MifTy Postat Mai 14, 2006 Partajează Postat Mai 14, 2006 există sute asemenea montaje, ştiu. însă aş vrea să mă scutesc de potenţiometre, şi de chestii asemănătoare cu asta ... adică n-am chef să bag 15 mii de integrate pentru un amplificator de 2 bani, până la urmă... (nu vreau ceva de mai mult de 2x10-15 W) mă gândeam la ceva realizabil cu un PIC, şi un număr de push-butoane... dar nu prea am nici cea mai mică idee de unde să încep cu căutarea... any ideas, someone?? :smt006 Link spre comentariu
niq_ro Postat Mai 15, 2006 Partajează Postat Mai 15, 2006 din ce vad eu pe tine te deranjeaza comanda integratelor specializate de control/volum... care e unul TDA1554, LM1036, TCA5500 (sau 2 cum ai prezentat tu schema aia, TCA730+740) ...evident ca un uC poate fi solutia... pentru a avea cateva botoane care comanda in tensiune integratul...am intuit bine ce doreai tu? Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 15, 2006 Autor Partajează Postat Mai 15, 2006 să spunem că sunt sătul de potenţiometrele care încep "să-ţi hârâie" când ţi-e lumea mai dragă... şi care îmbătrânesc cu timpul...am avut de-a face cu destule casetofoane/amplificatoare/alte d-astea, care nu aveau nimic deosebit, doar potenţiometrele trebuiau schimbate, dar pur şi simplu nu găseam dimensiunea (fizică!!) potrivită. şi e şi mai rău când ai ca original un potenţiometru cu translaţie, şi nu găseşti decât rotativ, sau invers...lucruri de genul ăsta aş vrea să evit, evident, cu un cost rezonabil... Link spre comentariu
niq_ro Postat Mai 16, 2006 Partajează Postat Mai 16, 2006 ca tot s-a amintit intr-un post de DS1669 (vezi datasheet-ul la http://pdfserv.maxim-ic.com/en/ds/DS1669.pdf ).. singura problema ca e f.scump... :axe: mai exista DS1869 (vezi http://www.alldatasheet.com/datasheet-p ... S1869.html ) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum