Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare Pioneer a 676

Postări Recomandate

Vad ca nu sa zis nimic de Technics ,nici o parere? personal detin un SU-VX700 de care sunt foarte multumit(cu exceptia greutatii si dimensiunii), ca boxe folosesc o pereche de boxe Heco Superior 630 pe compresie.

Mie de la technics imi plac cateva modele vitange destul de greu de gasit si scumpe.. dupa 90 nuprea vezi vrun model mai bine lucrat, Marea majoritate cu final pe circuti integrat SVI,RSN defectos si greu de gasit, Sunt mai slabi decat colegi de la Sony.. cel putin alea sunt facute pe tranzistori, si au si seria ES care sunt lucrate si suna bine pt bani care se cer pe ele.
SU-VX seria 7 si 8 sunt facute inainte de 90' si sunt cu finali transzistori SC de la toshiba, partea de atac tot cu tranzitori (motorola daca nu ma insel), ca si caracteristici tehnice pe foaie arata foarte bine.Clasa AA8 Ohm: 2x 90 W4 Ohm: 2x 135 W THD 0,007% (Nennleistung 20 Hz - 20 kHz)consum retea 690W max14,5 kg
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

SU-VX seria 7 si 8 sunt facute inainte de 90' si sunt cu finali transzistori SC de la toshiba, partea de atac tot cu tranzitori (motorola daca nu ma insel), ca si caracteristici tehnice pe foaie arata foarte bine.

Clasa AA

8 Ohm: 2x 90 W

4 Ohm: 2x 135 W

THD 0,007% (Nennleistung 20 Hz - 20 kHz)

consum retea 690W max

14,5 kg

SU-VX 700 si 800 sunt printre putinele amplifuri technics facute dupa 90 care au finali pe tranzistori. ( Detalii ) In ciuda faptului ca arata bine interior/exterior nu suna pe masura aspectului.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
Vizitator Cosmin2000

Lucaionut scrie:

Pioneer, uita de tot daca vrei muzica de calitate, Pioneer nu stie decat sa dea in boxe pana crapa zidu, Muzica in ele nu da deloc, Bune pt manele live cu Salam si Gutza, Mare pacat de ele ca sunt construite bine (seria 6 7 8), radiatoare mari separate, condensatori numai Nichicon, transformatoare in caseta de metal, potentiometru alps, etc. (Sa te feresti de modelele cu R la sfarit, alea au un selector de intrare ce se defecteaza si este greu de reparat)

Denon, Suna foarte frumos, se "Pupa bine" Cu marea majoritate a boxelor, corectie in bass si inalte de +10 db, insa unele au selectoru de intrare pe circuit integrat care se poate defecta si este greu de gasit, Marea majoritate au puntile redresoare subdimensionate, la volum mare se incalzesc, iar ca virgula calitatatea pieselor nuprea exceleaza.

Onkyo, Se spune ca este sora lui Denon, Parca suna cu putin mai bine (pe direct), Corectoru de ton o mizerie, calitativ este foarte bun (condensatori nichicon, potentiometru si comutatoare alps) Nuprea imi place ca marea majoritate a modelelor au circuite integrate operationale, se pot schimba cu ceva mai bun si va suna mai bine.

*Un model excelent este Onkyo A-8670 (sau a-8780 versiunea cu telecomanda) ce are 105 W rms pe 8 Ohmi, 4 finali pe canal, este aproaape identic in interior cu modelu a-8870 ce se vinde cu ~300 euro. In rest ce am spus mai sus....

Sony, Alceva inafara de seria ES nucred ca merita sa alegi, Ca virgula constructie si piese mi sa parut cu 1 treapta peste orce alta firma (toroidal, elna for audio, radiator turnat din aluminiu, potentiometre si comutatoare alps, mufe aurite, Legaturi intre placi prinse cu mufe, carcasa din tabla groasa) Corectia in bass si treble este de maxim +6 db (Putin) insa nu suna artificial, bubuit, deloc cu bassu si inaltele la maxim, Cel mai bun corector de ton pe care l-am auzit.

*Modelele intre 500es si 550es are circuit STK de atac care se poate defecta, Originale numai se gasesc.

*Recomand modelele ta-f570es 590es 670es 690es 730es 770es 830es 870es. Cu cat este mai sus in serie este mai calitativ si suna mai bine.

Yamaha, Sub capul de serie AX-900 Nu cred ca merita luat altceva, exista 2 versiuni AX-900 ce merge numai pe 8 Ohmi si scoate 130W RMS si AX-900U ce merge de la 6 Ohmi in sus si scoate pe 8 Ohmi 130w rms iar pe 6 Ohmi 150W rms.

Foare bine construite, Traf cat caramida in caseta de metal, Condensatori Nichicon, Rubicon (filtraj 2 x 22.000 uf 71v) Potentiometru alps. CORECTOR DE TON PE 3 CAI, BASS MEDI INALTE + LOUDNES VARIABIL. + 10 Db, ca sunet este peste rivali lor din aceasi clasa si pret, 17 Kg.

Marantz, intr-o perioada sa unit cu Philips, iar acum vad ca sa unit cu Denon si a format D&M Holdings Inc, Suna foarte bine, Corectoarele de ton foarte bune, constructie ok, piese ok, insa marea majoritate a modelelor are circuit STK de atac care se poate defecta, iar originale numai se gasesc. eu ma feresc de ele.

Kenwood, Constructie OK, Piese de calitate, Sunet nu exceleaza prea mult (cel putin eu nu am testat modele tari) insa foarte multe modele au ori atac ori final pe circuit integrat gen STK (la Kenwood este o serie proprie numita TA) Aproape imposibil de gasit in caz de defectare."

Intreb si eu ca prostul că te bagă lumea în seamă cu atâtea elucubrații venite dintr-o fluturare a cracului la blug din bass-reflexul boxelor tale: pe câte amplificatoare Kenwood de top ai pus tu mâna ca să îți permiți să faci afirmațiile de mai sus. Uite aici ce inseamnă un amplificator Kenwood de vârf:

http://www.jd-bbs.com/thread-1191642-1-1.html

Link spre comentariu

@Cosmin2000

Aici se discuta despre amplificatoare care le poti gasi la un pret acceptabil si care reprezinta un raport pret/sunet bun, nu despre modele unicate care apar la vanzare din an in paste si costa o avere.

Am ascultat un kenwood ka-990sd si ka-800d si nu mi-au placut deloc - suna sec tipic pocnitorilor chinezesti.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări