Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CNC 2m/2,5m

cnc_step

Postări Recomandate

In sfarsit m-am apucat de constructia cnc-ului mai maricel. Este vorba de cel de 2m/2,5m. Va fi cu motoare servo cu break si demultiplicat cu 1/15.Axa x care este si in poza (cea lunga cu surub) este facuta cu profil thk, surub de 20 cu pas de 5, sine cu patine thk GSR 20T. O sa o construiesc pe module ca nu am unde sa-l motez (ca inca nu am scapat de cnc-ul care imi acopera spatiul (cel din poza la care astept o oferta pentru cei interesati), si care este disponibil in proportie de 80% construit (lipseste electronica si placa de aluminiu care vine pe patine la axa z).Profilul de la axa x este de maxima precizie, sinele se aliniaza perfect fara masurari necesare dupa montaj. In stanga si dreapta axei x se mai vad 2 axe pentru viitoarele proiecte. Sunt cu curea, si la nivelul de precizie ca orice alt cnc cu surub cu bile, " dar motorul avand pinion cu curea pentru a antrena surubul".O sa va tin la curent cu viitoarele etape.

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cnc_step

17

• 89-CEC

2

• Badman

1

• fanefane

1

Top autori în acest subiect

Azi mi-am schimbat viziunea intre steppere si servo. Am luat niste motoare stepper care zici ca-s servo. Adica, dai cu 10000 in ele si merg ca un ferari.

Este incredibil, basca ca astea cu un singur rotor se duc la 980oz, iar cele cu 2 rotoare la 1200oz.

Plus ca impinge surubul de 40, pe lungime de 3,5m, cu gantry de 100 si de kile cu 3000.

Lot am luat: 12 buc.

Pretul real in magazin:

http://www.ebay.com/itm/Hewlett-Packard ... 5ad4a4e293

Stiti care-i culmea? N-am platit vama ca-s din Uniune, si free shipping.

Link spre comentariu
  • Administratori

Este incredibil, basca ca astea cu un singur rotor se duc la 980oz, iar cele cu 2 rotoare la 1200oz.

Este un motor hibrid de aia are "2 rotoare" u12dt1RqLW0 Sunt motoare de imprimante, in prima faza eram si eu tentat sa cred ca sunt motoare de la NASAPe ebay gasesti tot felul si scumpe si ieftine dar la astea cred ca e gresit pretul http://www.msrcglobal.com/p-858-refurbi ... brary.aspxhttp://www.serverpartswarehouse.com/224 ... 38304.aspx
Link spre comentariu

Este un motor hibrid de aia are "2 rotoare" Sunt motoare de imprimante, in prima faza eram si eu tentat sa cred ca sunt motoare de la NASA
M-am dumirit.Ale mele intr-adevar sunt speciale, uita-te la cod. Sunt cu SS. Alea sunt in cod cu HC si M2 in cod.Sunt identice ca design, dar diferite ca constructie si calitate si putere.nu pot sa pun un pdf aici ca faceam lumina.
Link spre comentariu

nu prea le am eu cu engleza dar cred ca aici spune clar ca e functional :

Condition: Used: An item that has been used previously. The item may have some signs of cosmetic wear, but is fully operational and functions as intended. This item may be a floor model or store return that has

Si ce special are in el ? sau ale dv ? Acel SS face referire doar la tipul de encoder si nu la motor.Cu alte cuvinte encoderul e special :

http://www.bibus.hu/fileadmin/editors/countries/bihun/product_data/kollmorgen/documents/pacificscientific_series_k-m-n-p_catalogue_en.pdf

Link spre comentariu

nu prea le am eu cu engleza dar cred ca aici spune clar ca e functional :

Condition: Used: An item that has been used previously. The item may have some signs of cosmetic wear, but is fully operational and functions as intended. This item may be a floor model or store return that has

Si ce special are in el ? sau ale dv ? Acel SS face referire doar la tipul de encoder si nu la motor.Cu alte cuvinte encoderul e special
ce vezi ca scrie acolo folosit si restul, face parte din optiunile ebay. Daca te uiti in textul scris de vanzator, o sa vezi ca scrie netestat, dar arata bine cosmetic.

SS nu face referire la encoder. Citeste in pdf-ul de la mama lui:

http://www.xylotex.com/PacSciDS.pdf

Ne-am lungit cam mult pe tema asta. Sa mai facem si ceva practic. icon_jook

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Deci, neavand de lucru, m-am apucat sa-mi fac curatenie, si am observat ca mai am ceva componente, sa ma apuc de treaba.Idea era sa-mi termin cnc-ul de 2000/1600 care il am in lucru, si laser-ul de 150Watts si 2000/2300mm(cu lentile parker, cap rofin, transmisie curea de 25mm latime T5, tub laser 150W >10000ore de funct.), la fel care il am in lucru, dar fiind componentele pe drum, ma apuc de jucariile astea doua (2 sau nimic).Adica de 2 cnc-uri de 1300/1500. Mentionez ca vor fi cu motoare servo dc si ac, vor avea break, si harmonic drive de 15/1, iar encoderele cum se vede si in poza, le-am aplicat direct pe surub. Profesionistii stiu de ce.Deocamdata lucrez la axele x, una este aproape gata, la a doua astept sa mai aduca un surub ca nu mai era in stoc.Sinele pe cea cu surubul pus sunt thk de 15, surub Hiwin de 20mm, profilul de aluminiu este special facut de thk pentru axe liniare.Are margine de sprijin pentru sine, si se aliniaza perfect.A doua axa este un pic mai lunga, are sine hiwin de 15 luate din zona de la noi, si va veni cu acelasi tip de surub de 20mm cu pas de 5 (cand va fi in stoc).Pentru axele z am mers pe varianta originala parker (am prins un lot de 4 buc. si era pacat sa-l ratez. Oricum cat am dat pe una munceam dublu., au cursa reala de lucru de 120mm.Dar vor fi facute in varianta de a se ridica axa pentru a introduce o menghina inalta, sau axa rotativa.Luni sau marti voi termina si placile pe care se va aseza axa Z.Apoi ma voi apuca de axele Y, care imi va ocupa spatiu si nu o sa mai am aer.ps - Era sa uit: Daca are cineva nevoie de 2 sine 1240mm, cu 4 patine THK SHS15 (4 randuri de bile pe patina) noi noute (le-am luat prea mici), astept pm.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Pana sa imi vina restul de piese, am mai incropit cu ce aveam pe acasa si am mai pus de un cnc de mare precizie.Aproape este gata, si aici mai imi trebuiesc 2 sine cu patine, dar nu le am si trebuie sa le cumpar. In special merg la asta pe varianta de 15 miniaturizat sau sine de 12.O sa spuna carcotasii ca sunt prea mici, dar daca proiecteaza bine retina pe poze o sa vada ca mai am un rand de patine care compeseaza tot.Cursele de lucru sunt de 420/900/120 cu protectile de praf puse pe axa x si z, sau 500/900/160 fara protectii de span si praf.Motoarele sunt cu drivere pe ele, sunt foarte ok.Practic pun controller de la soc, o sursa de 10A, si un HF pentru bijuteria de motor care este in poza (unul din ele). Este o smecherie de putere mica (150w asincron), dar foarte eficace. Pot sa pun si mai mare ca am in stoc de 750w, cat si de 1kw, dar este perfect asta pentru ce precizie am pretentii de la masina asta.Profilele din lateral sunt frezate pentru a se aseza perfect axa x.Saptamana viitoare va fi gata, si ma voi apuca in final de cele mai mari care tot fac valva pe aici si nu se vede nimic practic. icon_jook

Link spre comentariu

In sfarsit m-am apucat de constructia cnc-ului mai maricel. Este vorba de cel de 2m/2,5m.".O sa va tin la curent cu viitoarele etape.

Parca era mai mare cand ai inceput acum un an si ziceai ca ne ti la curent cu etapele de lucru , dar vad ca a intrat la apa !Astept sa ne ti la curent , cu cel de 2,5m
Link spre comentariu

Parca era mai mare cand ai inceput acum un an si ziceai ca ne ti la curent cu etapele de lucru , dar vad ca a intrat la apa !Astept sa ne ti la curent , cu cel de 2,5mPai, daca citeai tot, observai ca am spus ca-l fac pe asta din lipsa unor componente la cele mari (sinele cele lungi care le-am facut palet in America si-mi vin cu barca).Dar cand le voi primi, voi continua.De fapt sunt 4 mai mari: unul de 2,5/2m, unul de de 1,5/2m, unul de 1,2 pe 1,7m, si un laser de 150w de 2m/2m.La cel laser mi-a venit capul rofin cu prismele parker, este pe drum si lampa de 150w, care are 2m.Va avea axa x cu lampa pe el, si va fi cu axa z, nu cu masa mobila. Mi se pare mai corect asa.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

M-am cam aglomerat, si ca sa fie totul ok, m-am apucat si de un laser de 200w co2. Am zis ca-l fac de 150w, dar am negociat un pret bun, si-l fac de 200w.Deci am 3 cnc-uri in constructie (unul mai smecher ca altul) si un laser.Cred ca voi fi nevoit sa mai lucrez si prin curte, ca-n casa nu prea mai am loc (bine, nu am loc in camerele care le am alocate pana fac un garaj mai mare).In poze sunt prezentate componentele pentru axa z, cap laser co2 pana la 5000w rofin, cu 120mm distanta focala si 50mm diametru lentila de focalizare, reflectoare la 90grade parker co2 laser, axa z va fi un thk cu o cursa de 120mm activa, drivere centent pentru steppere (sau voi pune niste servo mai mici), intinzatoarele pe curea t5/25mm latime, sistemul de tractiune pentru motoare, etc.Intai voi termina axa z cu tot ce trebuie pe ea, si apoi ma voi apuca sa calculez restul, pentru ca asa cred ca este corect. Cred ca voi merge pe sistemul tub laser plimbaret cu axa x, sau pe sistemul tub laser lateral pe o alta constructie, pentru a putea fi detasabil, si a se transforma in router. Sa vedem. O sa incerc sa merg cu mach3, cu un plug-in care-l voi primi din canada. Daca nu merge, pun un AWC.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări