Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinta acustica

Vizitator fussionn

Postări Recomandate

Vizitator fussionn

Salut!Am 2 difuzoare Mobile authority 70W RMS,8 Ohmi-25 cm si as vrea sa fac o incinta acustica (preferabil bass-reflex dar daca alt tip e recomandat,o sa optez pentru el) pentru ele.Puteti sa imi dati dimensiunile incintei si tubului de bass pentru a face o incinta buna pentru ele?Eventual pot sa fac si 2 incinte(un difuzor pe fiecare) daca asa e mai usor.Multumesc anticipat!

post-67674-139829465373_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cata_124

5

• cristianvalentin

5

• LUCI

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu sti si tu ca fara parametrii difuzorului nu poti sa faci incinta?, daca citeai si te documentai inainte nu m-ai postai intrebarea, la orice difuzor ca sa poti simula o incinta trebuie parametrii ts ai difuzorului.Fara parametrii greu sa iti dea cineva un raspuns, si greu de facut o incinta, nu ai decat sa o iei pe bajbaite si sa incerci m-ai multe volume si tipuri de incinta, fie br sau inchisa.Sau poate sa ai bafta ca cineva sa aibe deja o incinta cu acest difuzor calculata cumva si sa iti dea detaliile, dar altfel slabe sanse, la ghici, iasa sau nu.Bafta !!!! icon_jook

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salutare!Am si eu o poblema similara am doua difuzoare BLUE TECH EW-08 PRO de 8 inch si am folosit calculatorul de aici viewtopic.php?f=4&t=117157&p=1031635&hilit=porturi#p1031635 ,am calculat tot ce trebuie folosind parametrii dif si am Vb 291 si Fb 24.06 ,cu cate un tub de 10 cm diametru la 6.6 cm.Doresc sa fac doua incinte bass reflex ,dar volumul de 291 de litri mi se mare foarte mare!Astept ceva pareri!Multumesc!

Link spre comentariu

Salutare!Am si eu o poblema similara am doua difuzoare BLUE TECH EW-08 PRO de 8 inch si am folosit calculatorul de aici viewtopic.php?f=4&t=117157&p=1031635&hilit=porturi#p1031635 ,am calculat tot ce trebuie folosind parametrii dif si am Vb 291 si Fb 24.06 ,cu cate un tub de 10 cm diametru la 6.6 cm.Doresc sa fac doua incinte bass reflex ,dar volumul de 291 de litri mi se mare foarte mare!Astept ceva pareri!Multumesc!

Incinta pentru ev08 pro este o incinta de 20 l inchisa , nu se pune problema de br.esate chiar proiect cu asa ceva, spun sigur ca este nevoie de o incinta de 20 l inchisa, acest dif nu se preteaza in br, spor la treaba.
Link spre comentariu

EPB este de 51.1 iar din documentul http://www.scribd.com/doc/14534921/Proi ... wooferBoxe spune ca ce este cuprins intre 50 si 70 merge in ambele incinte,inchise sau br.O sa caut proiecte cu acel dif sa vad ce gasesc!Daca puteti sa posta un link catre un proiect asemanator as fii bucuros!Multumesc!

Tu chiar nu intelegi? ti-am dat mura in gura ce m-ai vrei? incinta ti-o alegi tu cum sa fie atata timp cat ti-am zis volumul, sau nu sti ce inseamna 20l? sau cum s aii calculezi, sau vrei si dimensiunile exactre? uite iti dau asa in mare h 45, l 25 ,a 25 sau poti opta sa o faci m-ai lasat de 30 si scazi din adancime la 20 cm , dimensiunile nu prea conteaza atata timp cat pastrezi volumul de lucru , in rest nu ramane decat sa iti alegi tu si sa te apuci de treaba, ce nevoie ai de proiect , fao ca incinta clasica paralelipipedica. sa aibe 20 l interiori merge si 25 dar inchisa sa fie, daca ai cauta ai gasii si proiecte dar lenea e cucoana mare, inainte sa ceri a lume idei si proiecte cauta si daca nu gasesti dupaia ceri ajutorul, deasta multi dintre noi nu m-ai vrem sa dam sfaturi la toti lenesii care le este lene sa cauta, se vede asta si in lipsa raspunsurilor de la topic.
Link spre comentariu

Incintele sunt gata deja!Am gasit un proiect asemanator pe internet,l-am adaptat si gata ,mai ramane sa captusesc pe interior si sa vopsesc pe exterior! Multumesc de ajutor!Se pot inlocuii tweeterele piezo cu tweetere dome?

Link spre comentariu

Se pot inlocuii tweeterele piezo cu tweetere dome?

Logic ca da, dar depinde ce tweeter, trebuie unu cat m-ai aproapiat de dif. de bas sa sune cat mai liniar.
Link spre comentariu

Ma gandeam la un TWEETER DOME SAL DT 5 sau TWEETER DOME SAL DT 6 ,diferenta de Sensibilitate dintre dif de bass si tweeter este de 2 dB ,si cred ca un rezistor de 10 ohmi la 10W va ajuta la acel reglaj .Tinand cont ca acele tweetere au bobina si magnet se pot lega la un crossover?Mai citeam undeva ca''Frecvetele de taiere nu se aleg aceleasi pentru doua difuzoare consecutive ale unei incinte.Adica fie incinta pe 2 cai, pe 3 cai, sau pe 4 - etc, intre frecventa de taiere a difuzorului de bas si cel de medii se lasa un interval - numit tehnic ecart.La fel si intre difuzorul de medii si cel de inalte, intre inalte si suprainalte, sau intre subbas si bas.'' este adevarat?

Link spre comentariu

Ma gandeam la un TWEETER DOME SAL DT 5 sau TWEETER DOME SAL DT 6 ,diferenta de Sensibilitate dintre dif de bass si tweeter este de 2 dB ,si cred ca un rezistor de 10 ohmi la 10W va ajuta la acel reglaj .Tinand cont ca acele tweetere au bobina si magnet se pot lega la un crossover?Mai citeam undeva ca''Frecvetele de taiere nu se aleg aceleasi pentru doua difuzoare consecutive ale unei incinte.Adica fie incinta pe 2 cai, pe 3 cai, sau pe 4 - etc, intre frecventa de taiere a difuzorului de bas si cel de medii se lasa un interval - numit tehnic ecart.La fel si intre difuzorul de medii si cel de inalte, intre inalte si suprainalte, sau intre subbas si bas.'' este adevarat?

Nu este problema de 2 db daca este mai puternic tweeterul, e ok 2 db sa nu fie mai mult de 4-5 db atunci trebuie atenuare.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări