Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa 13,5V pentru statie mobila radioamatori

mikee

Postări Recomandate

Pai si daca faci numai redresare si filtrare, fara stabilizare, creste mult peste 14V? Zic asta deoarece statiile de mobil pot lucra fara grija pana pe la 15V, adica ptensiunea normala pe o baterie de masina cu incarcare buna e la 14,6V...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mikee

12

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai am masurat dupa punte cu 10 000 micro filtrat si in gol iese 17V insa totusi ma bate gandu sa continui cu schema ce mi-ai trimis pentru ca am montat totul pe radiator si mi-a promis un amic un trafo de 24V 250W asa ca o sa am o sursa GREA! Toate bune

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

SalutIn principiu LM317 are protectie interna la scurt, dar eu nu m-as baza numai pe ea. Eu intotdeauna pun cel putin o siguranta, chiar daca nu am figurat-o in schema...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Sursa e gata,acum e in probe cu o sarcina de 7A .Cred ca voi fi multumit de ea.Voi posta si o imagine cu "interiorul" ei in cateva zile.A functionat din prima proba.Merci de schema!! Toate bune!

Link spre comentariu

Salut. ma bucur sa aflu ca merge sursa. Pana la urma ai facut rost de un traf solid? 7A nu e foarte mult, e capabila de mult mai mult, eventual racind un pic radiatorul cu un cooler... Asteptam poze.Ar fi interesant sa masori caderea de tensiune in sarcina, la mine la 30A pica doar 0,6 V, dar nu stiu cat e cadere reala si cat e cadere pe firele ce duc la tansceiver...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări