ICEMAN Postat Mai 17, 2006 Partajează Postat Mai 17, 2006 40 cm este diametrul exterior?ce grosime are materialul din care e facut tubul?raspunde la cele 2 intrebari si iti calculez eu incinta si iti las aici toate detaliile Link spre comentariu
vikingul38 Postat Mai 18, 2006 Partajează Postat Mai 18, 2006 pentru ICEMAN (si alti mesteri ca el...)- deci diametrul interior la tub este de 38 cm (37,8 cm)- grosimea materialului din care e facut tubul e de 1 cm fix...- bine eu am o lungime la tub ( h) de 81 cm...poate ajunge...imi simulati un tub de bas???? :prayer: ce material fonoabsorbant sa pun...am niste minet...sau ce-o fie de la un pardesiu (captuseala) dar e de ccca 3-4 mm...e buna????apropo un butoi de circa 60 litrii are 40 cm diametru si h cam 48 cm...formula de calcul care am pus-o e buna ...zic eu... :supz: multumesc..... Link spre comentariu
vikingul38 Postat Mai 18, 2006 Partajează Postat Mai 18, 2006 vad ca iceman nu mi-a raspuns inca....intre timp am facut inca un montaj cu 1 tda 2030 (12 wa)dupa o schema poloneza.merge foarte bine cu alimentare simpla de pana in 30 vcc...idea e sa folosesc un crossver (schema lui iceman) si sa o folosescpentru inale TW iar pentru joase sa folosesc un amplif tda 2030 cu bd 911 si 912 in final (25 wa)....ar merge....a sunt la incinte.....da scuze...e scris pt iceman sa ma mai sfatuiasca el.....nu prea mi-e claraspectul cu biamplificare.....SI SIMULAREA PENTRU UN TUB DE BASS (am si parametrii ydd 300 lpp mai sus) :prayer: Link spre comentariu
ICEMAN Postat Mai 19, 2006 Partajează Postat Mai 19, 2006 eu nu sunt prea multumit de ceea ce rezulta in urma simularii cu parametrii postati de tineinsa cea mai buna solutie este sa folosesti toti cei 80 cm ai tubului pe lungime cu 2 porturi de 7 cm diametru si 7 cm lungime sau un singur port de 10 cm diametru si 7 lungimeca sa faci niste probe incearca daca faci cu 2 tuburi sa le pui de 3,5 cm ceea ce va urca acordajul la 47,5Hz si ramai la varianta care iti convine mai multsucces... si scuza-ma de intarziere dar am fost si eu la munca ( lucrez in ture de 24 ore :yawinkle: ) Link spre comentariu
vikingul38 Postat Mai 19, 2006 Partajează Postat Mai 19, 2006 si eu lucrez cate 24 de ore...asa ca mersi deraspuns.... :tonqe: astia sunt parametrii de la ydd 300 lpp...nu i-am facut eu,....deci nu arata bine in simulari??????ofi mai bun un bandpas 4 de la tymy (cabinet)...cu acelasi dif????am postat proiectul.....o sa incerc cu tubul...sa pun material absorbant..ceva????cum am spus...ceva minet subtire????2-3 mm....deci...2 porturi...volumul la 80 cm ar fi pe la 90 litrii???intrebare.... oftopic....daca pun subwooferul in ,,picioare'' diful deasupra..jos cat tre sa am cel putin????? merge....nu prea a s avea pe unde sa-l pun in camera...... :rock: Link spre comentariu
radue Postat Mai 19, 2006 Partajează Postat Mai 19, 2006 si eu lucrez cate 24 de ore...asa ca mersi deraspuns.... :tonqe: astia sunt parametrii de la ydd 300 lpp...nu i-am facut eu,....deci nu arata bine in simulari??????ofi mai bun un bandpas 4 de la tymy (cabinet)...cu acelasi dif????am postat proiectul.....o sa incerc cu tubul...sa pun material absorbant..ceva????cum am spus...ceva minet subtire????2-3 mm....deci...2 porturi...volumul la 80 cm ar fi pe la 90 litrii???intrebare.... oftopic....daca pun subwooferul in ,,picioare'' diful deasupra..jos cat tre sa am cel putin????? merge....nu prea a s avea pe unde sa-l pun in camera...... :rock:cred ca ar fi mai bine sa pui un strat mai gros de minet, de cel putin 1-2 cm, ideal ar fi 3-4 cm. Link spre comentariu
ICEMAN Postat Mai 20, 2006 Partajează Postat Mai 20, 2006 pt un tub care sa stea in picioare as avea o idee... ca in imaginea de mai jos un bub de diametrul difului bagat in tubul de 40 cm prins cu 4 "braces" (ramforsari care desparte tubul de rezonanta in 4 adica spatiul dintre cele 2 tuburi ar ramane ca tub de rezonanta insa nu am timp sa fac calcule la volumul tubului si sa calculez ce lungime ar fi necesara pt tuburi adica lungimea tubului mic de sus s-ar vedea ca in desenul din dreapta oricum sper ca ti-am dat o idee Link spre comentariu
unGuru Postat Mai 20, 2006 Partajează Postat Mai 20, 2006 @ICEMAN, e bestiala ideea! Practic spatiul dintre cele doua cercuri concentrice ar avea functia de port bass-reflex, nu? Cu calculele de rigoare privind dimensiunile, evident.. Once again, o idee excelenta! Abia astept sa-mi fac un astfel de sub!.. Link spre comentariu
vikingul38 Postat Mai 21, 2006 Partajează Postat Mai 21, 2006 pai...spuneti dimensiuni si cum iese o simulare....am spus ce tub am....va rog...simulati ceva....oricumo sa incerc volumul de 9o litrii....spus de icemansi daca pun subul,,in picioare''' cu diful deasupra....si oporturile de bas in jos??? ce diastanta sa am pana la podea???? nu am loc in camera si l-as puneinspatele unui fotoliu.....femeia ma ia la.... :axe: cu el prin camera... Link spre comentariu
unGuru Postat Mai 21, 2006 Partajează Postat Mai 21, 2006 nu am loc in camera si l-as pune in spatele unui fotoliu.....femeia ma ia la [..] cu el prin camerawoman error.. replace woman! :drinkers: Link spre comentariu
vikingul38 Postat Mai 23, 2006 Partajează Postat Mai 23, 2006 unguru..salutari..nu te mai gasesc pe mess...mai da-mi un sfat....cum arata simularile iceman cu acest dif.???? Link spre comentariu
ICEMAN Postat Mai 24, 2006 Partajează Postat Mai 24, 2006 un -6dB la 45-50Hz si un +3-5dB la 100Hzcred ca are nevoie de un volum prea mare ca sa coboare Link spre comentariu
vikingul38 Postat Mai 24, 2006 Partajează Postat Mai 24, 2006 daca fac tubul inchis...fara reflex....cum s-ar auzi la cei 90 lirii alui...cu ydd 300a iesit destul de mare...abia l-am taiat la 80 cm...am loc numai in spatele unui fotoliu....si in picioare....daca pun tubul reflex..nu pot sa am mai mult de 20 cm de la podea...apropo...nu gasesc tub reflex....de 10 cm...si cum romanii sunt ingeniosi...pot sa folosesc o cutie de vopsea goala...are exact 10 cm diametru si lungimea de circa 15 cm...asa ca tai din ea...merge????? :supz: Link spre comentariu
vikingul38 Postat Mai 31, 2006 Partajează Postat Mai 31, 2006 mai astept un raspuns.... :finga: Link spre comentariu
vikingul38 Postat Ianuarie 28, 2009 Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 e bine calculat bafta la constructieSi a incepu si constructia....repede...nu dupa 3 ani....Poze mai jos....Am pus decamdata capace...deci e inchisa...volumul e de circa 75 litrii...NU SE AUDE BINE...Voi taia din tub astfel ca sa ramana circa 55 litrii ...fara difuzor___si voi pune si tub Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum