Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrare RS232 iesire analogica 0-5V

Vivio

Postări Recomandate

Salutare,Aveti idee de vreun circuit care sa realizeze o asemenea conversie sau merg pe o solutie clasica gen:RS232 device --> MAX232-->uC, eventual inca un operational daca este nevoie.Mersi!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Vivio

3

• srdjan

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Mulțumesc mult pentru răspuns srdjan, însă cred că nu m-am exprimat eu clar.

Am un dispozitiv ce îmi livrează pe un port serial starea unui senzor, eu doresc să transform semnalul primit

de la dispozitiv în semnal analogic 0-5V. De aceea am propus ca o soluție folosirea unui montaj cu

MAX232 ce este legat la un uC ce îmi furnizează apoi 0-5V în funcțe de ce furnizează senzorul prin RS232.

Credeam că există o modalitate să scap de o programare de uC șamd.

Mersi mult!

Link spre comentariu

cel mai simplu e cu programare de uC dar exista si alte solutii.de exemplu poti folosi o cascada de bistabile de tip D ca sa compui un registru de deplasare in care iti intra date seriale si iti ies data paralel cu care vei comanda o scara R/2R.problema e cu sincronizarea circuitului cu protocolul RS-232.cascada de bistabile se poate inlocui cu un registru dar pentru concept m-am exprimat asa. si scara R/2R poate fi inlocuit cu vreun circuit integrat dar nu cred ca e cazul. Ce impedanta de iesire vrei sa aibe instalatia?PS. si in cazul acesta vei avea nevoie de convertor de nivel EIA-232 -> TTL (HC, LS, etc)

Link spre comentariu

Intarea analogică pare de a fi în jur de 1Mohm, astfel că nu îmi fac prea mari probleme de impedanța ieșirii.Cred că voi rămâne la ideea unui uC, măcar mai fac ceva practică. Să văd ce găsesc în format DIP, cu ieșire analogică de 5V,eventual ceva din seria celor de la Microchip cu super saving energy:)Multumesc mult pt. lămuriri!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări