Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

5V la 3.3V

Vizitator laddu

Postări Recomandate

Vizitator laddu

Salut,

O sa incep prin a ma declara din start profan in electronica si prin a-mi cere scuze daca am postat in aria in care nu trebuia.

Am urmatorul scenariu pe care nu stiu cum sa-l rezolv...

Am o placa bluetooth care are alimentare de 3.3V si pe care as vrea sa o leg la USB-ul calculatorului. Cum USB-ul are 5V daca fac asta ma gandesc ca o voi praji, deci am zis sa investighez intainte.

Am gasit un convertor pe ebay (http://www.ebay.com/itm/DC-to-DC-Conver ... 272wt_1036) care face asta, dar ma intreb daca nu cumva exista o solutie mai simpla.

Nu se poate monta o rezistenta/dioda (<-profan) pe firul de alimentare de la USB care sa reduca voltajul de la 5V la 3.3V ?

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

2

• Vlad Mihai

2

• yo9hnf

1

• vasile eugen

1

Se poate si rezistenta - dioda stabilizatoare de 3v3 ,dar mai sigur este integrat stabilizator la 3.3v.Cum este cel din imagine.Este inca prin unele DVD-uri sau tv .

Link spre comentariu

LM317 iese din discutie datarita diferentei Vin-Vout mici, in schimb o dioda zenner in baza unui bipolar de putere medie si o rezistenta de polarizare, doar 3 componente pentru a rezolva problema, toate foarte ieftine si simplu de aplicat, pentru detalii trebuie insa trebuie stiut consumul mediu al acelui dispozitiv.

Link spre comentariu

Pe alimentare, poţi pune un LDO de 3.3V (schema o găseşti în datasheet), de exemplu un LF33, sau o rezistenţă şi o diodă Zener de 3.3V, cum s-a mai spus.Ce vreau să adaug, pe pinii de date nu e nevoie să faci adaptare de nivel, pentru că sunt deja la 3.3V (aşa e standardul USB).

Link spre comentariu
Vizitator laddu

Multumesc tuturor pentru raspunsuri si imi pare rau ca nu am putut raspunde mai devreme.

Asa cum am mai zis sunt incepator :), prin urmare as prefera ceva gata facut, care sa necesite cat mai putina itnerventie din partea mea. Asta pentru a elimina posibilitatea unei erori/greseli.

Am gasit asa ceva http://www.ebay.com/itm/DC-DC-Converter ... 327wt_1242 care se bazeaza pe LM1117. Dar as vrea sa iau ceva similar de la noi din Romanica, sa evit asteptarea de pana la 1 luna jumate de pe ebay.

Multumesc

Link spre comentariu
Vizitator yuka10

propun o solutie foarte simpla.inseriaza trei diode(din seria 1N de exemplu), avand in verere ca pe fiecare dioda exista o cadere de tensiune de 0,6v, vei obtine o tensiune de aproximativ 3,2v

Link spre comentariu

LM317 iese din discutie datarita diferentei Vin-Vout mici

Pentru ce vrea sa faca el, lm317 e foarte bun si simplu de facut. Am realizat un montaj acum vreo 4 ani, cu lm317, Vin=5v Vout=3v o putere de circa 600mW si un curent absorbit de 200mA si se comporta foarte bine si in ziua de azi.
Link spre comentariu

iese uşor cu tl431 şi cu 2-3 rezistenţe. Şi are şi un curent de ieşire de 200mA. LDO se folosesc pentru curenţi mari în general.

Link spre comentariu

http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/nationalsemiconductor/DS009063.PDF Mai verifica inca o data pdf-ul 317 ca sa afli diferenta Vin-Vout minima necesara acestui regulator...daca tu intentionezi sa corectezi pdf-ul n-ai decat. :da In situatia de fata la o diferenta de doar 1,7V singura solutie viabila si simpla in acelasi timp este asa cum @yo9hnf a sugerat, regulator LDO.

Mariane,nu te contrazic, dar asa cum am spus mai sus, am folosit cu succes schema atasata de mine, intradevar tensiunea de iesire era de 3v si nu de 3.3v cu un consum de 200mA.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări