Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuire dioda 1n4001-1n4007

Vizitator Zipy

Postări Recomandate

Vizitator Zipy

Va salut cu respect.

Sunt nou pe forum si novice in electronica.

Vreau sa fac un fel de transformator de la 12v la 5v pe baza schemei de mai jos. Nu as fi intampinat nicio problema daca as fi gasit toate componentele.

Nu am gasit niciun fel de dioda in intervalul 4001-4007 (asa cum am vazut pe aici, daca in schema este 4001, as fi putut sa folosesc linistit 4007). Tot ce am putut sa gasesc a fost FR104 si FR107. Am cautat datasheets pe internet si nu difera foarte mult(asta din punctul meu de vedere).

http://www.wontop.com/pdf/FR101.pdf

http://www.diodes.com/datasheets/ds28002.pdf

Ideea este ca eu vreau sa folosesc transformatorul acesta pentru a alimenta un modulator fm pe care doresc sa-l integrez in cd-playerul original al masinii, care nu are mp3 si legandu-l la un + permanent, as putea sa incarc orice aparat care se poate incarca prin cablu usb. Intrebarea este daca pot sa folosesc una dintre diodele gasite in locul celor recomandate in schema.

Sper ca m-am facut inteles si ca nu am gresit locul in care trebuia sa postez.

post-68516-139829462533_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• amatorul

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

din cate stiu eu un modulator fm nu consuma mai mult de 0,4A asa ca poti folosi numai un lm7805 cu schema astail legi direct din condensatorul de filtraj din cd-player si la iesire vei avea 5v pt. modulatorpt.a nu se supra incalzi poti pune un mic radiator pt lm7805corectati-ma daca am gresit cu ceva

post-27072-139829462538_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator Zipy

Pai asa, as putea sa folosesc direct transformatorul cu care a venit moduloatorul, dar eu as dori sa pot incarca si cate un telefon, camera, mp4, altele. care cer mai mult de 0.4 A

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Schema ta e buna, as recomanda utilizarea unei singure diode 1N5406 (sau similar). La 2A se incalzeste binisor trebuie spatiu pt. ventilatie naturala (sau fortata), exista solutii in comutatie care disipa foarte putina caldura.

Link spre comentariu
Vizitator Zipy

Am inteles. Am ajuns la concluzia ca este mai bine sa fac asa, dar ma intrebam daca nu pot gasi bobina aia de 100uH, daca pot face eu una cu 50 spire la grosime de 1mm. Si despre cei doi condensatori, daca trebuie sa aibe si alte specificatii in afara de 100uF respectiv 1000uF.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Pentru o variatie de 0,4A (0,2∙Imax) la 50kHz, 5V la iesire si o umplere care se va situa undeva la 40%, ai nevoie de 150uH inductanta. Asta teoretic. Eu iti recomand insa 0,2A variatie, deci 300uH. Conductorul (conductoarele in paralel) trebuie sa reziste la 2A. Se poate pe un mic tor cu intrefier (in doua culori) sau chiar pe un mic traf cu intrefier (de ex: traful cu intrefier, nu torul, dintr-un bec economic).Condurile pot fi de 100u/25V la intrare si 1000u/6,3 la iesire.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări