Vizitator eneelectronics Postat Octombrie 8, 2004 Partajează Postat Octombrie 8, 2004 A incercat cineva asa ceva? Cica ar avea rezonanta buna. In curand as putea sa vad la un prieten cum se aude. Link spre comentariu
Vizitator andrey82 Postat Octombrie 8, 2004 Partajează Postat Octombrie 8, 2004 sa ne spui si noua ce rezultate a avut prietenul asta al tau.... Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Octombrie 9, 2004 Partajează Postat Octombrie 9, 2004 Am facut eu un bandpass din rigips, shi suna foarte bine , comparabil cu pal-ul, singura problema este ca se faramiteaza in timp din cauza vibratiilor, si SA NU CUMVA SA-L SCAPI PE JOS ca-l strangi cu farasul:!: poze cu el, aici: (Prima , a treia, si a patra poza) http://www.nextech.go.ro/1/nexus.htm Link spre comentariu
Murcielad Postat Octombrie 10, 2004 Partajează Postat Octombrie 10, 2004 ce grosime are rigipsul ?? chiar suna mai bine ca pal-ul ? :roll: Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Octombrie 10, 2004 Partajează Postat Octombrie 10, 2004 1. cred ca 15 mm 2. NU AM SPUS CA SUNA MAI BINE DECAT PAL-UL ci doar comparabil (trebuie ranforsat puternic) Link spre comentariu
Electron Postat Octombrie 10, 2004 Partajează Postat Octombrie 10, 2004 eneelectronics,nu materialul din care faci incinta trebuie sa "rezoneze", ci difuzorul, iar pal-ul sau rigipsul nu suna :lol: Link spre comentariu
Vizitator eneelectronics Postat Octombrie 10, 2004 Partajează Postat Octombrie 10, 2004 pai rezonanta depinde de dimensiunile si forma incintei, si mai putin de material, nu? Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Octombrie 10, 2004 Partajează Postat Octombrie 10, 2004 incinta ideala nu trebuie sa intre in rezonanta delocIn realitate, se incearca prin tot felul de ranforsari si materiale sa se ridice frecventa la care intra incinta in rezonanta cat mai sus, peste frecventele la care lucreaza difuzorul de bass.Nu incinta rezoneaza, ci aerul care trece prin tubul de reflex (la bassreflex de exemplu) Link spre comentariu
Electron Postat Octombrie 11, 2004 Partajează Postat Octombrie 11, 2004 incinta ideala nu trebuie sa intre in rezonanta deloc.In realitate, se incearca prin tot felul de ranforsari si materiale sa se ridice frecventa la care intra incinta in rezonanta cat mai sus, peste frecventele la care lucreaza difuzorul de bass. Mai Nexus, tu iti dai seama ca vorbesti tampenii? Pai daca s-ar ridica frecventa de rezonanta a peretelui incintei iti dai seama ce ar iesi? Si poti sa vezi si singur asta la incintele care au peretii subtiri, si sa vezi atunci perete de incinta care ''canta'' pe la 3 Khz acolo unde e mai sensibila urechea. In imaginatia ta (si a multor altora fara cunostinte si care vor si ei sa asculte basi si inalte si care vor sa adune puncte) peretele ala ar trebui sa sune ca un tweeter, asa-i sau nu? In plus te contrazici singur: pai ori trebuie sa nu rezoneze (ceea ce presupune o frecventa de rezonanta FOARTE JOASA), ori trebuie sa ridice frecventa de rezonanta cat mai sus? Hotaraste-te!Deci sa fie clar pentru toata lumea (care nu stie) ca peretii incintei trebuie sa rezonenze cat mai jos, ceea ce implica o grosime si o densitete a materialului mare.Nu vreau sa para ca fac pe desteptul, dar cei ''mai batrani'' or sa-mi dea dreptate. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Octombrie 11, 2004 Partajează Postat Octombrie 11, 2004 Imi cer scuze daca am vb tampenii, dar am citit discutii pe net despre incinte aproape ideale , care ar fi construite din beton, iar acestea ma indoiesc ca ar avea o frecventa de rezonanta prea joasa... :oops: :? Link spre comentariu
Electron Postat Octombrie 12, 2004 Partajează Postat Octombrie 12, 2004 Sa nu te indoiesti! Pai tu cand bati in perete la vecinu', tu ce auzi? Nu auzi o bubuiala? Deci e clar ca sunt frecvente foarte joase. E adevarat ca betonul e materialul aproape ideal tocmai din acest motiv. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Octombrie 12, 2004 Partajează Postat Octombrie 12, 2004 :oops: "Omul, cat traieste, invata" Link spre comentariu
Electron Postat Octombrie 12, 2004 Partajează Postat Octombrie 12, 2004 Pai da :wink: Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Octombrie 13, 2004 Partajează Postat Octombrie 13, 2004 Eu stiam ca rigipsul nu este beton si la o folosinta indelungata o sa-l maturati :lol: Link spre comentariu
Electron Postat Octombrie 13, 2004 Partajează Postat Octombrie 13, 2004 Pai nu e beton, dar se discuta despre beton. Dupa parerea mea, nu cred ca rigipsul e bun pentru incinte nici daca e de 20-30 mm grosine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum