Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

legislatie utilizare frecvente in UHF

petre_s

Postări Recomandate

Salut,Daca am o firma, sau nu neaaparat, sa zicem un grup de oameni si am nevoie sa utilizez statii radio portabile intre ei, sa zicem in UHF 400-470 Mhz, de ce autorizatii am nevoie? Urmatoare intrebare ar fi: aceste autorizatii/permise/whatever sunt valabile si la nivel de UE ?Sau daca aveti vreun link cu documentatie in sensul asta... mi-ar fi foarte util.Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• petre_s

2

• Marele Savant

1

• Yo4You

1

• C.D.

1

Top autori în acest subiect

Dupa stiinta mea, daca statiile sunt folosite in scop comercial (comunicare intre angajatii unei firme sau intre presoane fizice in scop comercial) ai nevoie de o licenta platita pe o frecventa (ca si dispeceratele de taxi de ex). In momentul in care ai platit frecventa, ai drept exclusiv de utilizare a ei si daca cineva ti-o perturba sau ti-o ia, raspunde penal pentru asta. Daca utilizarea frecventei nu implica nici un aspect comercial (grupuri de vanatoare, excursii pe munte, etc), atunci poti folosi un canal PMR, la libera ta alegere, fara sa trebuiasca sa platesti ceva. Daca insa vei incerca sa folosesti in scop comercial un canal PMR, vei raspunde penal pentru asta. Detalii exacte despre pasii pentru inchirierea unei frecvente cred ca ar putea sa-ti ofere ANCOM Bucuresti (sau orice unitate ANCOM din tara).

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Autorizatiile romanesti sunt valabile doar in Romania.In scopuri necomerciale puteti folosi benzile libere din HF(27MHz) si UHF(446MHz).

Sint valabile doar in Ro si in zona geografica pentru care au fost eliberate. Frecventele nefiind in nr. infinit, sint reutilizate la distante care sa impiedice utilizatorii sa se perturbe reciproc. Si sint cu bani!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări