Vizitator dragosmeu Postat Iulie 20, 2012 Partajează Postat Iulie 20, 2012 Salut, doresc sa imi construiesc singur doua incinte acustice cu trei cai. Nu am nici un fel de experienta .. dar am vointa (sau cel putin asa imi place sa cred ) Imi puteti recomanda o combinatie de difuzare pe care sa le pot utiliza? Dupa ce criterii se pot alege acestea, cum se pot imperechea? Din cat am reusesc sa inteleg pana acum din materialele pe care le-am gasit: parametrul SPL trebuie aiba, pe cat posibil, aceeasi valoare la toate cele trei difuzoare. Stiu ca exista difuzoare care costa si cateva mii de euro. Eu voi utiliza boxele in 'regim' de apartament, nu am nevoie de puteri astronomice si ca atare difuzoarele ar trebui sa fie ceva mai ieftine. Ce ma intereseaza este sa relizez ceva care sa ofere cel putin aceeasi fidelitate la pretul X de executie total egal sau mai mic cu ce as putea cumpara din comert. Nu conteaza 'timpul pierdut', o sa lucrez la ele in timpul liber, proiectul poate sa dureze si cativa ani. Din ce am gasit ca oferta pe site-urile din romania, m-am oprit la cateva difuzoare monacor. Nu am idee cat de 'bune' sunt si unde sunt fabricate (am inteles ca este firma germana). Ar mai exista posibilitatea sa ma plimb pe la magazinele de pe Maica Domnului din Bucuresti dar trebuie sa invat mai intai ce ar trebui sa intreb .. odata ajuns in fata vanzatorului ) Din oferta gasita de mine, am ales trei combinatii: (difuzoarele in ordinea joase/medii/inalte si cu pretul in RON - in dreapta) 1. SPP-250 - 124 / MS-130 - 100 / DT-28N - 94 2. SPH-6M - 200 / MSH-116/4 - 188 / DT-28N - 94 3. SPP-300 - 230 / MSH-116/4 - 188 / DT-28N - 94 Ce parere aveti ... fidelitatea care ar putea fi obtinuta versus pret? Imi puteti sugera alta combinatie de difuzoare monacor sau produse de alta firma (dar care sa poata fi cumparate din Romania) .. dar in categoria de pret 300-500 RON/difuzoarele pentru o boxa? Ma gandesc sa investesc $$ la inceput doar pentru realizarea unei singure boxe, urmand ca (daca iese ceva ) sa o 'construiesc' si pe a doua. Link spre comentariu
Vizitator dragosmeu Postat Iulie 25, 2012 Partajează Postat Iulie 25, 2012 Pana la urma am achizitionat doar doua difuzoare pentru o singura boxa cu doua cai. Daca iese ceva bun o sa mai fac si alte boxe :DAm ajuns la stadiul in care trebuie sa cumpar materialul pentru incinta si sa il tai ... am intrebat la brico si nu au la vanzare placi MDF.O idee de unde se pot cumpara ?Ar merge facute din PAL sau din placi de lemn de rasinoase ? Placile de lemn rezista la vibratiile unei boxe ? :DLegat de taiere, daca cumpar o masina de frezat am sanse sa relizez decupajele pentru difuzoare ? Nu m-am prins cum as putea sa decupez sub forma de cerc .. cu precizie mare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum