relucavnic Postat Iulie 15, 2012 Partajează Postat Iulie 15, 2012 Am un modem de la romtelecom la care as dori sa stiu daca s-ar putea marii raza wirlesului adica daca se poate adauga o antena exterioara la el care sa bata cat mai mult posibil. Link spre comentariu
pinky Postat Iulie 15, 2012 Partajează Postat Iulie 15, 2012 Poti sa incerci cu o antena wifi cu fir si talpa magnetica dar s-ar putea sa ai raza mai mica de actiune decat cu antena originala. Depinde cum si de cine e construita acea antena. Eu am cumparat o antena noname de 5 dB pe care am pus-o in locul unei antene de 2dB si a mers mai prost apoi am facut rost de o antena de 5dB de la on router Asus si a mers mai bine.Raza de actiune mai depinde si de cat de aglomerat este canalul pe care e setat routerul si de inclinarea antenei. Poti sa incerci sa schimbi canalul de emisie-receptie si sa vezi pe care merge mai bine. In orice caz nu vei obtine o distanta semnificativ mai mare, cu 30-60% mai mare, ceea ce nu e cine stie ce.Mai poti sa maresti raza de actiune prin folosirea unui reflector directional astfel incat sa ai emisia concentrata doar intro directie, pe un unghi destul de mic. Pentru asta ai nevoie de folie de aluminiu alimentara careia ii dai o forma de parabola si o pui la cativa cm de antena astfel incat undele sa fie directionate spre calculatorul la care vrei sa ajungi cu emisia wifi.Varianta cea mai stabila si cu rezultatele cele mai bune o obtii cu un range extender dar asta costa cam mult.Mai cauta pe net dupa wifi range extender si o sa gasesti si filmari pe youtube cu diverse solutii gasite de unii sau altii.Bafta. Link spre comentariu
mastodontu Postat Iulie 16, 2012 Partajează Postat Iulie 16, 2012 cam la ce distanta ai vrea sa "bata" routerul? Link spre comentariu
relucavnic Postat Iulie 19, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2012 Pai nu stiu undeva la 300 m din casa daca se poate. Sau macar in casa sa am semnal bun peste tot. Link spre comentariu
mastodontu Postat Iulie 19, 2012 Partajează Postat Iulie 19, 2012 300m cu ruterul de la romtelecom, nici o sansa. nici macar in camp. d-apai daca mai sunt si pereti, obstacole, obiecte din diferite metale.mai bine iti tragi cablu sau iti iei un router care costa ceva. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 Daca-l desfaci o sa vezi ca are 2 mufe de conectat pentru antene.Unde gasesti conectori de aia nu stiu,altfel,cablu coaxial de 50 ohmi,poate gasesti pe la vreun laptop defect la antenele wireless,mufe sma sau rp-sma de care trebuie si-i poti pune antena (antene) externe.Oricum ar trebui o imbunatatire sa se simta,fata de standard, cu antena lui de 1x1 cm de cablaj Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum