Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator de putere

Vizitator vfo2008

Postări Recomandate

...alimentare 2x55v alternativ din 2 trafuri de 450w bucata...75v alternativ pe iesire...

Undeva este o eroare, pentru a obtine 75Vca semnal pe iesire iti trebuie o alimentare de minim +/-105Vcc, numai ca tu zici ca ai trafuri cu iesiri de 2X55Vca ceea ce sugereaza alimentari de aprox +/-75Vcc, sa nu mai vorbim de faptul ca a avea 75Vca semnal pe sarcina de 4 Ohm inseamna o putere audio de peste 1KW si deci traf cu putere de minim 1500VA ceea ce nu se potriveste cu afirmatiile tale. :da
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 84
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator vfo2008

75v pe o sarcina de 4 ohmi inseamna 525 w pe canal.chiar in seara asta vb cu prietenul asta al meu electronist despre o eroare undeva ca ma asteptam sa aiba undeva pe la maxim 55v cat da traful pe o ramura ,asa era normal nu 75v.

Link spre comentariu

@vfo2008 crede-ma, ori nu ai masurat tu bine ori cine stie ce eroare ai pe acolo, nu este posibil sa obtii 75Vca semnal pe iesire de la alimentari de +/-75Vcc, sa-ti explic si de ce, semnalul de pe iesire este dictat de tensiunea de pe cate o ramura ( nu insumat ) asadar de catre cei 75Vcc, dar nu va fi atat si la iesire, deoarece inainte de toate tranzistorii finali vor opri o parte din aceasta tensiune pentru deschiderea lor ( bipolarii mai putin, mosfetii mai mult ), ei bine din ce mai ramane se formeaza sinusoida de la iesire care evident este Vca si a carei valoare este Uram/√2, sa zicem ca ai etaj final cu cate un bipolar pe ramura ( este doar un exemplu educativ ), asta inseamna ca din 75Vcc se vor opri aprox 0,7V pentru finali si atunci pe iesire nu poate fi mai mult decat 74,3/1,41=52,6Vca semnal util pe sarcina, este imposibil sa obtii o tensiune asa mare cum sustii tu ca ai gasit, asadar mai multa atentie la masuratoare, este foarte posibil ca multimetrul sa fie pacalit de frecventa inalta de aceea un osciloscop bun te edifica intotdeauna.

Pe de alta parte puterea la iesire raportat la sarcina este cam asa Pout=U^2/R, si deci 75^2/4=5625/4=1406W, intelegi acum sper de ce din trafuri de 450VA n-ai cum sa obtii 1Kw putere audio.

Link spre comentariu
Vizitator vfo2008

la aparatul de masura m-am gandit si eu ca ar fi eroarea.trafurile au 450w bucata unul de 55v si unul de 55v si leam legat in serie pt 2x 55v deci in total ar avea 900w amandoua .nu?

Link spre comentariu

Pai afli simplu puterea totala a sursei astfel formata ce alimenteaza ampliful, daca fiecare traf este de 450W si are 55Vca atunci evident suporta un curent de pana la 8,18A, si atunci in total ai P=(55+55)*8,18=110*8,18=899VA, cu alte cuvinte da, ai 900W de la trafuri din care poti obtine un maxim total de 570W putere audio, care se imparte la 2 pentru varianta de 2 module ( stereo ).

Link spre comentariu

Ca sa masori cat mai corect cu multimetrul in curent alternativ ,masoara doar frecvente de maximum 200Hz ,eu as recomanda injectarea unui semnal sinusoidal de 50-100 de Hz ,iar valoarea citita la iesirea amplificatorului imparte-o la radical din 2 ca sa afli tensiunea RMS de iesire. Pe urma daca doresti sa afli puterea in Watti ,ridici la patrat tensiunea de iesire ,si pe urma imparti la valoarea rezistentei de sarcina. "Succesuri" !

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări