Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

touchscreen rezistiv/capacitiv!?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• XAN77

3

• gabiferaru

1

• ionescu liviu

1

• stefan94stefan

1

Din ce stiu eu unele tipuri de touchscreen sunt pe presiune alte sunt pe caldura ....dar acum nu stiu sa iti detaliez mai mult !

Link spre comentariu

multumesc de link, m-am documentat. Puteam s-o fac probabil fara un nou topic dar nu mai conteaza. Vad ca sunt avantaje si dezavantaje de ambele părti.Am intrebat pentru ca am comandat un telefon Samsung S5560 pentru sotie si nu am dat multa atentie acestui aspect pana am citit pe aici prin topicurile de recomandare telefon ca lumea doreste capacitiv.Eu detin un galaxy mini2 de care sunt foarte multumit, are touch capacitiv.Am inteles ca la rezistiv se poate folosi stylus (acel "pix" cred). Banuiesc ca se va putea folosi asa ceva la acel telefon! Daca da, se gaseste de cumparat separat? E ceva dintr-un material special! nu am folosit niciodata asa ceva si pe touch-ul capacitiv de la telefonul meu nici nu o voi putea face vreodată. Ar fi putut fi util la navigare web.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator Tati1980

multumesc de link, m-am documentat. Puteam s-o fac probabil fara un nou topic dar nu mai conteaza. Vad ca sunt avantaje si dezavantaje de ambele părti.Am intrebat pentru ca am comandat un telefon Samsung S5560 pentru sotie si nu am dat multa atentie acestui aspect pana am citit pe aici prin topicurile de recomandare telefon ca lumea doreste capacitiv.Eu detin un galaxy mini2 de care sunt foarte multumit, are touch capacitiv.Am inteles ca la rezistiv se poate folosi stylus (acel "pix" cred). Banuiesc ca se va putea folosi asa ceva la acel telefon! Daca da, se gaseste de cumparat separat? E ceva dintr-un material special! nu am folosit niciodata asa ceva si pe touch-ul capacitiv de la telefonul meu nici nu o voi putea face vreodată. Ar fi putut fi util la navigare web.

Am eu o tableta cu ecran capacitiv si una fara...e diferenta intre cele doua, desi ambele sunt de la acelasi producator, MID .Eu am ramas cu ecran"necapacitiv" si copilul cu capacitiv. Mai nou am inteles ca ecranele capacitive dispun de o singură suprafaţă amplasată pe panou, suprafaţă care se încarcă cu sarcină electrică. Când atingi ecranul cu degetul, o parte din sarcină se transferă în corpul tău, cea de pe panou diminuându-se. Diferenţa se măsoară prin amplasarea unor circuite speciale în colţurile ecranului, iar cu ajutorul lor se calculează coordonatele.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Cel rezistiv e mai greu de folosit, de exemplu dacă scrii un mesaj va dura mai mult şi e mai incomod, trebuie să apeşi destul de tare pe ecran şi e deranjant. Cel capacitiv doar îl atingi şi gata. Singura lui problemă poate apărea iarna când de la frig o mai ia pe arătura, nu ştiu dacă toate telefoanele, eu păţeam asta la corby, iarna după ce apăsam undeva pe ecran, la vreo 2 secunde, el apăsa din nou acolo. Nu era prea grav totuşi. Acum am galaxy mini 2, să văd la iarnă cum se comportă.Iar "pix" din acela merge la cel rezistiv orice, cu orice ai atinge ecranul preia comanda, cu condiţia să apeşi destul de tare. Poţi să foloseşti şi furculiţa şi piatra. :rade: . Sunt şi pixuri pt ecran capacitiv, eu am luat unul dar nu era folositor deloc, în primul rând trebuia să apăs destul de tare, ca la ecranul rezistiv, şi în al doilea rând nu era cât de cât ascuţit, era ceva mai mic decât vârful degetului mic. Oricum nu îmi trebuie la nimic, cu degetul la ecran capacitiv lucrezi foarte bine, scriu mesaje foarte repede.

Link spre comentariu

Partea buna la rezistive e ca nu se defecteaza asa des. Intr'adevar trebuie sa apesi putin mai tare, insa fiind pe baza de presiune functioneaza in orice conditii de temperatura si indiferent cu ce apesi. De exemplu, merge la fel de bine iarna cu manusi.

Link spre comentariu

ceeea ce e un avantaj, va fi greu sa-i explic sotiei de ce trebuie sa-si dea jos manusile ca sa poata umbla la telefon. Am ”butonat” telefonul respectiv care are deja vreo 2 luni si mi se pare ok acest touch rezistiv. e o diferenta de presiune de apasare necesara dar nu prea deranjant. Voi vedea la iarna eventuale diferente fata de telefonul meu cu capacitiv.

Link spre comentariu

Capacitiv clar.Cele rezistive par din alta epoca comparativ cu cele capacitive.Cele capacitive raspund la cea mai mica atingere si sunt foarte lejer de folosit.Pentru iarna sunt manusi speciale pentru ecrane capacitive si asa se rezolva si ultimul inpediment.

Link spre comentariu
Vizitator ledavi30

eu am folosit ambele tipuri de display ,la fel cum a spus si colegul dinainte cel capacitiv e net superior dpdv al usurintei si preciziei in utilizare ,nici macar nu mai trebuie "calibrat" asa cum facem din cand in cand cu cel rezistiv care nu era chiar asa de precis la punct .Acum sunt pen-uri capacitive mult mai performante si precise pe care nu trebuie apasat asa ca se pot folosi iarna cu manusi .La cel rezistiv adaugand si o folie de protectie se ingreuna si mai mult utilizarea ,pe scurt cred ca display-ul rezistiv va disparea complet in scurt timp (ma refer la produsele noi bineinteles :aut: )

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări