cristianvalentin Postat Iulie 17, 2012 Partajează Postat Iulie 17, 2012 Salutare colegi!Am si eu o dilema legata de acesti potentiometrii.Am acasa 2 buc potentiometru notate cu B50K,am cautat pe net ce fel de potentiometrii sunt,si am invatat cum sa masor.Intre pinul 1 si 2 la unul din ele variatia creste liniar 1ohm,2ohm etc pana la 41 ohmi .La celalalt tot intre pinii 1 si 2 variatia creste de la 0 la 30-40 de ohmi si daca mai misc putin creste la 10x ohmi si merge pana la 193 k in capatul cursei. Cautand pe google am vazut ca am nevoie de un pot logaritmic,ce ar trebuii sa cer la magazin?B50 k sau A50k? Link spre comentariu
costi002 Postat Iulie 17, 2012 Partajează Postat Iulie 17, 2012 cel mai simplu ceri : potentiometru de 50K logaritmic Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Iulie 17, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2012 Am inteles! multumesc Link spre comentariu
Bloodmist Postat Iulie 19, 2012 Partajează Postat Iulie 19, 2012 Dupa standardul curent ar trebui sa fie A50K. Daca insa recuperezi vreodata din aparate vechi e foarte probabil sa fie exact invers. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum