Vizitator mirela82danut Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 Buna Am un congelator arctic vechi de 15 ani la care s-a stricat motorul, mi s-a spus ca un motor nou ajunge 450 lei si unul SH 300 lei, nu cred ca mai trebuie investit in el. Voi ce spune-ti? Am nevoie urgenta de o varianta, dar nu stiu ce sa i-au? Sotul zice ca lada, mie personal nu imi place iedea ca mi se pare incomoda cw ocupa un spatiu mai mare pe lungime si in al doilea rand scoaterea pachetelor de la fund mi se pare greoaie, in schimb la congelator este mai simplu asta este parerea mea, poate si din simplul motiv ca am avut pana acum congelator. Astept sfaturi/pareri si as dori sa i-mi recomanda-ti si o marca/marci de producatori. Am auzit ca arctic in nici un caz, becko la fel, undeva gorenje ar fi bune. Ce parere aveti? Urgent. Link spre comentariu
daniel_ac Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 Si eu am congelator vertical, care mai devreme sau mai tarziu ar trebui schimbat.Cu siguranta imi voi lua lada.Recent am luat de la Artic o lada pentru la tara la socri si deocamdata se comporta foarte bine. Congelatorul care il am este tot artic la tara unde am luat lada toate sunt artic 2 frigidere lada si congelatorul care l-am tras pe dreapta. Amandoua au avantaje si dezavantaje, probabil din punctul de vedere al fiecaruia.Ca si firma ma abtin, nu stiu ce sa recomand, la cate anomalii sunt pe piata numai esti sigur.Masina de spalat indesit care o am Made in Italia are motor romanesc, niste prieteni si-au luat aragaz Gorenje si dupa 1 1/2 ani sa-dus chederul de la cuptor.Mai toate sunt asamblate la noi. Depinde mult si de noroc nu numai de brand.Iti urez decizie uoara si sa-l folosesti cu folos orice ti-ai lua.Cu stima Daniel Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 Ce D-zeu mai tineti in congelator in anul 2012?! Masina de spalat indesit care o am Made in Italia are motor romanescAsta ar fi culmea pocnitorilor! O nenorocire de "Indesit", cu motor fabricat in Romania!!!Am avut si eu "Indesit", dar macar motorul era OK, un "Indesco" italienesc. Mi-am dat seama cat de mizerabila e marca Indesit, abia cand mi-am luat o masina LG Direct Drive, pe care in paranteza fie zis, o "banuiam" de particularitati interesante, mai demult... e din "spatiu", sau din viitor, fata de fosta "Indesit"... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 Aerul rece este mai greu decât aerul cald. Din cauza asta, de câte ori deschidem un frigider sau congelator vertical, aerul rece curge pe podea, iar locul lui este luat de aerul cald din cameră. Mai departe, după ce închidem uşa frigiderului/congelatorului vertical, aparatul se chinuie să răcească aerul cald care tocmai a intrat. Din cauza asta, consumul unui frigider/congelator vertical, este ceva mai mare decât al unui frigider/congelator orizontal, pentru că de fiecare dată când umblăm la el, intră aerul cald din cameră, aer care trebuie răcit. Atunci când umblăm la un frigider/congelator orizontal, aerul rece nu curge afară, din cauza asta, consumă mai puţin. Dezavantajul unei lăzi frigorifice este că e greu să ajungi la alimentele de fundul lăzii. Aşa că au apărut congelatoare verticale cu mai multe sertare, sertare care se deschid independent, fără să fie puse în spatele unei uşi comune. În felul ăsta, se îmbină comoditatea de a păstra alimentele în sertare, cu consumul redus specific unei lăzi. După cum zicea cineva, cel mai bun aparat, este ăla pe care NU îl ai. Mergi la magazin, vezi care-ţi place de banii pe care-i ai, şi bucură-te de el. Toate-s bune, există o singură regulă: cât dai, atât face. Baftă! Link spre comentariu
daniel_ac Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 Se pot tine destule , Nu toti avem bani sa ne cumparam proaspat de cate ori avem nevoie si nici suficient timp sa mergem la magazin de cate ori e nevoie. Daca la tara am ceva posibilitati de resurse alimentare ce sa fac cu ele? Nu pot sa-mi asigur permanent numai proaspat. Unele le mai si congelam. Ma indoiesc ca multa lume mananca numai produse proaspete. Pentru iarna de ce sa mananc legume congelate din magazin cand pot sa mi le procur si sa le congelez. La craciun cand ta-i porcu (nu de pe lista) nu pot sa-l mananc pe tot, mai pun si in congelator.Acea masina indesit a fost cumparata in 1997 si nu cred ca altcineva a schimbat motorul, asa a fost produsa/asamblata. La vremea aceea nu prea era de unde sa alegi erau putine obtiuni. Nu contest calitatile /performantele celor din ziua de azi, Cand a aparut si am vazut acea masina LG ma-m uitat cum se mai spune "ca prostu", intradevar parca ar fi fost de pe alta planeta. Referitor la acea masina indesit in decursul funtionarii si-a facut treaba cu brio , fara a schimba absolut nimic la ea. Link spre comentariu
Vizitator mirela82danut Postat Iulie 22, 2012 Partajează Postat Iulie 22, 2012 Multumesc pentru mesaje, mai astept si alte pareri sunt binevenite. Merg sa vad ce gasesc in oras si la ce preturi. O zi buna. Link spre comentariu
C.D. Postat Iulie 23, 2012 Partajează Postat Iulie 23, 2012 Motorul de la acea masina de spalat Indesit este romanesc deoarece una din firmele lui Copos (de la Rapid) produce asemenea motoare electrice si le exporta pe unde se nimereste in EU sau in afara EU.In privinta congelatorului recomand Samsung (sau combina frigider/congelator Samsung), deoarece sunt de buna calitate, cu piese originale coreene (chiar daca sunt asamblate in tari UE, pentru taxe mai mici).Arctic in niciun caz (Arcticul de azi nu mai este Arcticul dinainte de 90")Pentru apartament combina verticala este ideala.Daca stati la curte (vila) si aveti spatiu suficient, este buna si lada frigorifica pentru motivele economice expuse in comentariile precedente. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum