messu Postat Iulie 17, 2012 Partajează Postat Iulie 17, 2012 Am realizat schema alaturata, care in simulari functioneaza perfect. Functioneaza si in realiatate, dar doar cu display 2x16.Display-ul 2x20 folosit, este BT22008, de genul celor folosite in telefoanele publice. Pe un forum strain am citit ca ar necesita alimantare -5V si GND (in loc de +5V si GND) . Am incercat si asa dar tot nu functioneaza. Nu da niciun semn !!! Ce poate sa fie ?Display-ul nu cred ca are probleme, pentru ca am doua si cu niciunul nu functioneaza. Ma indoiesc sa fie ambele distruse.Ce-as putea sa fac ? BT_22008_dm.pdf Link spre comentariu
costi002 Postat Iulie 17, 2012 Partajează Postat Iulie 17, 2012 poate ca controler-ul din isis nu este identic cu cel al display-ului tau si nu se initializeaza corect. la alimentare, nu apare primul rand plin cu patratele? Link spre comentariu
messu Postat Iulie 17, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2012 Nimic ! Este MORT.Si eu m-am gandit ca poate ca este vreo diferenta intre simulare si realitate, dar daca pun display 2x16, merge perfect !!Display-ul 2x20 are (se vede in fotografie) o eticheta pe care scrie HD4478 ceea ce ma face sa cred ca are acelasi tip de controller. Poate gresesc !?Oricum, la alimentare nu da niciun semn. Nimic.... :cry: Link spre comentariu
costi002 Postat Iulie 17, 2012 Partajează Postat Iulie 17, 2012 citeste aici si incearca sa faci o rutina separata de initializare http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... 2008.shtml. in datasheet spune ca este controler bt22008 sau echivalent. fi atent la timpii de asteptare intre comenzi se pare ca nu trebuie sa apara patratele la alimentare Link spre comentariu
messu Postat Iulie 17, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2012 Multumesc pentru sugestie, dar ma tem ca depaseste posibilitatile si abilitatile mele.O sa incerc sa mai adun pareri si, daca nu reusesc, o sa fiu nevoit sa rescriu codul pentru display 2x16.... Link spre comentariu
Liviu M Postat Iulie 17, 2012 Partajează Postat Iulie 17, 2012 Din ce am gasit eu (si din ce reiese din data-sheetul lui costi002 din VEE = VDD-VO= 0..13V), tensiune negativa (-1.5 .. -5V) trebuie doar pe pinul VO (pinul 3). Link spre comentariu
messu Postat Iulie 17, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2012 Daaa, am gasit (si studiat partial) detaliile controlerului SPLC 780 (1) si m-am dus cu gandul in directia aia. Eu am facut gresit conexiunea, asta e clar. Am alimentat si display-ul cu -5V. Sper sa nu-l fi distrus...Abia astept sa ajung acasa si sa probez cu -V doar pe VO.Oricum, multumesc pentru reconfirmare si am sa revin cu rezultatele dupa probele practice. Link spre comentariu
messu Postat Iulie 18, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2012 Gata, am rezolvat problema.Intr-adevar, tensiunea negativa (-5V) trebuie aplicata DOAR la Vo (pin3), display-ul alimentandu-se la +5V.Iar controller-ul SPLC 780 este, se pare, total compatibil cu HD44780, asa ca n-am intampinat alte probleme.Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum