Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinta de woofer din RIGIPS????

Vizitator eneelectronics

Postări Recomandate

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Bartic

6

• Electron

5

• Murcielad

1

incinta ideala nu trebuie sa intre in rezonanta delocIn realitate, se incearca prin tot felul de ranforsari si materiale sa se ridice frecventa la care intra incinta in rezonanta cat mai sus, peste frecventele la care lucreaza difuzorul de bass.Nu incinta rezoneaza, ci aerul care trece prin tubul de reflex (la bassreflex de exemplu)

Link spre comentariu

incinta ideala nu trebuie sa intre in rezonanta deloc.In realitate, se incearca prin tot felul de ranforsari si materiale sa se ridice frecventa la care intra incinta in rezonanta cat mai sus, peste frecventele la care lucreaza difuzorul de bass.

Mai Nexus, tu iti dai seama ca vorbesti tampenii? Pai daca s-ar ridica frecventa de rezonanta a peretelui incintei iti dai seama ce ar iesi? Si poti sa vezi si singur asta la incintele care au peretii subtiri, si sa vezi atunci perete de incinta care ''canta'' pe la 3 Khz acolo unde e mai sensibila urechea. In imaginatia ta (si a multor altora fara cunostinte si care vor si ei sa asculte basi si inalte si care vor sa adune puncte) peretele ala ar trebui sa sune ca un tweeter, asa-i sau nu? In plus te contrazici singur: pai ori trebuie sa nu rezoneze (ceea ce presupune o frecventa de rezonanta FOARTE JOASA), ori trebuie sa ridice frecventa de rezonanta cat mai sus? Hotaraste-te!Deci sa fie clar pentru toata lumea (care nu stie) ca peretii incintei trebuie sa rezonenze cat mai jos, ceea ce implica o grosime si o densitete a materialului mare.Nu vreau sa para ca fac pe desteptul, dar cei ''mai batrani'' or sa-mi dea dreptate.
Link spre comentariu

Imi cer scuze daca am vb tampenii, dar am citit discutii pe net despre incinte aproape ideale , care ar fi construite din beton, iar acestea ma indoiesc ca ar avea o frecventa de rezonanta prea joasa... :oops: :?

Link spre comentariu

Sa nu te indoiesti! Pai tu cand bati in perete la vecinu', tu ce auzi? Nu auzi o bubuiala? Deci e clar ca sunt frecvente foarte joase. E adevarat ca betonul e materialul aproape ideal tocmai din acest motiv.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări