mila Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 Intrebarea mea este: cum se indeparteaza cocleala verde de pe traseele de cupru si de pe contacte?Nu ma refer la metodele mecanice ci daca exista solutii usor corozive care sa indeparteze cocleala fara sa raman fara contacte Link spre comentariu
pinky Postat Iulie 22, 2012 Partajează Postat Iulie 22, 2012 Incearca cu solutie de curatat cuptoare, dar sa contina soda caustica ( NaOH ). Triumf sau Sano. Asta nu ataca traseele. Daca nu merge, incearca cu otet. E un acid slab. Daca nici asa nu e bine, incearca cu solutie detartranta, pe baza de acid clorhidric ( HCl ). Asta nu ataca cuprul dar ataca celelalte metale prezente. La metodele astea te folosesti de o periuta de dinti cu care sa freci usor pentru a indeparta oxizii dizolvati.Atentie la aceste produse deoarece sunt toxice si ataca pielea. Se lucreaza cu manusi de cauciuc sau polietilena si ochelari de protectie. In caz de stropire se clateste insistent cu apa.Trebuie sa ai in vedere ca dupa acest tratament trebuie sa clatesti cu apa multa.Ca sa nu mai apara oxizi pe trasee, poti sa le acoperi cu ceva lac, poate sa fie si lac de unghii. Peste contacte poti sa dai cu ulei de masina de cusut sau alt ulei mineral mai subtire, ca sa permita realizarea contactului. Contactele de curenti mari si tensiuni mari trebuie sa fie uscate, pe acestea nu pui niciun fel de ulei deoarece exista riscul de aprindere al uleiului. Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 23, 2012 Partajează Postat Iulie 23, 2012 exista un spray de curatat contacte, l-am luat de la un magazin de piese auto Link spre comentariu
mila Postat Iulie 23, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2012 Cu otet si sare frecate pe contacte am incercat...dar merge incet operatia e greoaie, nu poti patrunde in toate colturile, contactele sunt firave(unele)Spray-urile de contact din comert sunt pentru contacte necorodate asa de agresiv. Ce am eu e un strat relativ gros de cocleala, care se duce greu si prin metode mecanice in zonele drepte.Unde nu am putut patrunde am scufundat cu totul piesa in otet caldut si a durat 3-5 ore pana cand s-au curatat cat de cat.Sunt bucuros ca dupa atac am mai ramas cu ceva din contacte Link spre comentariu
kuchta Petru Postat Iulie 23, 2012 Partajează Postat Iulie 23, 2012 Ar mai fi o metoda cu Anhidrida cromica solutie de 400gr/litru de apa sau mai diluata. Temperatura 55-60 de grade. Solutia lucreaza bine, dar trebuie sa stai cu ochii pe piesa, si sa faci miscari repetate. Dupa aceea se spala bine si se clateste cu apa si sapun. Solutia o poti lua de la o baie de cromare dura sau decorativa. Pentru protectie dai cu lac incolor. Spor la treaba..... Petrica Link spre comentariu
avengers Postat Iulie 27, 2012 Partajează Postat Iulie 27, 2012 Cred ca cea mai buna solutie este: detartant + lac. Link spre comentariu
Taraxacus Postat Decembrie 20, 2014 Partajează Postat Decembrie 20, 2014 poti da cu acid sulfuric linistit. Acisdul sulfuric ataca oxidul de cupru dar nu ataca cuprul. Dupa curatare se spala cu apa muta si cu solutie de carbonat sau bicarbonat de sodiu apoi iar clatire cu apa multa. Fiind vorba de contacte ar trebui argintate. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 20, 2014 Partajează Postat Decembrie 20, 2014 Cred că a rezolvat cu contactele alea de aproape trei ani... Link spre comentariu
Vizitator knauf75 Postat Decembrie 21, 2014 Partajează Postat Decembrie 21, 2014 Ohohooo,cred ca si-a rezolvat mult mai multe probleme in tot acest timp. Link spre comentariu
Taraxacus Postat Decembrie 21, 2014 Partajează Postat Decembrie 21, 2014 da, poate dar nu a spus cum si daca cineva ar mai fi interesat, nu strica o sugestie.... Link spre comentariu
eugenbt Postat Decembrie 21, 2014 Partajează Postat Decembrie 21, 2014 coca-cola. eu am reusit sa scot rugina de pe o carcasa de ceas. e posibil sa mearga si la cupru. totusi, in trei ani cred ca se ducea si textolitul pe care erau lipite traseele de cupru. cu stima, eugen Link spre comentariu
puriu Postat Decembrie 21, 2014 Partajează Postat Decembrie 21, 2014 Pepsi Cola merge mai bine. Contine acid fosforic. Nu e nici toxic, nici coroziv. Link spre comentariu
walldemar Postat Februarie 15, 2015 Partajează Postat Februarie 15, 2015 Pasta decapanta ,spalare cu alcool si la sfarsit putin ulei siliconic ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum