bobina masurata de IM ) are un Xmax de 18mm ?? iti spun eu ca e imposibil ca Xmaxul ala sa fie one way si liniar !

referitor la miscarea difului in spate NU este o iluzie http://www.cerwinvega.com/products/pdf/ ... manual.pdf difuzorul asta are un grad mare de neliniaritati , dar care il fac sa sune bine !!

difuzorul de la Cerwin Vega este unul la care poti regla bobina cum vrei tu ! si astfel si bataia difuzorului ! bataia aia nu este o iluzie !

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Extrem

13

• yuly4you

12

• Mircea Bartic

5

• FIXVID

5

Top autori în acest subiect

da, am verificat si euse pare ca cei de la GZ specifica x-max-ul peak to peak si nu +/- cum ar fi normalstroker-ul este interesant, nu am mai vazzut pana cum metoda asta folosita.geniali proiectantii, din cauza distorsiunilor impresia de subbass puternic este marita f mult :yawinkle: eu ma folosesc de de fenomenul asta psihoacustic la un model de subwoofer pe care il am in lucru acum.

Link spre comentariu

din cauza distorsiunilor impresia de subbass puternic este marita f mult

Mi-e teama ca nu inteleg afirmatia..poate nu ma pricep suficient de bine...Sa explic ce am inteles: distorsiunile maresc bassu ? :weedman:
Link spre comentariu

E ceva teorie comforma careia daca la un semnal ce constituie dintr-o serie de armonici ii suprimi fundamentala, creierul o recreaza.In felul asta nu trebuie sa reproduci 30Hz ci sa pompezi energie in frecventele superioare.Pe langa asta urechea e mai sensibila la ele, te mai si doare capul de la zgomotul scos. Ca urmare dai diful mai incet, si cand da omul muzica mai incet? cand se aude prea tare.Deci da..ceva care distorsioneaza se aude mai tare, cu toate ca daca ai pune un aparat de masura nu ar semnala diferente considerabile.REzultatul este un subwoofer de 3 parale gen genius si alte sisteme ieftine de calculator. :toimonster:

Link spre comentariu

este adevarat ca aproape toate sistemele X.1 se bazeaza pe acest efect, dar daca este folosit cu cap pe un design f avansat, ai sanse sa iasa ceva cu adevarat bun

Link spre comentariu
Vizitator TheOne

REzultatul este un subwoofer de 3 parale gen genius si alte sisteme ieftine de calculator.

deci cu titanium o sa am ceva de genu ? :weedman:
hai sa fim seriosi ... nu are rost sa comparam :yawinkle:
Link spre comentariu

Am terminat subwooferu pt acest dif...insa, numai cutia ... amplifu,filtru,coolere,etc...mai am de pus.In fine, am facut un test la 70 de w(amplif parci :d )...totu la maxim ..stiu ca nu e bine dar difu nu avea probleme ...Concluzii:- tubu l-am facut de 10 cm diametru...si ce sa vezi ? la 70 de w mi se pare ca iese prea mult aer...la distanta nu se prea aude dar daca stai cu urechea langa tub...AOLEU ! - nu prea mi-a venit sa cred ca difu canta la 70 de w ca avea un spl f mare ...mobila,usa,rolou,birou,scaunu,tot ! vibrau de sareau capacele direct te speriai ..muzica nu se mai auzea! pai la peste 100 de w ce face ? :toimonster: na in fine sper treaba asta sa se rezolve daca tai totul peste 150 hz...Inca nu am experimentat in colturi sau in diferite locuri ..aia urmeaza dupa ce termin cu filtru, amplifu si restu..EDIT: am uitat sa zic ceva...nu pot izola oameni buni difu de boxa ! am incercat cu pluta si cauciuc si iese fortat aeru pe langa dif(cauzand un zgmot extraordinar de neplacut)! asa ceva nu am mai pomenit ! astazi am cumparat un fel de cauciuc lichid...am sa-l pun pe ala in asa fel incat sa intre difu putin fortat...si sper ca se rezolva problema..P.S NU GASESC NICIUNDE FILTRU ACTIV !

Link spre comentariu

Cu ce prinzi difuzorul ?

Recomandari:

1) prinde-l cat mai strans cu holtzsuruburi ( in cazul in care folosesti un material destul de rezistent, de la 18 mm in sus )...ai putea sa incerci cu bucatele de mocheta pt izolare, sa faci un inel si sa vezi ce iese...daca il prinzi cu holtzsuruburi si pui mocheta nu cred ca o sa ai probleme...

2) am vazut in practiker niste piulite ce se monteaza in lemn, pe partea opusa cu difuzorul, iar difuzorul il prinzi cu suruburi bine de tot...

astfel de piulite foloseste si cel de pe http://www.speakerplans.com/index.php?id=guide

bafta

Link spre comentariu

) prinde-l cat mai strans cu holtzsuruburi ( in cazul in care folosesti un material destul de rezistent, de la 18 mm in sus )...ai putea sa incerci cu bucatele de mocheta pt izolare, sa faci un inel si sa vezi ce iese...daca il prinzi cu holtzsuruburi si pui mocheta nu cred ca o sa ai probleme...

O sa ai probleme cu orice dif de cursa mare( mai mare de 25 cm)...GARANTAT !Varianta 2...sa vedem :) ms de sfaturi :)
Link spre comentariu

Mor....am reusit sa-l izolez f bine difu de boxa...dar tubu intradevar e prea mic :( iese prea mare cantitatea de aer cea ce duce la un zgomot f neplacut ... :axe: :axe: :axe: :toimonster: :toimonster: :toimonster:Nu stiu ce au calculat aia de la ground zero dar au gresit la tub...sau poate in masina nu auzi zgomotu de motor :rolleyes:

Link spre comentariu

12" - 30x30x40,2, bass-reflex diametru interior 8cm, lungime 33,2cm...garantez k in cutia asta te vei speria de el...nici eu nu m-am luat dupa cei de la GZ............

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări