Dr.L Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 Totusi motorul ala nu are 16 poli. Pe mai multe crestaturi d-alea e un singur pol. Dar se folosesc mai multe crestaturi,pt a creste si scadea campul magetic treptat Link spre comentariu
Andrei170 Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 Generatorul cu 4 bobine e mai putin uzual. Iti pun un filmulet si niste imagini care te-ar putea ajuta in proiectul tau. Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 Totusi motorul ala nu are 16 poli. Pe mai multe crestaturi d-alea e un singur pol. Dar se folosesc mai multe crestaturi,pt a creste si scadea campul magetic treptate adevarat , acum are 4 poli asa a fost bobinat , o bobina e pe 4 crestaturi , insa daca faci bobina mai mica pe 2 sau 1 crestaturi numarul de poli creste ,sper sa nu ma insel .multumesc Andrei 170 pentru ajutor . ma uit in foto2 si vad dispunerea magnetilor in nr de 6 , asta la o dispunere a bobinelor totale de 4 , cate 2 pe o faza , eu am sa folosesc 16 bobine cu cate 4 bobine pe faza , actualul bobinaj de pe motor va fi dat jos , ,andrei mi-ar fi de mare ajutor daca imi spui care e numarul corect de magneti . in foto sunt atacate doar 2 bobine in acelasi timp ,in cazul meu asi vrea sa atac 4 bobine in aelasi timp .o sa va tin la curent (dar o sa dureze ceva mai mult nu prea dispun de timp liber datorita serviciului)o seara buna la toti Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 insa daca faci bobina mai mica pe 2 sau 1 crestaturi numarul de poli cresteDa,si eu cred la fel! Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 am trecut la urmatoarea etapa DEZMEMBRAREA Link spre comentariu
Andrei170 Postat Noiembrie 21, 2012 Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 multumesc Andrei 170 pentru ajutor . ma uit in foto2 si vad dispunerea magnetilor in nr de 6 , asta la o dispunere a bobinelor totale de 4 , cate 2 pe o faza , eu am sa folosesc 16 bobine cu cate 4 bobine pe faza , actualul bobinaj de pe motor va fi dat jos , ,andrei mi-ar fi de mare ajutor daca imi spui care e numarul corect de magneti . in foto sunt atacate doar 2 bobine in acelasi timp ,in cazul meu asi vrea sa atac 4 bobine in aelasi timp . Mihai, raspunsul meu era pentru "centex", care are patru bobine si din ce am vazut eu in pozele lui, nu cred ca poate modifica numarul de bobine. In cazul tau, care vrei 16 bobine pe stator, in functie de marimea magnetilor pe care vrei sa-i folosesti dar mai ales de modul in care acestia iti incap pe rotor poti folosi 16, 8 sau 4 magneti (desi ar merge si alte combinatii, nu-ti recomand, pentru ca se "dezechilibreaza" sistemul. ideal ar fi 16, dar nu cred iti ca incap). Vei avea insa probleme cu tensiunea pe care o vei obtine intrucat s-ar putea sa nu fie cea pe care o doresti. Cate spire vei bobina pentru a obtine tensiunea dorita de tine? Oare nr de spire necesare pentru o anumita tensiune iti incap in crestaturile statorului? Chiar daca nu iese cum vrei, tensiunea finala obtinuta o mai poti "regla" prin modul cum vei lega bobinele intre ele, cel mai probabil va trebui sa faci combinatii serie-paralel. Nu sunt foarte priceput in domeniu, asa ca mai asteapta sfaturi si de la altii. Spor la treaba ! Link spre comentariu
Andrei170 Postat Noiembrie 21, 2012 Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 ar trebui sa-ti iasa ceva de genu asta: Link spre comentariu
morocanosul Postat Noiembrie 21, 2012 Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 Vazand subiectul,ma gandeam,daca cineva stie principiul de functionare al unui asemena tip de motor? Eu il stiu,dar probabil,am mai lipsit,de la scoala,deci nu prea mai sunt la curent cu noutatile,in domeniu!! DACA,cumva s-au descoperit ceva noutati,cum de nu am aflat eu ca un simplu motor,cu rotor in scurt, poate fi reversibi? Doar din fizica(elementara) puteai sa stii cum sta treaba!! Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 doar din fizica ELEMENTARA se stie faptul ca un motor cu rotorul in scurt trebuie invatrtit cu ceva ture mai mult decat s-ar fi invartit el alimentat de la priza ,pentru a deveni generator , e prea departe de a fi realizabila treaba asta pe baza vantului , plus ca turatia e foarte mare 3000rpm sau 1500rpm ,oare vantul il va putea invarti ? daca da, cam cate secunde pe zi Link spre comentariu
Iustinian Postat Noiembrie 23, 2012 Partajează Postat Noiembrie 23, 2012 Totusi cine are aprofundate anumite cunostinte in mecanica ca tatl meu poate face o "cutie de viteze" pentru motor obtinand mai usor curentul necesar dar se complica lucrurile.Scuzati ma cas cam laudaros. Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Noiembrie 23, 2012 Partajează Postat Noiembrie 23, 2012 iustinian , cutia de viteze nu prea isi are rostul la puterea asta si nici chiar la una mai mare , elicea vine cuplata direct pe axul motorului , o cutie de viteze ar micsora eficienta sistemului.spor Link spre comentariu
Vizitator constantin47 Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 am trecut la urmatoarea etapa DEZMEMBRAREA Chiar nu mai aveti ce face? Cumpara-ti frate un alternator auto si ai rezolvat problema fara prea mare cheltuiala si fara durere de cap. Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 constantine esti OFF TOPIC , locul tau nu e aici unde se pune pasiune in ceva ,dute la raft si cumpara cacaturile altora. vino cu ceva constructiv persoane de genul tau e plina lumea icon_toiletmomentan am trecut la alta faza . Link spre comentariu
Andrei170 Postat Decembrie 5, 2012 Partajează Postat Decembrie 5, 2012 Felicitari Mihai, imi place cum ai lucrat, se vede ca-ti place sa msteresti.Sunt curios cate spire ai pe o bobina si ce grosime are firul.Eu imi imaginam ca o sa montezi bobinele cu laturile in doua lacasuri alaturate.Abia astept sa vad urmatoarea poza, cu toate bobinele montate.Spor la treaba in continuare ! Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Decembrie 5, 2012 Partajează Postat Decembrie 5, 2012 salut andrei , mai mare vraja na iesit , initial am vrut 16 bobine sa bag dar nu prea au incaput , desi am facut 16 dar am bagat doar 8 , numarul de spire e de 50 pe bobina(acum as fi vrut sa aibe ceva mai multe spire daca tot am bagat doar 8 bobine,dar pana la final mai este sa vad ce va genera si daca nu sunt multumit modific bobinele ) , sarma e recuperata din demagnetizatoarele de tub catodic , o grosime de 0,4mm aproximativ .in ultima saptamana nu pra am mai facut mare lucru dar incet incet cand am timp mai fac cate cevaspor la treaba la toti . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum