Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DIY Field Coil Loudspeaker

sorin_denver

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sorin_denver

5

• Yoshiro

3

• Sharky

1

• Luca

1

Top autori în acest subiect

E interesant proiectul. Pacat ca asemenea discutii nu se pot purta aici, din cauza numarului scazut de membri competenti. Am urmarit topicul cu mare interes, dar eu unul nu am pregatirea necesara sa pricep chiar toate detaliile.Ii urez mult succes.

Link spre comentariu

Si eu intentionez sa construiesc un electromagnet pentru fullrange-uri ceva de genul http://www.field-coil.com/field-coil/RF ... G04514.jpg . Dar ma ia groaza sa apelez la strungarii nostri .Tijele electromagnetului trebuie sa fie perfect egale ca lungime la micron si suprafetele din capetele tijelor prelucrate foarte fin ( rectificate ) . Avantajul acestui tip de electromagnet este ca are o racire mai buna .

Link spre comentariu

Nu s-a renuntat la electromagneti . La difuzoarele de banda larga se folosesc destul de des mai ales la cele de top . Iar un exemplu de boxa clasica pe mai multe cai este acesta http://www.electronichouse.com/slidesho ... y/6338/973 . Ce sa mai spun de astea http://www.kilimanjaro-series.com/kilimanjaro-series/ . Dar cand nu conteaza sensibilitatea difuzorului ( db ) , dinamica , viteza etc. ce rost are sa te complici cu electromagneti si surse de alimentare pentru ei .

Link spre comentariu

@sorin_denverDe ce sa va complicati cu tije? E mai simplu sa luati o teava de fier moale (cu pereti grosi) in care sa executati prin frezare fante de racire longitudinale. In felul acesta si centrarea miezului central se face mai usor.

Link spre comentariu

Ce sanse sunt sa gasesc teava de 160 mm ext si 130 mm int din fier moale cu carbon foarte putin in compozitia lui ? Iar din bara plina sa o scobesti atata la interior este foarte greu . De acea ma atrage mai mult varianta cu tije .

Link spre comentariu

Draga sorin denverPoate ne spui si noua cine e acest misterios roman numit "hentai". :nas: MIe unul mi-ar face placere sa citesc in romaneste ceea ce scria dl Hentai. :rade: MUltumesc! :freaza:

Link spre comentariu

Nu e nici un secret, Dl Sorin e glumet din fire. De aia e si asa carismatic. Daca tot a adus vb as vrea sa-i multumesc ptr aportul dumnealui la acest proiect.Mai multi useri cunosc proiectul de ceva timp si lor le sunt dator cu multumiri ptr incurajari si interes.Oricum mai este ceva de mers pana la destinatie in ceea ce priveste proiectul Ryu.

Link spre comentariu

@sorin_denverDe ce sa va complicati cu tije? E mai simplu sa luati o teava de fier moale (cu pereti grosi) in care sa executati prin frezare fante de racire longitudinale. In felul acesta si centrarea miezului central se face mai usor.

Sunt multe constructii cu tije, e foarte la indemana si sunt destule avantaje sa faca solutia atractiva. Va fi ceva mai mare in diametru ansamblul magnetic dar ptr cine vrea electromagnet marimea nu e un element din ipoteza.
Link spre comentariu

Ce sanse sunt sa gasesc teava de 160 mm ext si 130 mm int din fier moale cu carbon foarte putin in compozitia lui ? Iar din bara plina sa o scobesti atata la interior este foarte greu . De acea ma atrage mai mult varianta cu tije .

Este de cumparat teava cu diametrul exterior de 168mm si peretele de 4mm. E o dimensiune standard. In magazinele serioase iti taie cit vrei tu, cintareste bucata si taxeaza taietura. Eu am cumparat 1.5m.
Link spre comentariu

Un subiect foarte interesant.Multi dintre useri nu au cont pe Diy Audio de aceea ii propun lui Yoshiro sa mute subiectul aici.In felul acesta incepatorii au posibilitatea de a vedea cata munca este in spatele unui prototip de difuzor si nu in ultimul rand ar creste substantial si calitatea sectiunii. Sa se mai uite si altii la noi nu numai noi la ei!

Link spre comentariu

Posturile de pe diyaudio sunt scrise in asa fel incat oricine (utilizator sau nu) are access la toate informatiile. Va asigur ca nu este nici o imagine atasata care sa nu fie introdusa si cu tagurile . Daca este interes putem insa discuta proiectul si aici.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări