Vizitator tukulie Postat Iulie 15, 2012 Partajează Postat Iulie 15, 2012 salutare. nu ma prea pricep cine stie ce la calculatoare pe partea de soft.. as vrea sa stiu cum as putea realiza un cd sau dvd cu protectie la copiere. adica sa nu poata fi copiat in calculator de alte persoane.. exisat vreun soft ceva sau vreo metoda?? sau se poate realiza asa ceva, sau doar cei mai mari in bransa (microsoft, eset..) au aceasta posibilitate/medoda de a nu fi "furati/clonati"?? Link spre comentariu
puriu Postat Iulie 15, 2012 Partajează Postat Iulie 15, 2012 Daca un CD/DVD nu poate fi citit de calculator nu foloseste la nimic. Daca poate fi citit i se poate crea o imagine, dupa care se poate multiplica. Protectia softului de pe disc se realizeaza prin alte metode: parole, activare prin Internet, virusi, etc. Orice masura de protectie poate fi sparta de un meserias priceput daca efortul merita. Cei mai mari in bransa folosesc o armata de detectivi si de avocati, eventual si gangsteri. Link spre comentariu
Vizitator tukulie Postat Iulie 15, 2012 Partajează Postat Iulie 15, 2012 Daca un CD/DVD nu poate fi citit de calculator nu foloseste la nimic. Daca poate fi citit i se poate crea o imagine, dupa care se poate multiplica. Protectia softului de pe disc se realizeaza prin alte metode: parole, activare prin Internet, virusi, etc. Orice masura de protectie poate fi sparta de un meserias priceput daca efortul merita. Cei mai mari in bransa folosesc o armata de detectivi si de avocati, eventual si gangsteri.tot ce vreau eu este sa creez un cd cu un programe utilitare, gen winamp, bsplayer.. pe care atunci cand le mai imprumut amicilor, vecinilor sa nu poata copia continutul acestuia. daca va ganditi ca sunt rau sau zgarcit, nu este adevarat. tot ce vreau este ca si ei sa stea sa le caute pe net, nu sa le primeasca mura-n gura Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Iulie 15, 2012 Partajează Postat Iulie 15, 2012 Si mai simplu nu poti sa zici ca nu ai ......atata zarva...pt un cd ...parole si nebunii ! Link spre comentariu
Vizitator tukulie Postat Iulie 15, 2012 Partajează Postat Iulie 15, 2012 Si mai simplu nu poti sa zici ca nu ai ......atata zarva...pt un cd ...parole si nebunii ! nu te intelegi cu nebunii Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Iulie 15, 2012 Partajează Postat Iulie 15, 2012 Dale discuri goale,nescrise.......si cand vine la tine cu el ca nu merge.....asta e ....i spui ca la tine merge...si pana la urma se molipseste ..sa ceara de la tine Link spre comentariu
mastodontu Postat Iulie 16, 2012 Partajează Postat Iulie 16, 2012 nu prea ai cum sa faci asta cu un disc. poate cu un stick usb cu protectie la copiere, da. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Iulie 16, 2012 Partajează Postat Iulie 16, 2012 Pentru fisiere mici nu prea cred sa fie ceva posibil.Pentru un fisier mare si singur pe disk ar mai fi.Cu multi ani in urma m-a intrebat un amic ce se ocupa cu diferite chestii cum ar fi filme pe cd sau dvd cum poate face sa nu-i fie copiate.Solutia cea mai simpla a fost sa-i spun sa zgarie discul exact unde se vede ca se temina zona scrisa pe el.Acolo oricum era genericul ala de sfarsit.La vizionare,pana ajungea in zona din care nu putea citi era totul OK, la copiere dadea eroare,chiar asa facut si testat,vedea omul filmul de pe cd dar daca voia sa-l copie nu reusea.Bine ca cine stie cum, poate sa-l copie si asa dar e mai greu.N-am testat asta decat pe windows,posibil ca pe linux sa fie mai usor cu dd de exemplu.EditMastodontu cum faci un stick protejat la copiere?Doar citire (read only) stiu ca se poate dar la citire?Chiar criptat,ca sa-l utilizezi ai nevoie de parola,daca ai parola si-l poti citi il poti si copia. Link spre comentariu
mastodontu Postat Iulie 16, 2012 Partajează Postat Iulie 16, 2012 amice gabi, intri in discutii de dragul de a ma contrazice pe mine, nu ca ai avea ceva interesant de spus, asta da solutie profesionala - sa zgarii cd-ul. buna asta !Topic: exista solutii software pentru protectia la copiere a datelor pe usb si exista chiar producatori care implementeaza din fabrica astfel de stocuri. Si daca vorbim de solutii moderne, atunci mai exista si aplicatiile de tip cloud pe care le poti customiza. De exemplu, cunoscutul site de freeware cnet.com furniza un softulet de tip installer prin care iti permitea doar sa instalezi programul si atat. Acest lucru a functionat doar o scurta vreme. Deci se poate. Bineinteles raman la solutia mea deoarece e de un milion de ori mai simplu sa pui datele pe usb si sa copiezi si un softulet pentru protectia datelor si da, exista si free ! google search - copy-protect usb sticknoroc ! Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Iulie 16, 2012 Partajează Postat Iulie 16, 2012 Si parerea mea e cat te bagi in seama aiurea.Cand am propus si facut chestia cu stricat diskul cred ca era acum vreo 10 ani,deci e veche si chiar a functionatAtat timp cat pot citi ceva de pe un device atunci pot si copia ce am citit.Nu neaparat sa fie cu copy-paste Link spre comentariu
iod2 Postat Iulie 16, 2012 Partajează Postat Iulie 16, 2012 acum si nero de la nu stiu ce numar poate sa treaca peste bucatile care nu se pot citiicu un program de clonat discuri poti sa copii usor de tot discurile protejate. Link spre comentariu
dem3ntor Postat Iulie 17, 2012 Partajează Postat Iulie 17, 2012 daca era asa de simplu de implementat nu mai era pirateria in floare.chiar si dvd-urile pe care nero nu le copie (ca ar fi protejate) se pot copia cu un alt utilitar care le da jos protectia.eu cred ca scopul nu este protejarea unor progamele :PMultumesc! Link spre comentariu
dromihetex Postat Octombrie 13 Partajează Postat Octombrie 13 Ba se poate! Există programe de scriere în care scrierea datelor pe DVD nu se face standardizat, ci într-un tipar special în TOC. Atunci numai un alt program poate să citească corect informația de pe DVD/CD. Încercarea de copiere a DVD-ului cu programele obișnuite de copiere, dă eroare pentru că nu poate accesa locația corectă a datelor! Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 13 Partajează Postat Octombrie 13 Ești conștient că ai răspuns unui topic din 2012 ??? Cred că de atâta timp s-o fi lămurit inițiatorul.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum