Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator AS15201 (Electromures 2X15W)

Postări Recomandate

• Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• javer

12

• zal

5

• Th3_uN1Qu3

3

• elmar

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am revenit dupa ce am masurat si tensiunile indicate pe schema:la punctul a(c119 10n) =in loc de 5,5 sunt 3,9v a(r203 300k)=in loc de 5,5 sunt 7,2v b(r211 10k)=in loc de 8,2 sunt 2,6v b(c121 10n)=sunt exact 8,2vdeci ceva nu este binescriam direct pe schema dar nu am reusit sa o incarc

Link spre comentariu

Încearcă să observi şi polaritatea tensiunilor măsurate şi fi mai atent la schemă şi unde măsori acele tensiuni.

Săgeţile notate cu a şi b indică doar un traseu care nu mai e figurat în totalitate în schemă ptr simplificare. În ''punctul'' a ar trebui să ai aceeaşi tensiune la capetele comune ale R103-203, iar ''punctul'' b merge la pinii 11 ai c.i. 741, adică alimentarea +8,2V. R211 e ieşirea c.i. 22, pinul 10.

Link spre comentariu

tensiunile sunt aceleasi pe care le-am scris mai susam mai masurat: 23v si pe canalul right si pe lefttranzistorii finali 2n3055 au pe baza si emitor : T112 - 0v, T113 - 0.5V , T112 -0V , T212-0Vcolector baza , colector emitor: T112 -0v, 0v , T113 - 0.76v, 1.3v , T112 -0.45v , 0.45v , T212 - 0.17 , 0.68v.se incalzesc R252 si R152

Link spre comentariu

Nu prea se intelege care e liniuta si care e minus la tensiuni. Daca zici ca se incalzesc R152, R252, vezi sa nu ai scurt pe vreunul din prefinali, sau biasul reglat aiurea - vezi semireglabilii R125, R225 posibil intrerupti.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator inmorthex

Salut!Am si eu o problema sa nu mai deschid inca un thread la fel. Problema e asa,amplificatorul functioneaza perfect,dar apar momente si imi da tensiune pe un canal din cand in cand uneori si dupa o saptamana de functionare si atunci cand face asa,fac scurt cu un difuzor mic pe iesirea canalului pana face scanteie si isi revine,merge perfect,dupa un timp iara face asa...,chestia este ca atunci cand il desfac sa masor sa verific ce are ars,nu mai este defect ! Ce fac,unde e buba,ce e defect,daca a mai avut cineva defectul asta ,poate ma slaveaza!?

Link spre comentariu
Vizitator inmorthex

Salut!Am si eu o problema sa nu mai deschid inca un thread la fel. Problema e asa,amplificatorul functioneaza perfect,dar apar momente si imi da tensiune pe un canal din cand in cand uneori si dupa o saptamana de functionare si atunci cand face asa,fac scurt cu un difuzor mic pe iesirea canalului pana face scanteie si isi revine,merge perfect,dupa un timp iara face asa...,chestia este ca atunci cand il desfac sa masor sa verific ce are ars,nu mai este defect ! Ce fac,unde e buba,ce e defect,daca a mai avut cineva defectul asta ,poate ma slaveaza!?

Nevermind! Aici nu raspunde nimeni,am gasit buba,un 2n3055 facea nasoale.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări