Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Borcan de tub necunoscut CR3 E4L

Piotr67

Postări Recomandate

• Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Piotr67

10

• yo2mhj

9

• maverik_ro

2

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

"data viitoare incearca sa trimiti in cutiute mici ... nu de fier . prima data pui un strat de malai cam 3..5 cm pui lampa in cutie , si torni apoi iar malai peste lampa . apoi ambalezi bine coletul sa nu cada malai ... si poate sa joace si fotbal cu ea ca nu pateste nimic (asta cu conditia sa nu se scuture filamentul)"Am priceput din prima, nu trebuia sa scrii de 2 ori. Si nici n-am pus in cutiuta de fier. Cat despre malai, e scump, cu ce mai fac fara mamaliga?? Cred c-ar merge si nisip fin, dintr-asta am berechet pe parau. Si-apoi, ce fac daca vreau sa trimit 2 sau mai multe lampi? Cate o cutiuta si 1 kil de malai de fiecare? :cry:

Link spre comentariu

Mare multumesc,astazi am testat tubul,se pare ca este inca viu,la 31 V,CC,a avut un curent de 230mA.O sa incerc sa-l folosec intr-un QRO...Sa mai vina si altele...Nu am avut de unde sa ii dau mai mult,uf.

Link spre comentariu

Mare multumesc,astazi am testat tubul,se pare ca este inca viu,la 31 V,CC,a avut un curent de 230mA.O sa incerc sa-l folosec intr-un QRO...Sa mai vina si altele...Nu am avut de unde sa ii dau mai mult,uf.

:101 P.S. Ce-i ala QRO? QRP stiu ce e :rade:
Link spre comentariu

QRO-denumire in codul Q(folosit international in comunicatii) la:-a)QRO-mariti puterea de emisie-b)QRO?-sa maresc puterea de emisie?In jargonul radioamatorilor ,pe langa cele doua utilizari de mai sus,semnifica si un amplificator de putere atasat unui transceiver(emitator/receptor-statie radio) pentru ai ridica performantele in emisie...

Link spre comentariu

QRO-denumire in codul Q(folosit international in comunicatii) la:-a)QRO-mariti puterea de emisie-b)QRO?-sa maresc puterea de emisie?In jargonul radioamatorilor ,pe langa cele doua utilizari de mai sus,semnifica si un amplificator de putere atasat unui transceiver(emitator/receptor-statie radio) pentru ai ridica performantele in emisie...

Pierzi vremea...nu este interesat . Nu are " microbul " ... Este prea mult QRN pe aici , ma streseaza si XYL-ul ...Pentru unii , QRP / QRO e tot un drac...
Link spre comentariu

Nu se stie niciodata...drept e ca la mine au "inviat goangele" de prin liceu odata cu primele almanahe Tehnium(m-am si apucat sa fac un emitator -receptor pentru banda de 2 metrii desii habar nu aveam ce sa fac cu el)apoi am descoperit YO2KAR si oamenii minunati de acolo.

Deh... sa revenim la...borcanele noastre,cineva mi-a promis un SRS 301...sper sa pun mana pe el....cica e superba trasnaia aia.

http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_srs301.html

Ala borcan,cine stie pe unde s-au folosit in YO.

Link spre comentariu

Deh... sa revenim la...borcanele noastre,cineva mi-a promis un SRS 301...sper sa pun mana pe el....cica e superba trasnaia aia.http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_srs301.htmlAla borcan,cine stie pe unde s-au folosit in YO.

Sanatos tub, 13 A la 23V filament.Cateva date din Catalog de tuburi electronice editia '67, pe net n-am vazut nimic.Ua 3 KVIa 440mAUg -80vRa 4kohmS 6 mA/VPu 900WPda 450WCgc 15 pFCac 1,5 pFCga 7,7 pFF 50MHz (deci acopera garantat toata banda de scurte)Observatii: Amplificator RF, clasa BCatod Wo, direct incalzit
Link spre comentariu

Pierzi vremea...nu este interesat . Nu are " microbul " ... Este prea mult QRN pe aici , ma streseaza si XYL-ul ...Pentru unii , QRP / QRO e tot un drac...

Multumesc, Domnu' Victor pentru apreciere. Ca fapt divers, am 3 ani de radioclub sub indrumarea radioamatorului Saveanu George (YO4KCN) si stiu ce e ala QRP, ba chiar si QRPP, QSL si QSO.Si va mai impartasesc un secret: am construit zeci de emitatoare in banda FM 88-108 MHz si vreo doua walkie talkie in 144Mhz, plus niscaiva radioreceptoare cu amplificare directa, reactie, superreactie, ba chiar si unul cu reactie in scurte cu 6J1P.Deci, keepin'touch!
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Nu am citit comentariile si nu stiu daca ati gasit ce fel de lampa este prima oricum eu va dau cateva date.Posted Image

The 6156 is a 250 watt dissipation tetrode. The usable frequency for maximum ratings is 110 MHz.

Length = 6.38" Diameter = 3.56"

Max voltage = 4000

Max current = 350 ma

Fil voltage = 5

Fil current = 14.1 amps

Link spre comentariu

Am dat intamplator la cineva peste doua tuburi ciudate. Unul din ele e un bec Philips la 230V si 300W (scrie pe soclu) iar al doilea habar nu am ce poate fi. Are 5 pini grosi cam de 5mm si langa pini, pe sticla scrie CR3 E4L. Stie cineva ce ar putea fi si la ce a fost folosit? Atasez pozele cu cele 2 tuburi.

http://www.youtube.com/watch?v=fRt8CoZT35k seaman cu lampa din film
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări