Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tester trafo linii

costel32

Postări Recomandate

salutare tuturor!as vrea sa cunstruiesc acest tester pt trafo linii si nu sunt lamurit in unele privinte.pe schema electrica nu sunt trecute tensiunile pe care trafo de retea trebuie sa le scoata.ma puteti ajuta voi?o alta intrebare este:amperajul ce care il debiteaza trafo retea trebuie sa fie cat e capatul de scala a miliampermetrului?pot folosi un traf cu un amperaj mai mare?pot folosi un miliampermetru cu cap de scala mai mare,de exemplu 600ma?va multumesc!file:///C:/Documents%20and%20Settings/user/Desktop/DIY%20Flyback%20TESTER.htm

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Nonny149

3

• ionel sm

3

• Florinel TV

3

• Marin Maria

3

• 4 luni mai târziu...

Ma lipesc aici.

Raspundeam cuiva din Tim. ca nu este nevoie neaparat de tester cand ai osciloscop.

Cel mai usor este la tv 90 grd.

Se lasa in circuit numai primarul,pinii de masa,pinul ABL si nu incurca nici inf de filament.

In serie cu alimentarea se pune o rez de 100--150 ohm/16w

Cam asa am obtinut intotdeauna.Aici este un G90.

In ambele avem 100v/div si 20micros/div.Nu mai e loc de comentarii.

Posted ImagePosted Image

Link spre comentariu

Eu masor impulsul direct in colector final linii cu sonda 1/100.Am gasit traf defect in secundar,care avea in colector impulsuri, cu forma corecta asa cum apare pe osciloscopul dumneavoastra.

Link spre comentariu

Traful de linii este in primul rand TRAF;adica poate avea infasurari intrerupte,scurturi intre infasurari.Acestea se identifica cu OHMETRUL,nu cu aparatura speciala.Dar are si un al doilea rand: are o parte de inalta tensiune unde defectele nu mai pot fi detectate cu ohmetrul.Pt acestea este metoda cu osciloscopul;este nevoie sa lucrezi la tensiuni mari pt ca strapungerile pot apare de la o anumita valoare a tensiunii iar cu alte metode(o punte L de exemplu) sa nu duci traful in zona cu probleme.Si chiar doream sa merg mai departe si sa spun celor ce au numai un multimetru ca pot folosi o sonda simpla,detectoare de varf cu care pot masura si fara bobina de deflexie si cu aceasta.Se foloseste o dioda de 1500v(by228 de ex.) si un cond de nanofarazi tot la 1500v paralel cu o rez de ordinul megohmilor.Metoda mea este pt meseriasi,care au oricum osc-ul pregatit pe masa de lucru si nu este nevoie decat de cateva manevre pt a pune diagnostic 100%.Daca vrei sa cumperi din targ un traf recuperat este bun si testorul cu led-uri;este portabil,usor.

Link spre comentariu

Nu spun ca metoda dumneavoastra nu este buna! Am spus doar ca am fost surprins sa intalnesc traf care nu deforma impulsul de linii dar aeva tensiunea fit mai mica decat normal si zimta imaginea.Am si tester de spire in scurt-circuit si punte rlc si sonda fit pentru multimetru.Cu ani in urma mergeam des prin targul din Vitan.Acum comand si vine acasa coltetul.De obicei verific traful cu tensiune alternativa preluata din secundarul unei surse in comutatie.Nu am dat gres niciodata la verificarea asta.O seara buna sa aveti.

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

Eu am acasa numai tv-uri cu tub, vreo 3 bucati, si nu le-as da pe nici un tv LCD.

Lasind la o parte rezolutia care este net superioara la cele noi LCD, calitatea imaginii este mai buna la un TV cu tub de calitate.

edit: ale mele sint Panasonic (se potrivesc si telecomenzile de la unul la altul) doua dintre ele sint si cu baleiaj la 100Hz, iar celalat este mai mic de numai 51 dar are 15 ani si-i fara interventie in el.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Si sunt muuuuuult mai bune CRT-urile ca stifturile de LCD sau LED din ziua de azi

A si eu folosesc numai CRt acasa nu sunt curios de gunoaiele noi care strica ochi

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări