vio_gl Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 am realizat protectia dc de la nmos 350,si nu am gasit relee de 24v am insa niste relee recuperate de 12v.as putea modifica cumva schema ca sa mearga cu aceste relee?rog ajutor Link spre comentariu
niq_ro Postat Iulie 23, 2012 Partajează Postat Iulie 23, 2012 nu stiu schma exacta, dar ar trebui sa poti pune in serie cu un releu de 12V un zenner de 12V.. masoara si tu rezistenta bobinei si vezi daca se incadreaza un zenner... sau poti pune o rezistenta in loc de zenner de valoarea rezistentei releului de 12V... Link spre comentariu
zal Postat Iulie 23, 2012 Partajează Postat Iulie 23, 2012 Totul depinde şi de trz care comandă releul, dacă poate duce o sarcină mai mare, releele de 12V au de regulă o rez a bobinei de vreo 5 ori mai mică ca cele de 24V (în jur de 200 Ohmi, faţă de circa 1kOhm). E vorba de releele uzuale, ptr aplicaţii în audio, desigur. Link spre comentariu
vio_gl Postat Iulie 27, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2012 undeva la 300 omi rezistenta releului.ma gandeam sa folosesc bd139 Link spre comentariu
zal Postat Iulie 28, 2012 Partajează Postat Iulie 28, 2012 Da, e foarte bine, alege-l cu beta cît mai mare (grupa 16 sau 25). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum