Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor amplificator magnat rx44

Vizitator george_21_2005

Postări Recomandate

Vizitator george_21_2005

detin un magnat rx44 care avea ca finali 2sc5200 si 2sa 1943.i-am inlocuit cu mjl 21193 respectiv mjl 21194.se incing mult prea tare astia , banuiesc ca au factor de amplificare mult mai mare , as dori sa stiu daca are careva schema electrica.nu stiu ce rezistenta trebuie marita pentru micsorarea curentului de repaus.multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• PINTI

3

• Dj_Dog

2

• mircea888

1

• George

1

Top autori în acest subiect

Masoara tensiunea BE la finali, eventual calculeaza curentul de mers in gol masurand caderea de tensiunea pe rezistorii din emitorii finalilor.Amplificatorul se incinge si in gol (fara semnal) ? Oricum factorul beta nu are legatura cu asta, poate doar din cauza ca noii finali au tensiune mai mica de deschidere.Daca te pricepi un pic scoti schema superiodei, aceasta e conectata intre bazele finalilor.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

ma pricep cat de cat.o sa masor tensiunea pe rezistente.cat ar trebui sa fie aceasta tensiune?0.6 v?
Trebuie sa te folosesti de formula U=RxI. Valoarea rezistentei o citesti de pe piesa, iar valoarea tensiunii o vei obtine din masurarea cu multimetrul
Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Pentru a nu mai deschide un alt topic( care, intr-adevar este destul de vechi), referitor la acest amplificator de masina de tip Magnat RX44,  postez tot aici. 

Amplificatorul merge foarte bine, numai ca dupa cca. 30-40 de minute se arde una dintre sigurantele de pe almentarea de 12V.  Totdeauna aceiasi siguranta. Valoarea ei este de 40 A. La inlocuirea acesteia totul revine la normal pentru inca 30-40 de minute. In interior sunt doua convertoare alimentate separat prin doua sigurante.

In prima faza am suspectat convertorul a carei siguranta se arde. Facand masuratori comparative intre cele doua convertoare nu am constatat nimic anormal, toate masuratorile sunt identice.

Mentionez ca legaturile de la baterie la amplificator sunt realizate cu cablu litat din cupru de 16mmp si au o lungime de maxim 30cm, bateria masinii fiind in portbagaj. Legaturile la incinta de bass se fac cu 10mmp si lungimea de max. 50cm. Difuzorul, de tip Blaupunkt, este legat in punte.

Am cautat cu Google dar nu am reusit sa gasesc o schema pentru acest amplificator.

Poate un coleg ma ajuta sa gasesc o schema. 

Multumesc.

Editat de PINTI
Link spre comentariu

Din pacate nu se potriveste. Schema mea este mult mai "stufoasa". Oricum, iti multumesc. Poate in viitor i-mi va fi de folos.

Cu respect.

George.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări