Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine imi calculeaza si mie un port br?

cata_124

Postări Recomandate

Am o incinta de 54 l si vreau sa o acordez la 35 hz si nu stiu de cat sa fac portul, am un tub de 7,5 cm diametru ,ce lungime sa il tai sa o acordez la 35 hz? Va multumesc si astept raspunsul vostru. :speriat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cata_124

3

• doggovy

2

• iulianpry

1

de altfel tot bassbox iti va spune ca acel port este prea ingust.dupa frecventa la care vrei sa cobori faci subwoofer, iar viteza aerului prin acel port va fi prea mare.mai bine mergi pe un port de 10 cm diametru sau doua de 7.5 cmOricum te duci prea jos cu frecventa, nu vad de ce ai nevoie de 35 Hz dar ma rog. e alegerea ta.

Link spre comentariu

Este difuzor auto care are fs mic de 29hz , deasta il fac la 35 hz , stiu ca e bun m-ai mare in diametru ,dar am incinta asta deja co o gaura data si o teava de 7,2 si vre- 25 lungime si nu stiam cat sa tai din ea.

Link spre comentariu

de altfel tot bassbox iti va spune ca acel port este prea ingust.dupa frecventa la care vrei sa cobori faci subwoofer, iar viteza aerului prin acel port va fi prea mare.

depinde de difuzor si de nivelul la care va fi folosit.

Oricum te duci prea jos cu frecventa, nu vad de ce ai nevoie de 35 Hz dar ma rog. e alegerea ta.

de ce ai nevoie de 35 HZ? :O cum adica de ce?!....pai sunt destul piese cu pasaje in zona asta, nu foarte multe, dar destule.plus...optezi pentru o incinta BR tocmai pentru a extinde raspunsul in frecventa in partea de jos, daca nu si pentru un plus de db cu costul unei cocoase in raspuns.daca vrei liniaritate, claritate, bas prompt atunci optezi pentru o incinta inchisa mai ales ca gainul masinii v-a compensa atenuarea incintei. (spun asta pentru ca a mentionat ca diful e auto si presupun ca il va folosi in auto)
Link spre comentariu

spun asta pentru ca a mentionat ca diful e auto si presupun ca il va folosi in auto Nu il folosesc in masina ,il am in casa.Il folosesc momentan in incinta de 71 l ca sa coboare m-ai jos il am acordat tot in jur de 35 hz, dar vreau sa vad cum suna si intr-o incinta m-ai mica, ca am auzit ca ar merge bine si in incinta de 50 l .Si am in casa una de vreo 55l si vreau sa il testez in ea sa vad cum suna, deaceea am nevoie de un port pentru 35 hz, am specificat ca am o teava prin casa de 7,5 cm diametru si vreau sa fac din ea.Deci este m-ai mult pentru testare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări