Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare Pioneer a 676

Postări Recomandate

@alex_tm

Am testat si eu multe amplificatoare, iti pot spune:

Pioneer, uita de tot daca vrei muzica de calitate, Pioneer nu stie decat sa dea in boxe pana crapa zidu, Muzica in ele nu da deloc, Bune pt manele live cu Salam si Gutza, Mare pacat de ele ca sunt construite bine (seria 6 7 8), radiatoare mari separate, condensatori numai Nichicon, transformatoare in caseta de metal, potentiometru alps, etc. (Sa te feresti de modelele cu R la sfarit, alea au un selector de intrare ce se defecteaza si este greu de reparat)

Denon, Suna foarte frumos, se "Pupa bine" Cu marea majoritate a boxelor, corectie in bass si inalte de +10 db, insa unele au selectoru de intrare pe circuit integrat care se poate defecta si este greu de gasit, Marea majoritate au puntile redresoare subdimensionate, la volum mare se incalzesc, iar ca virgula calitatatea pieselor nuprea exceleaza.

Onkyo, Se spune ca este sora lui Denon, Parca suna cu putin mai bine (pe direct), Corectoru de ton o mizerie, calitativ este foarte bun (condensatori nichicon, potentiometru si comutatoare alps) Nuprea imi place ca marea majoritate a modelelor au circuite integrate operationale, se pot schimba cu ceva mai bun si va suna mai bine.

*Un model excelent este Onkyo A-8670 (sau a-8780 versiunea cu telecomanda) ce are 105 W rms pe 8 Ohmi, 4 finali pe canal, este aproaape identic in interior cu modelu a-8870 ce se vinde cu ~300 euro. In rest ce am spus mai sus....

Sony, Alceva inafara de seria ES nucred ca merita sa alegi, Ca virgula constructie si piese mi sa parut cu 1 treapta peste orce alta firma (toroidal, elna for audio, radiator turnat din aluminiu, potentiometre si comutatoare alps, mufe aurite, Legaturi intre placi prinse cu mufe, carcasa din tabla groasa) Corectia in bass si treble este de maxim +6 db (Putin) insa nu suna artificial, bubuit, deloc cu bassu si inaltele la maxim, Cel mai bun corector de ton pe care l-am auzit.

*Modelele intre 500es si 550es are circuit STK de atac care se poate defecta, Originale numai se gasesc.

*Recomand modelele ta-f570es 590es 670es 690es 730es 770es 830es 870es. Cu cat este mai sus in serie este mai calitativ si suna mai bine.

Yamaha, Sub capul de serie AX-900 Nu cred ca merita luat altceva, exista 2 versiuni AX-900 ce merge numai pe 8 Ohmi si scoate 130W RMS si AX-900U ce merge de la 6 Ohmi in sus si scoate pe 8 Ohmi 130w rms iar pe 6 Ohmi 150W rms.

Foare bine construite, Traf cat caramida in caseta de metal, Condensatori Nichicon, Rubicon (filtraj 2 x 22.000 uf 71v) Potentiometru alps. CORECTOR DE TON PE 3 CAI, BASS MEDI INALTE + LOUDNES VARIABIL. + 10 Db, ca sunet este peste rivali lor din aceasi clasa si pret, 17 Kg.

Marantz, intr-o perioada sa unit cu Philips, iar acum vad ca sa unit cu Denon si a format D&M Holdings Inc, Suna foarte bine, Corectoarele de ton foarte bune, constructie ok, piese ok, insa marea majoritate a modelelor are circuit STK de atac care se poate defecta, iar originale numai se gasesc. eu ma feresc de ele.

Kenwood, Constructie OK, Piese de calitate, Sunet nu exceleaza prea mult (cel putin eu nu am testat modele tari) insa foarte multe modele au ori atac ori final pe circuit integrat gen STK (la Kenwood este o serie proprie numita TA) Aproape imposibil de gasit in caz de defectare.

Cateva reguli generale:

-Cu cat mai greu cu atat mai bine, de obicei un amplificator greu insemna un amplificator facut cu simt de raspundere (exceptie fac chinezariile ce au beton in ele)

-Este bine ca amplificatoru sa mearga de la 4 Ohmi in sus pt a il folosi pe orice pereche de boxe posibile (Orcum marea majoritate sunt facute sa mearga decat pe 8 Ohmi, dar de reclama mai scrie si 4 Ohmi.)

-Este bine sa te feresti de amplificatoarele care au circuit de atak sau final pe de tip STK.

-Atentie la smecheri care spun ca amplificatoru scoate 4 x 100w, iesirile A si B sau 1 si 2 sunt puse in paralel.

-IN CAZUL IN CARE COMANZI UN AMPLIFICATOR DE PE INTERNET DE LA PERSOANE NECUNOSCUTE, ACHIZITIONEAZAL DECAT PRIN SERVICI DE CURIERAT CE ACCEPTA DESCHIDEREA COLETULUI INAINTE DE A FACE PLATA, PE TTIMP DE CRIZA SA INMULTIT TEPARI, + CA MULTE ANUNTURI NU AU POZE REALE ALE OBIECTULUI AFLAT IN VANZARE.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Dupa cum ne-am obisnuit pt. domnul lucaionut Sony este cel mai tare dupa cum sustine dansul , domnule lucaionut Pioneer SERIA 600 , 700 SI 800 are conzi ELNA nu NICHICON o poza pt. argumentare :

Posted Image

asta dovedeste ca nu sunteti cunoscator Pioneer ci Sony marca care o agreati ma rog fiecare cu pasaricile lui :rade: amp. Pioneer nu se inbuca bine cu orice boxe cel putin seriile 600 , 700 si 800 ca desprea astea se discuta in principiu desi Pioneer a construit alte serii mult mai reusite dupa cum am scris in topicul anterior Pioneer a facut istorie in domeniul amplificatoarelor cu seria Sa sau seria A-150,200 etc. nu reamintesc ca deja scriu romane :rade: care din pacate sunt putine si scumpe datorita calitati acestora . Probabil ca interesele Pioneer au fost de a vinde amplificatoarele inpreuna cu boxele tot Pioneer deoarece se inbuca perfect eu asa am sistemul si dupa experimentari am ajuns la aceasta concluzie asta nu inseamna ca toate amp. Pioneer sunt la fel sau suna a manele asta este parerea celor care nu au avut la proba mai multe serii sa le compare , ma rog nu asta conteaza vreau sa subliniez faptul ca toate amp. asiatice indiferent ca vorbim de : Denon , Sony , Yamaha , Marantz ,Pioneer , Onkyo , Technics , Kenwood sau altele daca am uitat ceva au multe in comun (ma refer la seriile mai reusite sau capete de linie) printre ele ar fi : conzi de calitate elna (elna for audio a facut istorie ) , radiatori babani , trafuri incapsulate (eu le zic trafuri pe viata datorita calitatii acestora si cred ca sunt cele mai reusite trafuri fabricate vreodata pt. audio ) , tranzistori Toshiba sau Sanken sau altii oricum de calitate superioara , potentiometre care nu "fasaie" sau daca fasaie il rotesti odata si isi revine si nu ai probleme de genul "trebuie uns potentiometrul" ca caraie sau ceva .Cat despre faptul ca amp. Pioneer nu suna bine este parerea dvs. si Pioneer are serii reusite sau mai putin reusite cum au toate marcile de amplificatoare !

Despre seriile Pioneer cu "R" care se tot zice ca se strica selectorul cati dintre dvs. stiti ca amplificatoarele seriile "R" au adaptor in spate si se poate renunta la selector in caz de defectare si se poate folosi pe direct fata de celelalte amp. care nu mai pot fi folosite daca de exemplu se defecteaza orice la selector chiar si un integrat selector aviz amp. Sony dar si altora , cati din dvs. stiu ca amp. Pioneer seriile "R" intra pe direct dupa ce volumul trece de 50% , cati dintre dvs. stiti ca de exemplu amp. Pioneer seria 550 R testat de mine a mers pe 4 boxe o zi si o noapte 2 boxe de 8 ohmi si 2 de 4 ohmi (lucru interzis si nerecomandat)

sa nu mai vorbim ca protectia la scurt la amp. Pioneer A-550 exceptionala adica faci scurt in timpul functionarii la orice putere si nu se arde etajul final fata de alte amp. care "au murit instantaneu " asta stie cine a avut , cine a incercat , testat si experimentat nu cine doar da o cautare pe google si gata stiu tot , astept argumente de cei care cred ca stiu tot pt. nu poti sa zici ca gata daca selectorul nu este reusit seria respectiva nu este reusita din alte puncte de vedere , cat despe amp. cu STK suna foarte bine vezi exemplu clar de productie 80-90% din amp. Technics au fost pe stk si au facut istorie clar ca are un minus etajul final STK de care nu mai gasesti dar etajul final se arde doar la cei care habar nau cum se foloseste corect un amplificator in alta ordine de idei credeti ca un amp. vintage cu etaj final tranzistorizat daca acesta va fi schimbat va suna la fel ca cel original din fabrica avand in vedere ca se vand niste gunoaie de tranzistori in comert in momentul de fata ?

In concluzie (ar mai fi mult de zis dar lasa treaca de la mine) amp. sunt de multe tipuri dar mai ales serii ca asta conteaza in fond si doar testarea acestora si compararea poate duce in cele din urma la un amp. care sa ne definesca , care sa ne placa , care sa ne incante auditiv , nu uitati ca "urechea" decide in cele din urma ..................

Link spre comentariu

Alesis nu are nimic in comun cu Behringer a500? Dupa cate vad la aspect sunt cam la fel...

Are in comun doar aspectul, copiat de Behringer (probabil cu licenta). Schemele sunt total diferite, Alesis este ceva hi-fi iar Beh-ul un pro mediocru.Ca ultima mentiune, Alesis are un potential mare de tunare, datorita radiatoarelor f mari. Renuntand la o parte din putere, se poate trage spre calitate, marind curentul de repaos. De asemenea se recomanda marirea filtrajului sau macar inlocuirea conzilor originali - mediocri, cu altii buni si mai mari.O ultima solutie de tuning ar fi renuntarea la etajul de intrare (preamplificatorul) si intrarea direct in final, cu inlocuirea condensatorilor de cuplaj electrolitici cu ceva de buna calitate (la 2 x 3 euroi deja se gasesc entry-level audiofili).Dupa acel "mic" tunning ampliful a mai redus din distanta fata de acea cl. A DIY care il surclasase atat de rusinos.PS - pt. Alex - cel mai bun sfat este sa asculti si sa cumperi ce iti place tie mai mult ca sunet. Nu toti aveam acelasi preferitne si asteptari de la un amplificator.In plus, este bine sa fii constient ca orice cumperi, intr-un timp mai lung sau mai scurt va fi inlocuit de altceva, este mersul firesc al lucrurilor daca ai luat "microbul". - pt Lavynyu - am avut ocazia sa particip la ascultarea /testarea unor incinte Pioneer (3 cai, difuzoare albe, noi-noute, in jur de 800usd in '82-84). Cel mai bine au sunat pe un amplificator Revox B750. Pe amplificatoarele Pioneer au sunat doar tare... Si era si un Pioneer SA-8800, care chipurile suna excelent.
Link spre comentariu

vad ca unii care "cunosc" amplificatoarele doar dupa imaginile gasite cu goagalu... yamaha ax-900 merge pe 4 ohmi fara niciun efort ( am avut eu unul pe care l-am folosit cam 1 an pe boxe pe 4 ohmi)

In cartile lor tehnice precizeaza ca modelu ax-900 meerge pe 8-16 Ohm si ax-900u pe 6-16 Ohm. Este logic ca el sa mearga si pe 4 ohmi la volum mic, este riscu tau asta, in mod sigur el merge si pe 2 Ohm, insa numai pana la un anumit volum.

@lavynyu

Aia a fost gresela cea mai mare, ca nu are numi Nichicon mai are si Elna si Nippon Chemi-Con

Si ca am uitat sa precizez ca pioneer a-717 a-757 a-858 a-71d a-91d m-90, etc.. Au un circuit integrat numit PA0016 greu de gasit, aproape impozibil ca caz de defectate

Posted Image

in rest cred ca am Punctat cam tot ce trebuie la fiecare firma.

Link spre comentariu

Cel mai bine este ca cel ce a deschis topicul sa isi cumpere ceea ce il inspira mai mult si pe urma sa il asteptam cu pareri dupa cum a zis si dl. shambala mai devreme sau mai tarziu va schimba amplificatorul si atunci isi va forma o opinie proprie oricum adaug cateva criterii la alegere ,cateva deja mentionate si de ceilalti :-amp. sa suporte 4-8ohmi-radiatorul sa fie baban -etajul final pe stk clar sa fie exclus din ecuatie-etaj final cu tranzistoare de 150 de wati si sa fie cel original -atentie la protectie relee cat mai multe cu atat mai bine sau releele mari care sunt doua in unul acuma depinde si de constructie -pt. mine ar conta si adaptor in spate la semnal (selectorul poate fi exclus) sunt multe modele asa si asa este cel mai bine -selectorul sa fie analogic nu digital pe cat se poate pt. ca cele digitalizate se cam defecteaza in timpeventual daca mai gasesti un amp. care prezinta interes pt. tine prezintal aici si ne dam si noi cu parerea , mult succes ................

Link spre comentariu

Pai nu stiu inca....dar ca idee cu toate ca am spus ca nu mai merg pe Yamaha..cred ca voi lua in calcul Ax-900 vad ca e destul de solid numai sa nu aiba probleme...Mai am o intrebare: de exemplu Pioneer a 676 chair are 650 watt consum sau de atat este transformatorul?

Link spre comentariu

Mai am o intrebare: de exemplu Pioneer a 676 chair are 650 watt consum sau de atat este transformatorul?

Nu este de luat prea mult in calcul consumu de pe spatele amplificatorului, mai bine te orientezi ochiometric cat de mare are transformatorul, Consumul difera in functie de perioada de fabricatie, si in functie de "pentru ce tara" a fost facut aparatu respectiv, el este calculat cu o medie sub diverse forme, Pt a avea succes mai mare si in tarile unde se pune pret pe consum redus de energie.Mai exista si diferente intre Watt, VA, W.
Link spre comentariu

Alex, daca vrei o formulare mai ferma, pot sa iti spun ca 676 "dadea in nas" pe boxe mari mult inainte de 757, care avea intradevar o rezerva substantiala de putere.La fel si AX-900, are destula putere, si "tine" fara probleme incinte de 3 ohmi.In general amplifurile gen cap de serie (sau f aproape de capetele de serie) au cate 2 fianli in paralel, ceea ce duce la o rezerva mare de putere, si la suportarea incintelor de 3-4ohmi.Insa mai important decat toate este sa te uiti in aparate, sau macar sa iti arate poze cel care vinde, sa vezi sa fie piesele originale la locul lor; un aparat cu finalii sau/si prefinalii schimbati (mai ales doar pe un canal) nu mai suna la fel ca unul cu ei originali.Al doilea sfat foarte important ti l-a dat mai devreme Zal - arunca un ochi pe schema si evita (pe cat posibil) monstruzitatile care fac cosmarul depanatorilor.

Link spre comentariu

Da multumesc pentru raspunsuri! O sa incerc sa-mi iau Ax-900. Nici cu ax700 nu am avut probleme a mers o noapte la 4 ohmi si nu a facut figuri. Atat numai ce nu mi-a placut la el ca fasaia un potentiometru si se incalzea foarte tare, si daca era aprins fara boxe conectate se incingea. Am vazut un Ax900 cu 750 lei e mult in conditiile in care are piesele orginale?

Link spre comentariu

Da multumesc pentru raspunsuri! O sa incerc sa-mi iau Ax-900. Nici cu ax700 nu am avut probleme a mers o noapte la 4 ohmi si nu a facut figuri. Atat numai ce nu mi-a placut la el ca fasaia un potentiometru si se incalzea foarte tare, si daca era aprins fara boxe conectate se incingea. Am vazut un Ax900 cu 750 lei e mult in conditiile in care are piesele orginale?

Nu este deloc mult, cel putin acum cativa ani se vindea cu 300 euro, Este un cap de serie,

Specificati Tehnice gasesti AICI.

Posted Image

Cateva poze cu interiorul 1 - 2

Link spre comentariu

daca acel ax-900 are toate componentele originale si functionale in el, este un pret foarte bundupa cum am mai spus (si unii nu inteleg limba romana) l-am folosit pe boxe de 4 ohmi fara nicio retinere, de multe ori la volum de peste jumatate, fara nici macar sa simt ca se incalzeste .fiecare firma are, dupa cum au mai spus si restul colegilor, modele reusite si mai putin reusite.ai mai putea sa iei in considerare si un harman kardon hk6900 sau hk6800

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Vad ca nu sa zis nimic de Technics ,nici o parere? personal detin un SU-VX700 de care sunt foarte multumit(cu exceptia greutatii si dimensiunii), ca boxe folosesc o pereche de boxe Heco Superior 630 pe compresie.

Mie de la technics imi plac cateva modele vitange destul de greu de gasit si scumpe.. dupa 90 nuprea vezi vrun model mai bine lucrat, Marea majoritate cu final pe circuti integrat SVI,RSN defectos si greu de gasit, Sunt mai slabi decat colegi de la Sony.. cel putin alea sunt facute pe tranzistori, si au si seria ES care sunt lucrate si suna bine pt bani care se cer pe ele.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări