Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum pot construi un analizor logic

Pasare Dan

Postări Recomandate

Cum pot construi un astfel de dispozitiv. Am vazut scheme pe LTP, dar vreau unul cu un PIC. Si sa aiba ceva memorie. are cineva vre-o idee, vre-o schema de baza, un schelet de algoritm?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• puiu

4

• Pasare Dan

3

• bogdanm

1

• one

1

Top autori în acest subiect

1. Ar trebui sa fi mai concret:-Ce domeniu de semnal vrei sa analizezi?-Pe ce vrei sa afisazi rezultatul? (Afisaj, imprimanta a PIC-ului, PC)-Cat vrei sa memorezi?(bits)Cu stima,

Link spre comentariu

Vreau pana la 1Mhz, 8 canale, memorare 8K sau si mai mult, afisare pe lcd 2*16, 4*16, eventual grafic ca am un modul T6963 (parca) 240*128 pixeli.Ma intereseaza cel mai mult interfatarea (buffere intrare), si memorie. Ma gandeam la un pic18F dus la 40MHz ca sa am timp de operatii. Ar merge cu divizoare pe intrare?Sa fie cat mai portabil.Merci pentru ajutor.O schema da principiu si niste explicatii mi-ar prinde bine

Link spre comentariu

1. legat de cerintele tale trebuie sa tii cont de durata conversiei analog digitale a PIC. La prima vedere cred ca cea ce vrei tu nu a sa reusesti cu PIC18F deoarece trebuie sa pierzi mult timp cu trecerea de la un canal analogic la altul, asa ca ar merge mai bine un dsPIC la care ai rezolutie pe 12 biti in loc de 10 biti cat ai la PIC18F si in plus poti da comanda sa analizeze toate 8 intrarile si numai apoi sa iti dea intrerupere, asa ca ai avea timp de calcul. Oricum dsPIC lucrand pe 16 biti merge mult mai usor calculul si in plus ai facilitatea sa lucrii la viteza mai mare de 40 MHz lucrand cu optiunea x16 setata la tactul dsPIC.2. Legat de memorie, trebuie vazut daca poti utiliza memoria FLASH a PIC deoarece pe EEPROM lui PIC18 nu ai loc sau poti sa iei in calcul o memorie externa, dar nu uita timpi de scriere sunt mari pentru acest tip de aplicatie, asa ca numai memoria de date din PIC te poate ajuta la viteza ta.3. Din pacate eu numai acum experimentez dsPIC si mai am nevoie de timp pentru a ma pronunta.Cu respect,

Link spre comentariu

1. Cred ca te-am inteles gresit crezand ca vrei un tester analogic si nu unul logic. Pentru unul logic problemele sunt mult mai simple deoarece nu ai treaba cu convertorul analogic -digital.Cu respect,

Link spre comentariu

Ma gandeam la niste memorii de 32K*8biti, 70ns acces time, portb intrari, portd afisaj si memorii, portc usart, i2c, butoane, etc, porta = control memorii si afisaj.Dar ce sa pun la intrari - niste buffere (smith trigger), ceva?

Link spre comentariu

1. Te rog sa ai in vedere rezolotia pe care o doresti. Un PIC18F la 40 MHz (frecventa oscilatorului) lucreaza la 10 MHz/ciclu, iar un dsPIC se poate aduce la 30MHz/ciclu. Va trebui sa fi atent la afisaj deoarece afisarea se face mult mai lent si va trebui sa decizi cum tii datele intre doua afisari sau cum rezolvi problema cand vrei sa afisezi toate datele.2. La intrare trebuie sa pui niste buffere care vor dicta de fapt caracteristica de intrare a analizatorului.Cu stima,

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări