Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Curent suportat de cablu IDE de la HDD

claudio

Postări Recomandate

Salutare,Construiesc niste montaje iar legatura dintre placi o fac cu cablu de tip IDE de la hardisk.Pe acest cablu o sa transport 4 linii de date + 4 linii de 12V + 4 linii GND.Cablul este 28AWG. Distanta dintre placi este de max 50cm.Care este curentul maxim care l-as putea transporta prin acest cablu.Am citit si pe net, dar vreau un raspuns de la cineva care a testat si a folosit astfel de cablu pt alimentare. De retinut ca folosesc cate 4 fire.Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• claudio

3

• Vlad Mihai

2

• Spitfire

1

• adicontakt

1

Top autori în acest subiect

salutare Awg este un format american, dacă citeşti aici http://en.wikipedia.org/wiki/American_wire_gauge vei afla diametrul în mm al acelui cablu. Şi densitatea de curent ar fi undeva la 3-4A/mm2. Dar acel cablu e pentru transfer date, nu ştiu la ce curent poate rezista, mă gândesc că la un 0.5A ar rezista fiecare în parte. Dar de ce vrei să folosesşti acel cablu?

Link spre comentariu

da, dar oricum el foloseşte continuu. deci oricum firele sunt slăbuţe cred că la un 0.5A ar rezista dacă pune 2 fire din alea.

Link spre comentariu

Vreau sa folosesc aceasta varianta deoarece o sa am un singur cablu, adica un singur conector pe placa.

Mai exact o sa am doi conectori, unul pentru IN altul pentru OUT.

In cazul in care as mai folosi inca un cablu pt alimentare, inseamna ca voi avea de conectat 4 cabluri pe un cablaj.

In urma calculelor mele, ar iesi un curent mediu undeva la 2A, cu varfuri pana la 3,5A.

Tensiunea va fi de 12V curent continuu.

Din acest datasheet reiese ca rezista un curent maxim de 1,3A ... hmm

http://www.tme.eu/en/Document/2852/191- ... 522339.pdf

Link spre comentariu

In urma calculelor mele, ar iesi un curent mediu undeva la 2A

Nu suporta asa ceva...daca la intrare se aplica 12V, la iesire, pt. curentul acela si 50 cm lungime, nu mai gasiti decat vreo 9-10V, iar panglica se va incalzi foarte tare.Subscriu pt. 0,5A.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări