yuly4you Postat Mai 15, 2006 Partajează Postat Mai 15, 2006 Sal, care aveti duful asta va rog sa postati aici parerile despre difuzorul asta, cu ce statie il amplificati, etc...va multumesc... Link spre comentariu
Vizitator TheOne Postat Mai 15, 2006 Partajează Postat Mai 15, 2006 cel pe care l-am vazut eu avea bobina incorect centrata ! deci se vedea cum se misca in spate la un kick bass ! Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Mai 15, 2006 Partajează Postat Mai 15, 2006 esti sigur?sa stii ca asta este o iluzie optica f frecventa :rolleyes: Link spre comentariu
Nemesis Postat Mai 15, 2006 Partajează Postat Mai 15, 2006 esti sigur?sa stii ca asta este o iluzie optica f frecventa :rolleyes: Stiu si eu ca e o iluzie optica dar nu reusit inca sa-mi explic cum anume se formeaza iluzia asta. Sa nu uitam ca daca inversam firele pe bornele difuzorului se schimba si directia aparenta in care se misca membrana. Link spre comentariu
yuly4you Postat Mai 16, 2006 Autor Partajează Postat Mai 16, 2006 nu inteleg, theone, cum adik se isca in spate, cum poti sa vezi bobina, si, nexus, cum se produce iluzia optica?theone, dak miscai de dif cu mana, zgaria ceva pe-akolo, dak nu, nu cred ca era centrat incorect....bun, sa trecem peste faza cu iluzia optica, la sunet ma intereseaza pe mine parerea...cum se aude, ce putere a statiei cere, etc... Link spre comentariu
yuly4you Postat Mai 16, 2006 Autor Partajează Postat Mai 16, 2006 am o mica mare nelamurire.... am luat manualele de la seria GZTW de pe siteul G-Z.... X-max la GZTW25T este 14mm, la GZTW38T tot 14 mm, iar la GZTW30T este trecut 7 mm.....de ce???!!! cred k nexus imi poate raspunde... http://www.ground-zero-audio.com/13_download/gztw.pdf in timp ce intr-un alt manul, pe care mi l-a dat nexus, scrie la toate X-max=14mm se cam bat cap in cap, nu credeti? astept raspunsuri pls... Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 16, 2006 Partajează Postat Mai 16, 2006 esti sigur?sa stii ca asta este o iluzie optica f frecventa :rolleyes: Stiu si eu ca e o iluzie optica dar nu reusit inca sa-mi explic cum anume se formeaza iluzia asta. Sa nu uitam ca daca inversam firele pe bornele difuzorului se schimba si directia aparenta in care se misca membrana.Daca nu ai stii ca s-au inversat firele atunci nu cred ti s-ar mai parea ca diful se misca invers. Link spre comentariu
Extrem Postat Mai 16, 2006 Partajează Postat Mai 16, 2006 X-max la GZTW25T este 14mm, la GZTW38T tot 14 mm, iar la GZTW30T este trecut 7 mm.....de ce???!!! cred k nexus imi poate raspunde...Eu am acest difuzor...din pacate mai am de asteptat pana primesc mdf-u sa fac boxa..Deci asa deschis l-am pus sa redea 25 hz si avea o cursa de peste 14 mm deci cred ca este vorba despre o greseala pe site (sunetul este profund) Link spre comentariu
Nemesis Postat Mai 16, 2006 Partajează Postat Mai 16, 2006 Nu-i adevarat , o iluzie pur si simplu o vezi sau nu o vezi . Mie nu mi se pare , chiar vad ca membrana se deplaseaza intr-o parte sau in cealalta.Chiar daca stiu ca asta nu e adevarat eu tot vad ca membrana intra sau iese din boxa :rolleyes: . Link spre comentariu
Nemesis Postat Mai 16, 2006 Partajează Postat Mai 16, 2006 X-max la GZTW25T este 14mm, la GZTW38T tot 14 mm, iar la GZTW30T este trecut 7 mm.....de ce???!!! cred k nexus imi poate raspunde...Eu am acest difuzor...din pacate mai am de asteptat pana primesc mdf-u sa fac boxa..Deci asa deschis l-am pus sa redea 25 hz si avea o cursa de peste 14 mm deci cred ca este vorba despre o greseala pe site (sunetul este profund)Nu e nici o greseala , X-max inseamna excursia maxima la care bobina inca se afla in zona de maxima intensitate a campului magnetic. Exista si un parametru X-mec , care este excursia maxima pe care o poate avea membrana si este mult mai mare decat X-max. De ex la hp-15w stiam ca x-max e +/-3mm iar X-mec e +/-21 mm.In concluzie dif-ul tau se poate misca fara probleme (practic si teoretic) si peste 14mm :yawinkle: . P.S. de unde stii ca aveai o cursa de 14mm , sau te-ai exprimat ochiometric. Link spre comentariu
yuly4you Postat Mai 16, 2006 Autor Partajează Postat Mai 16, 2006 Extrem, zi-ne si noua, cat de multumit esti de dif...asha, fara sa-l bagi in vreo cutie...adik e ceea ce te asteptai sa fie,sau nu?la ce te-ai referit cand ai spus ca sunetul e profund? :yawinkle: Parerea ta conteaza!!! :yawinkle: :weedman: zi-mi mai multe despre el.........pls......si cine il mai are, de asemenea, sa posteze........ Link spre comentariu
Extrem Postat Mai 16, 2006 Partajează Postat Mai 16, 2006 P.S. de unde stii ca aveai o cursa de 14mm , sau te-ai exprimat ochiometric.Pur si simplu se poate masura daca ii dai un semnal continu sub 50 hz (se vede si cu ochiu liber).a ce te-ai referit cand ai spus ca sunetul e profund? Adanc, curat .... fara filtru evident (presupun ca reda frecventele pana la vreo 500- maxim 1000) Am mai observat ceva.. cand am pus difu la rodat si l-am lasat vreo 2 ore, dupa...radiatoru era cam fierbinte..stiu ca se raceste prin aceea gaura dar...totusi nu are nimic ca fost fierbinte ? (ma refer la efecte negative asupra sunetului si poate a difuzorului). Nexus, am facut incinta inchisa si chiar daca am facuto din pal cam subtire si vibreaza tot peste 50 de w ..totusi puteam sa deduc cum se aude difu intr-o incinta inchisa. Pe la 40 de w tremura toata mobila in camera mea 5*4*4 dar, pur si simplu NU SIMTEAM BASS cea ce este TRAGIC pt mine :rolleyes: presupun ca te-ai ghitat pt tip inchisa ca are Qts > 40. Am facut incinta din panel(2cm),pal(sunt sigur ca si daca faceam cu peste 2cm vibra la puteri peste 100 w)....deci eu daca nu fac rost de ceva lemn de esenta tare sau de mdf nici nu ma mai gandesc sa fac vreo boxa. Despre difuzor ce sa zic...nu prea deduci calitatea si valoarea lui daca nu e intr-o incinta. P.S graficele pentru un BR arata promitator in bass box pro.... Eu vi-am spus .... pana nu termin boxa nu am ce sa va recomand.. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Mai 16, 2006 Partajează Postat Mai 16, 2006 1. X-max-ul de 7mm este gresit in pdf (s-a mai discutat asta pe forum la poweraudio de curand) este 14 in realitate2. Extrem, daca ai construit incinta aceea din PDf, retine ca era proiectat pt utilizare in autooai pus subwooferul in coltul camerei? Link spre comentariu
yuly4you Postat Mai 17, 2006 Autor Partajează Postat Mai 17, 2006 Nexus, incinta ai incape intr-o dacie? Link spre comentariu
Extrem Postat Mai 17, 2006 Partajează Postat Mai 17, 2006 ai pus subwooferul in coltul camerei?Nu, uite ca aia mi-a scapat...oricum si fara sa il pun in colt trebuia sa simt macar putin bassu...nu? (eu vorbesc acuma de incinta tip inchisa...sa nu trageti alte concluzii).2. Extrem, daca ai construit incinta aceea din PDf, retine ca era proiectat pt utilizare in autoo Nexus...mi-ai mai spus..am inteles...dar nu vad de ce nu ar merge BR in casa....Inca ceva in legatura cu difu ce am uitat sa zic...eu am ca amplificare un AD-020V6 cica are 400 de w....sa zicem ca are vreo 150-200 sinus si am dat putin peste jumate (daca il tineam 5 minute crapa boxa de la atata aer pe dinauntru) ... si cursa deja o vedeam pe la 17 mm! a inceput sa-mi fie frica sa nu sara membrana :finga: ca am mai intalnit cazuri in care difu nu distorsiona dar avea o cursa colosala si POC a sarit membrana :toimonster: (si la dif JBL noroc ca avea omu garantie...)OFF topic....am ars azi un dif din ala smecher rusesc cu magnet aproape cat difu :rock: ce bine ma simt :finga: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum