Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sunet intirziat TV ZANDER FT2105D

Vizitator Iulian_S

Postări Recomandate

Vizitator Iulian_S

Am un TV zander si acum ceva timp un nepot aflat in vizita a intrat (nu stiu cum) in meniul service al TV-ului.In incercarea de a iesi cred ca a facut ceva modificari pentru ca acum cand aprind TV-ul trebuie sa stau 5-10 min ca sa "vina" sunetul. Este posibil sa fie schimbat ceva in meniu( si cum se intra ca nu am gasit in cartea lui si am incercat si butonul ascuns dar nu apare decat un mesaj ) sau sa fie vreo componenta a placii care dupa ce se incalzeste incepe sa functioneze?Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iulian_2233

5

• florinellll

3

• dan cod

3

• Florinel TV

3

Vizitator Iulian_S

C_urile=condensatoare? O sa'l desfac zilele acestea sa fac o lista cu ce trebuie (eventual gasesc si vreo urma de cedare)...Speram totusi sa fie din setari...Multumesc pentru raspunsuri!

Link spre comentariu

C_urile=condensatoare? O sa'l desfac zilele acestea sa fac o lista cu ce trebuie (eventual gasesc si vreo urma de cedare)...Speram totusi sa fie din setari...Multumesc pentru raspunsuri!

Bre, voi aveti ceva cu setarile, :da
Link spre comentariu

Va salut,Am acelasi tv din subiect la care apare emisie secundara dupa oprirea acestuia, dupa 1-2 secunde apar dungi gri pe mijlocul ecranului, timp de 3-4 secunde.Defectul initial a fost sursa arsa, mai exact a1015 (inlocuit cu a1013) si 2 diode cu rezistenta inversa.Am schimbat toti electrolitici cu unii de calitate la 105 grade, verificat semiconductori, rezistente. Toate tensiunile sunt bune, B+ = 115v. Se vede foarte bine dar apare acesta emisie secundara la oprirea acestuia.

Link spre comentariu

Va salut,Am acelasi tv din subiect la care apare emisie secundara dupa oprirea acestuia, dupa 1-2 secunde apar dungi gri pe mijlocul ecranului, timp de 3-4 secunde.Defectul initial a fost sursa arsa, mai exact a1015 (inlocuit cu a1013) si 2 diode cu rezistenta inversa.Am schimbat toti electrolitici cu unii de calitate la 105 grade, verificat semiconductori, rezistente. Toate tensiunile sunt bune, B+ = 115v. Se vede foarte bine dar apare acesta emisie secundara la oprirea acestuia.

Tub uzat
Link spre comentariu

Eu nu am facut asa ceva niciodata.Doar cu aparat de regenerat.

Cu un aparat profesional de regenerat tuburi aveti ceva sanse,iar cealalta metoda nu va o recomand,duce la scaderea duratei de viata foarte rapid.
Link spre comentariu

Eu nu am facut asa ceva niciodata.Doar cu aparat de regenerat.

Cu un aparat profesional de regenerat tuburi aveti ceva sanse,iar cealalta metoda nu va o recomand,duce la scaderea duratei de viata foarte rapid.
:speriat Cred ca m-am facut gresit inteles, nu cu tensiune continuua de 200-300v ci cu IMPULSURI de 200-300v.E aceeiasi metoda folosita si de dl ROBEERT, daca vede acest mesaj, il rog sa confirme si dansul, eu nu ii mai gasesc postul in care facea referire la aceasta metoda de regenerare prin impulsuri.
Link spre comentariu

Metoda cu descarcat un cond merge cand e scurt intr G1 si G2 la unele tuburi si atunci ajuta.Altfel nu am auzit cu catozii sa faci asa ceva desi cine stie poate merge.Eu am Muter BMR95 si cu ala ,,bombardez ,,tuburile.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări