Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat achizitionare difuzoare sistem 5.1

Rabulea Sergiu

Postări Recomandate

De ceva vreme dau tarcoale ideii de a-mi realiza un sitem 5.1 pentru auditia filmelor.Am inceput prin a-mi pune la punct schemele pentru amplificatoarele folosite si accesoriile acestora.Toate amplificatoarele vor fi solid-state, cele pentru sateliti vor fi de aproximativ 50W cu tranzistoare darlington, iar cel pentru subwoofer va fi schema de AV400 cu 2 perechi de finali, aprox. 200W.Pana termin de realizat complet toate cablajele va cer sfatul in privinta difuzoarelor necesare pentru sistem.M-am gandit sa fac satelitii pe 2 cai medii si inalte + un subwoofer.Incintele vreau sa le realizez tot eu pentru a semana intre ele ca si design (si la realizarea incintelor o sa va cer ajutorul fiind primele pe care o sa le realizez).M-am gandit ca bugetul pentru difuzoare sa fie undeva la 1000 ron dar nu este batut in cuie, difuzoarele o sa le achizitionez pe rand.Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ahegyes

5

• Rabulea Sergiu

5

• hpavictor

1

• cristianvalentin

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Suma data de mine am pus-o pentru ca nu cunosc pretul exact al difuzoarelor. Cum am spus mai sus, suma nu este batuta in cuie, poate ajunge si la 2000ron pentru ca o sa cumpar difuzoarele pe rand.Deocamdata nu stiu ce difuzoare sunt mai bune pentru aplicatia de fata, de aceea am intrebat pe forum.Multumesc.

Link spre comentariu

EU iti recomand sa dai o privire peste difuzoare de la urmatoarele Branduri:- Usher- Dayton- SB Acoustic- Tonsil- Vifa- Peerles- HI-ViToate aceste firme au difuzoare cu un raport pret \ performanta foarte bun cu preturi cuprinse intre 20-60euro\difuzor.Evident sunt si branduri mai bune si mai scumpe dar nu stiu daca esti dispus sa dai 200euro\difuzor.Tot asa iti recomand sa stai departe de difuzoare chinezesti de genul SAL, MNC, Blutech, etc....Succes..........

Link spre comentariu

DA - mie mi se pare o alegere inteleapta pt. un sitem Home Cinema de buget restrans.Singurul inconveniente faptul ca acele difuzoare - din cate stiu eu - se gasesc doar in SUA. Alte modele de la dayton se gasesc si in Europa.

Link spre comentariu

Salutare colegi! Pentru inceput vreau sa imi cer scuze pentru post,nu este potrivit pentru acest topic.am si eu nevoie de parerea unui expert.Doresc sa construiesc 2 filtre pentru doua incinte bass reflex ,doresc sa folosesc schema din poza atasata.Raspunsul in frecventa a dif de bass este de 48HZ-6kHz iar al tweeter-ului 2kHz-20kHz , taiat la 4000HZ.Acum apare problema,tweeter-ul este piezo deci nu se va trece prin filtru.Pot face decat partea de filtrare pentru bass si sa leg tweeter-ul piezo direct la semnal cu un condic si un rezistor in serie?Se va acoperi toata gama de frecventa?Multumesc!

post-67462-139829469466_thumb.gif

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator rub1yanna

De curand mi-am achizitionat un sistem audio 5.1 si mi-a luat cev atimp pana m-am decis ce sa aleg. Pana la urma am gasit pe http://www.ro/. Au un site organizat si sisteme audio foarte interesante. Am colaborat cu ei si sunt multumita datorita raspunsului prompt si suportului tehnic. Poate iti va fi de folos si tie..

Omul cauta difuzoare nu boxe ,inceteaza cu reclama la site-u ala,citeste regulamentul.

Link spre comentariu

Pierzi vremea iar rezultatele nu vor fi cele așteptate !Orientează-te pentru sateliti către difuzoare de banda larga distribuite de Visaton sau Monacor de 20 cm diametru ...SPL mare , lipsa filtrului sau a difuzorului de înalte , sunet coerent si peste medie dpdv al muzicalitatii pot face diferența între niște cutii cu difuzoare sau incinte de calitate pentru aplicații dorita de tine ! Uita definitiv de variantele propuse mai sus de unii care ar putea avea interese economice putand fi ( bisnitari ) pardon negustorii forumului ...Nu uita totul este pe riscul si banii tai , ignora din start toate comentariile rautacioase pe care le vor face cei cu musca pe caciula .Ești obligat sa-i asculti pe toți , dar sa alegi doar ce crezi ca este mai bine pentru tine !

Link spre comentariu

Am gasit si la un magazin din RO cateva difuzoare Dayton:Sub:ST305-8Mid:RS150-4Hi:DC28F-8De astea ce ziceti?

Nu stiu pe ce site ai gasit aceste difuzoare - dar daca e pe cel la care ma gandesc eu - si eu iti recomand sa stai deoparte. Ca sa se elimine orice suspiciune de bisnitareala eu te sfatuies sa cauti difuzoare pe site-uri din afara tarii. Transportul e cuprins intre 15-20euro pana la o greutate de 30kg (asta din Germania, Olanda si alte tari de prin apropiere).
Link spre comentariu

Mercie de raspunsuri.Acum sunt in ceata, dupa parerea voastra care ar fi cea mai buna solutie din punctul de vedere al calitatii sunetului?Sateliti pe 2 cai sau fullrange?P.S. Imi puteti recomanda magazine din afara tarii pentru difuzoare?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări