Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

releu incarcare scuter

Vizitator teo5151

Postări Recomandate

Vizitator teo5151

Salutari! Am un scuter (aprilia sr 50) la care am observat ca nu se incarca bateria absolut deloc. Farurile se aprind si motorul merge fara probleme, insa semnalizarile si stopul pe frana abia se mai aprind din cauza bateriei descarcate. Am ajuns la concluzia ca ori s-a stricat una din bobinele de pe alternator, ori s-a stricat partial releul de incarcare (ce contine si releele pentru semnalizari si stop, este unul mai complicat, cu 8 pini). De cumparat un releu nou nuprea pot, pentru ca este relativ scump si greu de gasit.

Intrebarile mele sunt:

Cum verific sau cum imi dau seama unde este problema?

Pot identifica firele prin care se incarca bateria, ca mai apoi sa le conectez la un releu de incarcare separat dar mult mai simplu si mai ieftin(exemplu http://www.okazii.ro/catalog/auto-moto/piese-accesorii-moto/piese-moto/releu-incarcare-scuter-a33558316)?

Releul meu este acesta:

http://arch10.okr.ro/auctions.v3/700_700/2011/07/27/b/0/663005913285602005020510-3289773-700_700.jpg

Nu are notata nici o schema, diagrama sau simbol, pinii sunt doar numerotati de la 1 la 8.

Multimesc si sa aveti o zi buna.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• stefan94stefan

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări