Vizitator fixipixi Postat Iulie 16, 2012 Partajează Postat Iulie 16, 2012 amp SRS551.docAceasta este schema amplificatorului pe care l-am facut.Astept intrebari. Voi raspunde fara rezerve. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Iulie 16, 2012 Partajează Postat Iulie 16, 2012 Felicitari pentru realizare si pentru grija pentru detalii! Ca unul care am fost la curent cu geneza acestui amplificator "spud" (one tube amp => tuber => spud) pot sa spun ca sunetul rezultat este asa cum trebuie sa fie, adica neutru si precis. Nu-ti trebuie tun sa impusti musca ☺.Cred ca niste calcule/teste mai precise mai pot reduce din dimensiuni, poate la urmatorul proiect...☺. Singurul "dezavantaj" fata de un SE cu etaj de preamplificare este impedanta minima a sursei de semnal care n-ar trebui sa depaseasca un prag in zona sutelor de Ohmi; cum majoritatea CD-player-elor moderne aproape ca pot "duce" casti de 32 Ohmi asta n-ar fi o mare problema ☺. Link spre comentariu
Vizitator fixipixi Postat Iulie 16, 2012 Partajează Postat Iulie 16, 2012 Transformatoarele de intrare facute de domnul Lazaroiu au impedanta de intrare de 5K. Teoretic sunt putine surse (CD-playere) cu impedanta de iesire mai mare de 5K, fapt ce ar produce probleme de adaptare. DAC-ul lui Tibi Vicol avea impedanta de iesire de 5K si nu au fost probleme la auditie. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Iulie 16, 2012 Partajează Postat Iulie 16, 2012 Impedanta de intrare a unui transformator nu este fixa ca rezistenta ohmica a infasurarii sau ca factorul de tranformare. Ea este practic dictata de sarcina din secundar si de patratul raportului de transformare. Pentru 5K intrare ar trebui o sarcina in secundar mai mare ca 125k. Invers, considerind doar rezistenta de sarcina din secundar de 39k ne rezulta o impedanta de intrare in jur de 1,5k dar in realitate este mai mica. Rationamentul este valabil pentru raportul de transformare maxim de 1:5. In particular fiecare priza reflecta o alta impedanta de intrare. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 16, 2012 Partajează Postat Iulie 16, 2012 Am pus schema la vedere...pentru cei interesati . O intrebare am si eu : nu este prea mare tensiunea de 400V din G2 in modul pentoda ? Link spre comentariu
Kuki Postat Iulie 16, 2012 Partajează Postat Iulie 16, 2012 Rezistenta din catod e 100 ohmi sau ...103 adica 1 k ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 16, 2012 Partajează Postat Iulie 16, 2012 Rezistenta din catod e 100 ohmi sau ...103 adica 1 k ?100Ω evident(clasaA , aproximativ 10,5-11V negativare automată). Link spre comentariu
Vizitator fixipixi Postat Iulie 16, 2012 Partajează Postat Iulie 16, 2012 Valoarea masurata a rezistentei din catod este de 103 ohm pentru a se obtine (doar din calcul, fara sa fi facut masuratori) o tensiune de negativare automata de 12V. http://tubedata.tubes.se/sheets/084/s/SRS551.pdf Dupa cum se vede din datele pentodei SRS551, tensiunea maxima pe grila doi este de 600V. Am folosit graficele cu Ug2 = 400V pentru a calcula amplificatorul. hpavictor, multumesc pentru vizualizarea schemei. Este mai simplu asa, dar nu am stiut cum sa o postez. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 16, 2012 Partajează Postat Iulie 16, 2012 Cum va place mai mult auditia : in modul Pentoda sau UL ?Ati masurat sau estimat puterea utila debitata pe sarcina ? Link spre comentariu
blue Postat Iulie 16, 2012 Partajează Postat Iulie 16, 2012 @fixipixi felicitari pt originalitatea abordarii si executiei acestui amplificator, tubul are o panta si o liniaritate excelenta ,ai facut si niste masuratori ? Link spre comentariu
Vizitator fixipixi Postat Iulie 16, 2012 Partajează Postat Iulie 16, 2012 Am facut amplificatorul in mai putin de doua saptamani (dupa ce s-a anuntat intalnirea de la Vicol Audio). Aveam toate componentele electronice. L-am terminat vineri, 13.07.2012, la ora 8 dimineata dupa ce am lucrat toata noaptea. Fara nici-o masuratoare l-am pus sa cante pe niste boxe de probe si totul a fost bine. A functionat continuu cinci ore si l-am ascultat cam o ora. Nu mi-a placut cum suna pe UL. L-am urcat (27,5 Kg) in masina si am plecat la Bucuresti. Sambata l-am ascultat la intalnire si cand Dan Zup a comutat pe UL l-a "muscat". Evident ca s-a renuntat la auditia pe UL. Nu am avut timp sa masor nimic. Voi cauta defectul de pe UL si apoi voi face masuratori. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 16, 2012 Partajează Postat Iulie 16, 2012 Ce raport are priza de ultraliniar? Link spre comentariu
Vizitator fixipixi Postat Iulie 16, 2012 Partajează Postat Iulie 16, 2012 Referitor la transformatoarele de intrare si ce le de iesire.Nu stiu nimic despre constructia lor. Sunt facute de domnul Lazaroiu si daca dumnealui binevoieste va da toate detaliile. Impreuna am stabilit cam ce vreau si ce trebuie si apoi le-am primit acasa prin curier. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum