Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

aparat masura kyoritsu

codrut

Postări Recomandate

am un aparat de masura kyoritsu care in urma masurari unei tensiuni s-a defectat.defectul se manifesta astfel,cand il aprind si il comut pe functia de rezistenta sau dioda acesta se manifesta ca si cum as tine tastele in scurt(sesizeaza scurt la tastele de masurare fara ca acestea sa fie conectate).stie cineva unde se pot repara aceste aparate?sau are cineva o idee ce ar putea fi defecta?Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• codrut

6

• cipriyan123

2

• yo9hnf

1

• techs

1

Top autori în acest subiect

Verifica partea de intrare , in zona bornelor , daca ai componente in scurt circuit (diode sau tranzistori).In general , aparatele de masura au circuite de protectie care cedeaza primele in cazul utilizarii gresite.

Link spre comentariu

am masurat tensiunea de iesire a unui aparat de sudura si cred ca a intrat si HF-ul aparatului de sudura in functiune,moment in care s-a defectat aparatul de masura.

Link spre comentariu

eeeiii...daca e vorba de hf sigur a plesnit ceva.vezi pe cablaj sa nu ai ceva diode supresoare(transil)puse in scurt.am intrebat cum s-a defectat aparatul deoarece vreau sa-mi iau si eu un KYORITSU...

Link spre comentariu

am fost f multumit de el,sunt aparate reusite si precise,acum unul este 1500 lei ,iar eu l-am luat cu 800 acum 3 ani.merita toti banii.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Ce reprezinta HF ???? Verificati partea de intrare (cum s-a mai spus). Multimetrul meu Protek se defectase tot in urma masurarii unei tensiuni pe ohmetru si arata o rezistenta (parca 200 ohmi) mereu pe ohmetru. Problema a fost o dioda zener ordinara (5.1V parca).

Link spre comentariu

La aparatele de sudura TIG/WIG e arcul pilot de amorsare si stabilizare a arculuiprincipal. E de ordinul Kv .E cunoscut sub denumirea "aprindere in HF" desi nu are de`a face cu inalta frecventa la care se refera Dan.Grig

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări