Vizitator dracushorul Postat Iulie 14, 2012 Partajează Postat Iulie 14, 2012 Salutare,Am un motor yamaha la care am constatat ca nu mai imi merge incarcarea. Am descoperit ca aveam ceva probleme la statorul electromotorului, si probabil din acest motiv s-a ars inclusiv releul de incarcare. Drept urmare am inlocuit statorul care avea o infasurare neagra, de la arsura, din motiv ca un mecanic de al meu a uitat pur si simplu un surub acolo. Dupa ce i-am pus stator bun am incarcat sa vad daca merge cu releul ei original dar tot nimic. I-am schimbat releul cu unul asemanator doar prin faptul ca era o versiune mai veche si se potrivea mufa cu 5 pini. Pe moment a dat semne ca incarca si am mers asa cativa km fara sa am probleme. Intrebarea mea este: poate electromotorul sa arda un releu de incarcare daca releul nu este pentru modelul meu de motocicleta?Verificarile care l-am facut:- am verificat fiecare faza la masa pt a verifica daca conduce sau nu, nu conduce;- am verificat rezistenta intre faze, este conform manualului;- am verificat tensiunea care vine la bornele bateriei, este tensiunea care o are bateria defaul, nu incarca;- am verificat bateria, incarca;am atasat si schema Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Iulie 14, 2012 Partajează Postat Iulie 14, 2012 Daca ai remediat problema electromotorului,iar noul releu incarca corect,cca 14V pe baterie,cu motorul turat si far aprins,n-ar trebui sa-ti faci probleme,cu o singura mentiune.Daca releul pe care l-ai pus,provine de pe un motor al carui generator are o putere egala sau mai mare,ca al generatorului tau,este in regula. Daca insa releul a fost proiectat pentru o putere mai mica,poate ceda cand ti-e lumea mai draga... Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 14, 2012 Partajează Postat Iulie 14, 2012 Intai se cauta si se citeste,abia apoi se posteaza: search.php?keywords=releu+incarcare+moto&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=C%C4%83utare Link spre comentariu
Postări Recomandate