Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

M -Audio AV40 sau Behringer MS40?

Vizitator Heatt

Postări Recomandate

Vizitator Heatt

Salut electronistilor! :) As vrea sa imi creez un mini home studio, dar bugetul meu este destul de limitat. De exemplu pe monitoare nu as putea da mai mult de 600 ron. In acest sens am tot cautat si oscilez intre M-Audio AV40 si Behringer MS40. Mentionez ca nu stapanesc deloc criteriile dupa care trebuie sa ma ghidez in achizitionare, asa ca accept orice sfat. Si poate imi puteti recomanda si o placa audio pe masura.Multe multumiri pt cei care vor scrie. O seara buna tuturor!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alex tm

3

• alex1996

2

• LUCI

1

• ari_panterra

1

Top autori în acest subiect

Criteriile de alegere la amplificatoare ar fi cam acestea:-Puterea amplificatorului-Claritatea sunetului-Consumul de energie electrica-Puterea si impedanta difuzoarelor(cu cit impedanta e mai mica cu atita sunetul iese mai clar)Toate acestea depind de ce vrei sa faci cu amplificatorul de exemplu daca vrei sa asculti acasa muzica poti folosi un amplificator de putere 10W cu difuzoare de 4ohm/20W.Daca vrei sa faci concert atunci iti trebuie un amplificator de putere cam 500-1000W cu dif de 1-2ohm/900-2000W.Mult succes! :da

Link spre comentariu

Monitoare poti cumpara de la s-h cu maxim 300 lei.In privinta amplificatorului tu esti sefu adica il cumprei pe cel care ti se pare tie ca se aude mai clar, mai tare.Eu de exemplu mi-am facut singur amplificator cu TDA2004 si merge brici.Ca sa-ti faci un amplificator iti va trebui:-amplificatorul -corector de ton-ceva metrii de cablu ecranat ptr nu a avea "purici" pe calea audio intrare/iesire-difuzoare auto-o cutie de aluminiu/plastic(in cazul meu aluminiu)-o sursa bine filtrata(eu am folosit o sursa cu LM317)-cablu cu stecker-mufa jack 3,5mm-un transformator care scoate 12VAstea-s componentele principale pe care le-am utilizat eu.Montajele adica amplificatorul si corectorul de ton le poti face tu singur(cum am procedat eu) ori le poti cumpara gata facute de pe str Maica Domnului.

Link spre comentariu

Alex,ai dusmanie pe Heatt ?!!!Spun asta pt ca ce ai spus in cele doua postari sunt numai aberatii. Icearca sa mai te documentezi si pe urma sa faci afirmatii, te faci de ras cu astfel de perle gogomane.nu offense.

Link spre comentariu
Vizitator Heatt

Ma sincer, am o consola Reloop Digital Jockey 2, si as vrea sa incep sa ma joc mai serios, dar vreau sa-mi cumpar si niste monitoare de studio (am auzit eu ca sunt cele mai eficiente pt. astfel de indeletniciri :)) ) . Acum, pt ce a zis pantera, nu stiu ce sa mai inteleg :)) Am nevoie de amplificator neaparat? Pot conecta difuzoarele la laptop printr-o placa audio externa? Sau chiar la consola? (pt ca are iesiri RCA) . Sper sa nu vb tampenii dar chiar nu prea ma pricep la conectica si chestii de genul. :) Multumesc oricum pt ce ati scris si daca veti mai scrie :)Cheers!

Link spre comentariu

Daca le achizitionezi pe cele mentionate de tine nu mai ai nevoie de un amplificator deoarce boxele sunt active(au amplificare in ele) si poti sa le conectezi cu rca-uri direct la laptop, intr-o placa de sunet externa sau la mixer . Daca iti cumperi monitoare pasive atunci vei avea nevoie de un amplificator. Off: Alex1996 are trebui ca Heatt sa-si ia un amplificator de 500-1000 watt si un difuzor la 900-2000 watt la 1-2 ohm. Cel mai bine ar fi ca amplificatorul sa fie de 16 ohm si difuzorul de 1 ohm ca sa se intelega bine sa nu aiba probleme. :sparge: :bataie :aut:

Link spre comentariu

Poti sa te uiti pe net care sunt mai bune, dupa cate am citit si eu M-audio ar trebui sa fie mai bune. Ar fi bine daca ai putea sa le asculti inainte de a le achizitiona!

Link spre comentariu

Daca nu ai mai ascultat monitoare e posibil ca prima inpresie sa fie ca suna prost.Monitoarele au un sunet liniar si de aceea va parea ca au prea multe medii.Boxele din comert au majoritatea raspunsul cosmetizat cu medii trase inapoi si inalte si bas mai in fata..

Link spre comentariu
Vizitator bolosicubolo

Vezi ca in Timisoara este Soundcreation, mergi si asculta ca au foarte multe, nu te limita doar la 2 firme, au chiar un mini studio acolo in showroom si poti sa iti faci o idee despre ce ai nevoie, plus ca or sa poata sa iti raspunda baietii la orice intrebare legata de asta si mai mult, chiar sa iti exemplifice concret, prin boxe/monitoare, mixer, placa de sunet, etc. Au si un site bine pus la punct (il gasesti cu un search pe google) unde vei gasi si tutoriale, dar o vizita cred ca va fi mult mai revelatoare.

Link spre comentariu

Pai si degeaba sunt n'spe mii de firme si monitoare ca omul a zis clar ca bugetul este de 600 lei. Si da, o sa gasesti mai bune asta e clar, dar la 1000 lei bucata. Eu zis ca citesti bine sa te documentezi sa asculti inainte ce ai vrea sa achizitionezi mai ales ca le cumperi de noi si ai posibilitatea de a merge in magazine sa le audiezi. De unde esti?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări