Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Montare 2 prize

Vizitator SD21

Postări Recomandate

Vizitator SD21

Vă salut și vă supun atenției situația următoare:Am chemat 2 meșteri să-mi tragă 2 prize.Ei au spart peretele după cum urmează:- de la tablou 130 cm în dreapta, apoi 170 cm în jos și au intrat în cameră unde au pus o doză (doza 1) și o priză dublă;- din doza 1 au plecat încă 230 cm în dreapta și-au intrat în altă cameră unde au pus o altă doză cu priză dublă (doza 2);- au pus gips din loc în loc (restul a trebuit să chem alți meșteri să repare).Totul a durat 2 ore.Am primit un bilet scris cu pixul:FR012 3 x 2,5......20......5,15DOZA ADER..........2.......1,46PDOCPC...............2......10,90BIZOT..................2...... 2,95CM010.................1........8,90_______________________...................................142,52Manoperă: 150 lei.Nu desconsider munca lor, dar pe undeva mi se pare lipsă de profesionalism, să-mi dea un bilețel scris de mână (deși ei au firmă) și să ceară 150 lei manopera.Vi se pare ieftin? Scump? Chiar așa scump să fie cablul acela?Din socotelile mele (în mare), cam 6 metri de fir a fost necesar. Ei au luat restul de fir înapoi.Mulțumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

3

• cristi71

3

• dem3ntor

1

• costi002

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Asa este, sa zicem ca undeva la 9 metri de cablu, maxim 10, chiar daca ar fi plecat cu 2 circuite ar fi fost suficient(e vorba de cablu 3x2.5).Cat despre manopera, pe vremea mea cand lucram, locul de lampa/priza era undeva la 50 lei. In rest, nu stiu ce sa mai spun.

Link spre comentariu

daca au spart in beton santurile manopera nu m-i se pare exageratamaterialele se vad la fata locului, cat despre biletel, cere factura sau bon de casa, dar sa va adauge si TVA la sunele mai sus precizate.Multumesc!

Link spre comentariu

Eu si acum lucrez cu 50-60/loc, dar daca e vorba de o singura priza nu poti lucra cu 50 de lei, nu scoti nici macar benzina.Nu tin cu ursul dar deplasarea unei echipe la o lucrare costa, pentru Bucuresti in 2011 a reiesit o medie cam de 80 ron.Deci 75/loc nu mi se pare mult.L.E. Restul de cablu trebuia sa vi-l lase din moment ce l-ati platit.

Link spre comentariu
Vizitator SD21

Schema e următoarea, iar din calculul meu s-au folosit cu indulgență 8 metri, și nu 20 m. (surplusul l-au luat ei.)

Dacă manopera se justifică, nu se justifică cei 100 lei pentru 20 m când s-au folosit doar 8. Am fost acolo și-am văzut cum au montat cablul.

Posted Image

Link spre comentariu

Ce porcarie sa lege 2 cabluri in aceeasi doza cu priza.Ma intreb daca macar prizele sunt de calitate (exclus ceramica!)Acum,manopera lor a fost 12m de fir,adica 61 ron,ceea ce nu pare exagerat

Link spre comentariu

Ce porcarie sa lege 2 cabluri in aceeasi doza cu priza.Ma intreb daca macar prizele sunt de calitate (exclus ceramica!)Acum,manopera lor a fost 12m de fir,adica 61 ron,ceea ce nu pare exagerat

subscriu si cu faza din doza in doza si cu pretulmie mi se pare simplu sa mi le fac singur
Link spre comentariu
Vizitator SD21

adicontakt și eu îmi reinstalez Windowsul singur pentru că ȘTIU. Prin urmare la ce-aș mai fi chemat pe alții (deștepți) să mi le pună dacă eu aș fi știut?

Am plătit manopera ”meșterilor” dar în loc de cei 20 m am plătit doar 8.

Declar subiectul închis. (eu nu mai am nimic de spus)

Link spre comentariu
Vizitator SD21

cristi71, pentru montatul a două prize mi s-au cerut 142 lei pe materiale și 150 lei manopera. Pentru că mi s-a părut cam exagerată suma am deschis acest topic. :jytuiyu

Link spre comentariu

preturile la manmopera sunt corecte,cele la materiale cel putin suspecte. o doza aparat este in jur de 2 lei, o priza de calitate acceptabila nu depaseste 20 de lei ( nu vorbim de gama de varf aici). mai ramane cablul, depinde de model si sectiune. daca e cy (tripla izolatie,se poate monta in tencuiala si fara tub de protectie sau teava) e in jur de 5 lei metrul. acum calculati d voastra cum si ce fel...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări