Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

releu incarcare moto

Vizitator dracushorul

Postări Recomandate

Vizitator dracushorul

Salutare,Am un motor yamaha la care am constatat ca nu mai imi merge incarcarea. Am descoperit ca aveam ceva probleme la statorul electromotorului, si probabil din acest motiv s-a ars inclusiv releul de incarcare. Drept urmare am inlocuit statorul care avea o infasurare neagra, de la arsura, din motiv ca un mecanic de al meu a uitat pur si simplu un surub acolo. Dupa ce i-am pus stator bun am incarcat sa vad daca merge cu releul ei original dar tot nimic. I-am schimbat releul cu unul asemanator doar prin faptul ca era o versiune mai veche si se potrivea mufa cu 5 pini. Pe moment a dat semne ca incarca si am mers asa cativa km fara sa am probleme. Intrebarea mea este: poate electromotorul sa arda un releu de incarcare daca releul nu este pentru modelul meu de motocicleta?Verificarile care l-am facut:- am verificat fiecare faza la masa pt a verifica daca conduce sau nu, nu conduce;- am verificat rezistenta intre faze, este conform manualului;- am verificat tensiunea care vine la bornele bateriei, este tensiunea care o are bateria defaul, nu incarca;- am verificat bateria, incarca;am atasat si schema

post-57403-139829462326_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator pisica matache

Daca ai remediat problema electromotorului,iar noul releu incarca corect,cca 14V pe baterie,cu motorul turat si far aprins,n-ar trebui sa-ti faci probleme,cu o singura mentiune.Daca releul pe care l-ai pus,provine de pe un motor al carui generator are o putere egala sau mai mare,ca al generatorului tau,este in regula. Daca insa releul a fost proiectat pentru o putere mai mica,poate ceda cand ti-e lumea mai draga...

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări